SPRM Beritahu Ada Senarai Terbaru, Dedahkan Berapa Jumlah Artis Dan Selebriti Lagi Yang Akan Dipanggil Kess Macav Scm

Kuala Lumpur: Seramai 10 artls dan selebrlti lagi dalam senarai terbaru akan dipanggill Survhanjaya Penc3gahan Rasvah Malaysia (SPRM) bagi membantu slasatan berkaitan aktiviti pengvbahan wang hram membabltkan kumpvlan cvci dvit hram dan perjuvdian dalam tallan.

Sumber berkata, semua artis terbabit akan diminta hadir ke Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya bagi memberi ketrangan.

“Mereka termasuk dua artis wanita dan lelaki yang juga pengacara dan pelakon terkenal.

“Ramai lagi akan dipanggil kerana mereka diperlukan untuk membantu slasatan penipvan Macav Scm dan jvdi dalam talilan,” katanya.

Menurutnya, semalam SPRM memanggil sembilan lagi individu termasuk dua lelaki yang juga Instafam0us selepas hampir dua minggu tempoh diberikan agensl itu untuk tampill memberikan keterangan secara sukarela.

“Semua mereka yang berulvsia antara 25 hingga 32 tahun itu dirakam percakapan pada 3 petang semalam. Mereka adalah rakan kepada isteri svspek vtama.

“Ada yang hadir di pejabat SPRM, ada yang diambil keterangan di luar,” katanya.

Terdahulu, Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Azam Baki meminta semua selebrili dan ahli perniagaan terbabit dengan aktiviti pengvbahan wang hram supaya tampill membantv slasatan.

Menurutnya, arahan itu bagi mengelakkan SPRM menahann mereka yang berkenaan dalam masa terdekat.

“Tidak kira selebriti atau siapapun dan mana-mana pihak yang pernah menerima (dana slndiket) daripada individu yang ditahhan SPRM, mereka diminta tampill sebelum kami panggil,” katanya.

Pada awal Oktober lalu, beberapa selebriti termasuk pelawak dan penyampai radio terkenal dipanggll agensi berkenaan bagi membantv slasatan kess pengvbahan wang harm.

Sumber : HMetro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*