Sumber SPRM mengatakan ada artis terlibat dengan aktiviti placvran kelas atasan dan dibayar sehingga RM 40k satu malam

Seakan sudah menjadi lumrah atau kemestian golongan artis, selebriti dan instafamous mempamerkan kehidupan penuh glamor dan gaya hidup mewah di laman soslal.

Bercuti di luar negara, membeli belah di butik terkemuka dan memperagakan barangan peribadi berjenama mahal adalah perkara ‘wajib’ bagi sesetengah golongan itu.

Sehinggakan menjadi persoalan orang ramai adakah kerjaya sebagai seorang ‘public flgure’ itu benar-benar mampu memberi pendapatan yang sangat lum4yan?

Benar, tidak dapat dinaflkan sekiranya artis yang dikategorikan popular dan terkenal, tiada yang pel!k jika dia memperolehi pendapatan yang tinggi.

Tapi bagaimana pula jika artis tersebut adalah artis baru, atau s3ndu? Jarang tengok di televisyen, akaun Instagram pun tak banyak ‘review’ produk, tapi penampilan mewah luar biasa dalam sekelip mata.

Segelintir artis terlib4t dengan sindlket peIacvran kelas atasan

Terbaru, sumber Suruhanjaya Penc­gahan Rasvah Malaysia (SPRM) telah mendedahkan terdapat segelintir artis dan instafamous tempatan di­percayai terlib4t dengan sindlket peIacvran kelas atasan.

Sumber Suruhanjaya Pence3gahan Rasvah Malaysia (SPRM) memberitahu Mingguan Malaysia, mereka dibayar antara RM20,000 hingga RM40,000 untuk satu malam sebagai pe­Iamplas nfsu golongan orang kenamaan.

Menurutnya, kegiatan tersebut dipercayai telah lama berlaku dalam industri hiburan dan mereka yang terlibat sanggup mengg4dai marvah demi me­raih duit segera.

” Isv skndI s3ks ini muncul rent3tan daripada timbulnya k3s Mc4u Scam4m yang mengejvtkan negara baru-baru ini yang mana ia turut melibatkan golongan artis tanah air.

” Dipercayai, salah seorang ssp3k daripada k3s Mc4u Sc4m itu adalah antara orang tengah yang menjadi ‘penghubung’ kel0mpok selebriti dan instafamous yang didekati dan kemudiannya menawarkan harga tertentu untuk kegiatan peIacvran kelas atasan itu.

” Tidak mengejvtkan jika dikatakan, golongan ini (artis dan instafamous) mampu me­raih duit mewah dengan menerima bayaran antara RM20,000 sehingga RM40,000 untuk satu malam,” kata sumber itu semalam.

Siapakah artis dan isntafamous terlibat?

Menyebvt beberapa nama artis dan instafamous popular tanah air, kata sumber itu lagi, senarai tersebut bagaimanapun tidak boleh didedahkan kepada umum.

” Orang tengah yang terlibat berkemungkinan tidak mela­kukannya demi wang. Tetapi lebih cendervng untuk meraih repvtasi dan pengarvh dalam gel4nggang mereka.

” Bagaimanapun, tidak dapat dis4ngkal dkwaan hasil bayaran aktiviti ‘menju4I’ artis dan instafamous ini mungkin adalah antara sumber pendapatan yang menyumbang kepada gaya hidup mewah sspek.

” Kita tidak menyebut siapakah individu-individu terbabit, tetapi siapa yang makan c!li, dia akan terasa pedasnya,” katanya.

Ekoran itu juga, pihak SPRM sedang memntau laman media soslal artis-artis dan instafamous yang mempamerkan kemewahan hidup berlebih-lebihan walaupun pendapatan sebenar melalui hasil lakonan, nyanyian dan perniagaan tidak seberapa.

Sumber:Utusan

Via limauais

(Gambar di atas adalah sekadar hiasan)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*