Pertama Kali Sidang Media Secara LIVE Kerana Sedang Kuarantin, Tak Sangka Netizen Perasan Ada Sesuatu Yang Tak Kena Dengan DG Noor Hisham

Hari ini berbeza seperti hari hari sebelum ini di mana Ketua Pengarah Jabatan Kesihatan Malaysia, Tan Sri DG Noor Hisham Abdullah telah membuat pengumuman terkini C0Vid19 di rumah secara siaran langsung melalui media seperti Facebook dan Youtube.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dilaporkan turut menjalani kuarantin kendiri di kediamannya sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya beliau turut dijangkiti COVID-19.

Perkara itu dimaklumkan seorang pegawai kanan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kepada media, susulan Dr Noor Hisham antara yang hadir dalam Mesyuarat Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) pada 3 Oktober lepas.

Pegawai tersebut memaklumkan, sepanjang tempoh kuarantin 14 hari yang bermula 3 Oktober lalu, Dr Noor Hisham akan mengadakan sidang media berjadual secara langsung dari kediamannya, tanpa kehadiran wakil media.

TERKINI: 691 Kes Positif Baharu Direkodkan Dan 4 Kes Kem4tian Hari Ini

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah dalam satu sidang media Covid-19 memaklumkan bahawa terdapat pertambahan kes positif Covid-19 kepada 691 kes setakat hari ini, 6 Oktober 2020.

Hal ini menjadikan jumlah kumulatif kes positif meningkat kepada 13504 kes. Daripada jumlah tersebut, terdapat 2,936 kes aktif.

Sehingga setakat hari ini, terdapat 87 kes sembuh. Ini menjadikan jumlah kumulatif kes sembuh beralih angka kepada 10427 kes .

Duka cita dimaklumkan empat kes kematian direkodkan hari ini

Walaupun Pakai Topeng Muka, Jelas Ada Bunyi Sebak Dalam Suara DG Noor Hisham

COVID-19: Hadir mesyuarat khas MKN, Dr Noor Hisham kuarantin wajib

Pada siapa yang mengikuti siaran langsung perkembangan terkini C0VlD19 daripada Kementerian Kesihatan Malaysia pasti perasan apa yang terjadi.

Ketika DG Noor Hisham sedang memberi maklumat jelas kedengaran suara beliau sedih dan sebak. Apa yang terjadi hari ini sudah sememangnya membuat beliau kecewa.

Rata rata netizen tetap memberi sokongan kepada DG Noor Hisham.

Artikel By: AwatttSyeikhhh Network

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*