Terkini!! Pelakon Lelaki Dan Pengacara Wanita Yang Pernah Berlakon Drama Popular Pula Disiasat Kess Macau Scam

Kuala Lumpur: Seorang pelakon lelaki dan pengacara wanita antara beberapa artis akan dipanggil Suruhanjaya Penc3gahan Rasvah Malaysia (SPRM) bagi membantu slasatan berhvbung aktiviti pengvbahan wang hrm oleh sindlket Macav Sc4m dan perjvdian.

Pelakon lelaki itu turut terbablt dalam bidang pengacaraan sementara pengacara wanita itu pernah berlakon beberapa drama p0pular akan dipanggil memberi keterangan di pejabat SPRM selepas tiada artis diminta tampll memberi keterangan secara svkarela.

Menurut svmber, dua individu terbabit menjalankan perniagaan dan mempunyai lebih 1 jvta pengikut di laman s0sial.

“SPRM sudah memberi temp0h masa kepada individu terbabit untuk tampill, namun mereka berdua termasuk individu lain yang dipercayai ada kaitan dengan sindlket ini g4gal hadlr memberi keterangan.

“Susvlan itu, SPRM akan memanggil mereka dalam masa terdekat untuk membantv slasatan,” katanya.

Harian Metro sebelum ini melap0rkan, walaupun masa dan peluang diberikan, artis serta selebriti dlsyaki terbablt dengan aktiviti pengvbahan w4ng hrm Macav Sc4m enggan tampill membantv slasatan.

Sumber berkata, walaupun sebelum ini SPRM meminta individu pernah menerima wang dipercayai mempunyai kaitan dengan keglatan cvci wang oleh sindlket Macav Scm dan jvdi dalam talian untuk tampill, belum ada berbuat demikian.

Pada 8 Oktober lalu, Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki meminta semua selebriti dan ahli perniagaan terbabit dengan aktiviti pengvbahan wang h4ram supaya tampll membantv slasatan.

Menurutnya, arahan itu bagi mengelakkan SPRM menahan mereka yang berkenaan dalam masa terdekat.

Komen Dari Netizenn

Pangil artls apa guna..yg kami nak tau mcm mana boleh l0mpat pagar tanpa bantvan org dalam sprm…mungkin svspek itu mmg berbakat so kalau betul berbakat patut boleh jadi atlet l0mpat tinggi negara.

Jgn panggiL ke SPRM….ada baik SPRM dtg umah mereka…pagar umah mereka Anti L0mpat…salvt minyak gris.

Dijemput masuk ya semua netizenn , penuhkan ruangan komen . Pada makcik bawang dah boleh jalankan slasatan petang ni depan pintu pagar rumah dengan jiran sebelah . Siasat siapa perlak0n tersebut.

Sumber : HMetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*