Zahid mohon maaf, Shafie Apdal dikatakan tinggalkan Sabah dgn jet peribadi selepas peningk4tan k3s C0Vld9 aklbat PRN Sabah
Zahid mohon ma4f, Shafie Apdal l4ri keluar negara dgn jet peribadi selepas peningk4tan k3s C0Vl9 akibat PRN Sabah

KUALA LUMPUR: Presiden UMN0, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mewakili semua ahli UMN0 dan Barisan Nasional (BN) memohon ma4f kepada rakyat Malaysia dan petugas barisan hadapan susulan peningk4tan k3s baharu C0Vl9.

Menerusi ciapan terbaharu di Twitter, Ahmad Zahid yang menyatakan kebimb4ngan mengenai situasi terkini C0Vl9 yang disifatkan membimb4ngkan susulan Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah baru-baru ini, berkata ia bukan pilihan BN.

“Kedudukan terkini C0Vl9 amat meris4ukan. Mewakili UMN0/ BN mohon m4af kepada rakyat dan fr0ntliners berikutan peningk4tan wab4k akibat PRN Sabah yang diadakan bukan pilihan awal BN.

“Ahli dan jentera BN pada PRN Sabah perlu mematuhi Pr0sedur Oper4si Standard (SOP) oleh Kementerian Kesih4tan Malaysia (KKM),” ujarnya.

Pada masa sama, Zahid turut berpesan agar orang ramai menjaga diri dan berdoa kepada Allah supaya wab4k ini akan berakhir.

Terdahulu, Ketua Peng4rah Kesih4tan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah mengumumkan terdapat penambahan 260 k3s baharu pada Khamis.

Shafie Apdal l4ri dengan jet peribadi.

Sejak malam tadi, orang ramai mula menul4rkan foto bek4s Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Shafie Apdal meningg4lkan Sabah dengan menggunakan Jet Perib4di.

Orang ramai turut mempersoalkan kenapa Shafie Apdal meningg4lkan negeri Sabah selepas ramai rkyat telah dij4ngklti w4bak vlrus C0Vl9.

Mereka (rakyat Sabah) juga turut meminta agar Shafie sepatutnya tampil membantu pes4kit dan keluarga yang sedang dikuar4ntin aklbat j4ngkltan vlrus tersebut.

Sudah tentu kalau pes4kit mempunyai isteri dan anak, mata pencarian akan terh3nti. Sedangkan punca C0Vl9 di Sabah mer3bak disebabkan oleh Shafie dengan restu TYT yang telah membub4rkan Dewan Undangan Negeri (DUN) negeri Sabah.

“Sepatutnya kalau Shafie benar-benar prih4tin dan memikirkan keadaan kesel4matan rakyat Sabah akib4t C0Vl9, apa yang dia boleh lakukan adalah melet4k jawatan secara terhormat dan bukannya membub4rkan DUN…

“Peningkatan mend4dak k3s C0Vl9 ketika ini jelas disebabkan adanya kempen pilihan raya.

“Malahan j4ngkltan C0Vl9 di Sabah ketika ini turut telah mereb4k ke seluruh Semenanjung Malaysia.

Melihat kepada infografik ini, jelas j4ngkltan C0Vl9 telah mereb4k ke seluruh Malaysia..

“Kalau Shafie tidak bub4rkan DUN rakyat Sabah akan mengingati jasa Shafie sehingga ke 4khir hay4t mereka, sebaliknya apa yang berlaku ketika ini rakyat amat m4rah dengan Shafie dan apabila terdengar pula berita yang menyatakan beliau telah meningg4lkan Sabah rakyat ketika ini jelas semakin m4rah.”

Sebelum ini, 33 orang wakil rkyat telah memf4ilkan s4man di M4hk4mah ke atas Shafie Apdal dan TYT (Yang Di Pertua Negeri Sabah) untuk mengh4lang pilihan raya diadakan dengan al4san vlrus C0Vl9 akan mereb4k tetapi M4hk4mah telah men0lak permohonan tersebut.

Saya yakin selepas PRN Sabah tiada C0Vl9 – Mohammadin Ketapi

Datuk Mohamad Din Ketapi dalam satu temu bual sebelum ini juga turut menyatakan bahawa k3s penlngkatan C0Vl9 di Sabah adalah satu k0nspirasi Kementerian Kesih4tan Malaysia (KKM) untuk men4kut-n4kutkan rakyat Sabah semasa pilihan raya.

Mohamad Din turut berkata selepas selesai sahaja pilihan raya, k3s C0Vl9 akan menurun sebaliknya apa yang berlaku k3s ketika ini semakin meningkat.

Kementerian Kesih4tan Malaysia (KKM) juga telah menghantar hampir 400 orang pasukan barisan hadapan (fr0ntliner) D0ktor dan Jurur4wat ke Sabah bagi membantu menangani k3s j4ngkltan yang semakin meningkat naik.

***Nota: Pihak wartawan sedang cuba menges4hkan sama ada berita yang ditul4rkan ini benar atau sebaliknya. Sehingga kini pihak Sabahnews.com.my masih gag4l menghubungi pihak Datuk Seri Shafie Apdal bagi mengesahkannya..

Sumber kotakmedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*