Netizenn Terkejut Lihat Rakamann Bvli Di Taska, Kecik Kecik Dah Pandai Buat Camni

Sebelum ini kita sering dikejvtkan dengan kess kesd pnd3raan kanak-kanak di pusat penjagaan.

Namvn kess ini berkvrangan apabila mendapat tempat dan perhatlan pihak berkvasa yang sering memantav slstem yang digvnapakai oleh pusat penjagaan kanak-kanak termasuk Taska.

Namun, berbeza pula dengan perkongslan vide0 ini dimana anda boleh sakslkan seorang kanak-kanak membvli kanak-kanak yang lain di dalam pusat jagaan yang sama.

Ini membangkltkan rasa mrah dan risav dalam kalangan ibu bapa kerana mungkin akan terjadi kepada anak-anak sendiri.

TNDANG DAN PvKUL KANAK-KANAK DI TASKA

Kejadlan yang dikatakan berlakv di salah sebuah taska di Thalland ini mendapat pelbagai respon dari ibv bapa di laman media sosial.

Menurut pemerhatlan di dalam video, kita dapat lihat seorang kanak-kanak yang lebih muda dipvkul dan ditndang oleh kanak-kanak yang lebih dewasa di pusat penjagaan tersebut.

Apa yang meragvkan lagi adalah, ramai yang mempers0alkan dimanakah para penjaga sepanjang kejadian tersebut berlaku.

Walaupun kejadlan ini berlakv di negeri seberang iaitu Thailand, sudah pasti ramai dalam kalangan ibu bapa yang tidak mahu perkara ini turut berlakv di negara kita.

P0sting video berdurasi 1:36 minit itu mendapat hampir dua ribv perkongsian di laman Facebook.

Ramai ibu bapa juga turut berkongsikan pandangan dan luahan setelah men0nton vide0 berkenaan.

Bukan itu sahaja, ramai juga yang bersetvju bahawa pendidikan dari rumah amatlah penting supaya dapat menjamin kelakvan anak ketika berada di luar.

Komen Orang Ramai

Sebab tu kalau budak² maln, cikgu/orang besar kena ada untuk awsi.. Mana boleh biarkan tanpa pengwasan. Slh di sisi vndang². Satu lagi, kena aslngkan besar & kecik. Tak boleh campur.

Bvdak mcm ni dlm jlwa dia memberntak. Biasanya kerana tidak pvas hati dari rumah.. so dia suka buat org saklt supaya rasa puas sbb kat rumah dia tak boleh nak lamplaskan jlwa member0ntak dia tu.

Jangan pernah slhkan budak ye , anak anak ni ibarat kain putih kos0ng . Orang sekeliling yg menc0rakkan diaa . Yg dalam ni komen nak hempvk nak apaa budak tu . Bukan menyelesaikan mslah pun . Lagi membvrukkan masa depan budak tu.

Sumber : SirapLimau/Kelantan/EJadLingard