Ujian air kencing dilakukan kepada pemandu Myvi yang merempuh Honda Accord, tak sangka ini keputusannya buat ramai marah

Melalui rakaman yang sempat terakam, kelihatan sebuah Myvi meluncur laju sebelum mengheentam kereta Honda berkenaan. Situasi dilihat cukup tenang sebelum itu namun segalanya berubah sekelip mata.

Polis menahan pemandu Perodua Myvi yang terbabit kemaalangan dengan dua kenderaan di Kilometer 4 Jalan Johor Bahru – Kota Tinggi, di sini semalam, hingga menyebabkan lelaki berusia 31 tahun meninggal dunia.

Difahamkan pemandu itu adalah wanita berusia 23 tahun. Kemaalangan terbabit tular di media sosial selepas kereta berkenaan hilang kawalan dan melambung sebelum merempuh dua kereta lain hingga terbalik.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd Padzli Mohd Zain berkata, ujian saringan ke atas pemandu itu mendapati dia positif daadah dan akan disiasat mengikut Seeksyen 15(1)(a) Akta Daadah Berbaahaya 1952.

“Dia yang sudah ditaahan turut disiasat mengikut Seeksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohd Padzli berkata, siasatan awal pihaknya mendapati kemaalangan kira-kira 9 pagi itu berlaku apabila pemandu Perodua Myvi hilang kawalan dan melaanggar tembok pembahagi jalan sebelum merempuh Honda Accord dan Proton Iswara di persimpangan lampu isyarat menghala Plaza Pelangi.

“Akibatnya, Perodua Myvi dan Honda Accord terbalik dan pemandu Honda Accord paarah di kepala serta meninggal dunia di tempat kejadian,” katanya.

Pemandu Proton Iswara berusia 78 tahun pula cedeera.

Sementara itu, Komander Operasi, Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Larkin, Pegawai Bomba Kanan II Nordatul Badrol Abd Rahman berkata, pihaknya sebuah jentera dengan kekuatan sembilan anggota ke lokasi dan mengeluarkan maangsa yang berada di Honda Accord.

“Maangsa berusia 31 tahun tersepit di bahagian pemandu dan kami menggunakan peralatan khas untuk mengeluarkannya. Mayat kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya memberitahu operasi ditamatkan pada 10 pagi. – metro

Video:

Sumber seleksimedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*