Susp3k akhirnya mengaku melakukan pmbnhuan keatas Surya, tak sangka ini antara punca suspek sanggup mmbnuh

Berita tentang pembn0han Siti Nur Surya Ismail, 19, di Kampung Lubok Batu, Telemong, di sini, kelmarin yang dilakukan oleh rakan baik sendiri telah mencuri perhatian orang ramai.

Antara yang menarik perhatian warganet adalah suspk dikatakan datang ke balai poIis untuk membantu sias4tan namun akhirnya ditahan selepas poIis mendapati ada ksan gig1tan di lengan suspk.

Pihak poIis kemudian menceritakan ketika suspk datang ke rumah mngsa, berlaku kata-mengata antara suspk dengan mngsa yang menjurus kepada kjadian pembn0han tersebut.

Rupanya sebab tidak puas hati sering disind1r

Terbaru, pihak poIis tidak menolak kemungkinan rasa tidak puas hati akibat sering disiindir dipercayai menjadi pvnca kjadian itu.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, suspk ada membuat pend3dahan mengenai m0tif kjadian itu ketika tampil ke Balai PoIis Telemong dengan ditemani ibunya kira-kira jam 7.30 pagi semalam bagi membantu sias4tan.

Beliau berkata, suspk berusia 19 tahun memaklumkan mngsa sering meng3jek tentang kehidupan keluarganya yang miiskin kerana ibunya hanya bekerja sebagai tukang cuci.

Manakala bapanya hanya bekerja kampung berbanding kehidupan keluarga mngsa yang agak senang.

” Suspk turut mendakwa kononnya mngsa suka mengejek dengan mengatakan yang dia tidak cantik berbanding dirinya dan kekurangan itu menjadi punca dia masih tidak mempunyai teman lelaki sehingga suspk sering mem3ndam rasa.

” Setakat ini, poIis masih menjalankan sias4tan lanjut bagi mengenal pasti punca sebenar kjadian,” katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat PoIis Daerah Hulu Terengganu.

Mohd Adli berkata, selain perg3Iangan tangan mngsa dipt0ng, pemeriksaan juga mendapati terdapat kesan tusvkan pada l3her mngsa dan beberapa keced3raan lain.

” Kita juga percaya berlaku pergeI0tan antara mngsa dan suspk sebelum itu kerana kita ada menjumpai beberapa helaian rambut dalam gnggaman mngsa,” katanya.

Siti Nur Surya dibvn0h kej4m dengan beberapa kesan t1kaman dipercayai snjata tajam di beberapa bahagian badan termasuk pvt0s perg3Iangan tangan kiri.

MenggiigiI di bawa ke mhkmah.

Sementara itu menerusi lap0ran Buletin TV3, susp3k yang berusia 19 tahun Menggig1l sebaik sahaja dibawa turun dari kenderaan p0lis sebelum dibawa masuk ke dalam mahkmah.

Malah, susp3k yang berpakaian l0kap berwarna ungu dilihat mengalirkan air mata sewaktu dia dibawa masuk ke dalam kamar mahkmah oleh anggota poIis.

Berdasarkan hasil si4satan awal, svspek mengaku melakukan perbu4tan itu yang berpvnca dari kata mengata sehingga berIaku saIah faham sebelum berIaku pergeI0tan.

Perintah reman tersebut dibenarkan Majstret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mahkmah Maj!stret. Kes disi4sat mengikut Sksyen 302, Kanun Kesksaan kerana membvn0h.

Svspek pmbnuhan kes surya kelihatan ggil dan mnnagis ketika dibawa masuk ke mahkamah

Seorang pelajar tingkatan enam dit4han rem@nberikutan menjadi susp3k utama pembvn0han Siti Nur Surya Ismail yang m4ut dalam kej4dian di di Kampung Lubuk Batu, Telemong, Hulu Terengganu, kelmarin.

Susp3k hari ini dihadapkan ke Mahkmah Maj!stret bagi membenarkan perintah tah@nan rem@nselama tujuh hari bermula hari ini hingga 9 November 2020.

Menggig!l masuk mahkmah.

Menerusi lap0ran Buletin TV3, susp3k yang berusia 19 tahun menggigiI sebaik sahaja dibawa turun dari kenderaan p0lis sebelum dibawa masuk ke dalam mahkmah.

Malah, susp3k yang berpakaian l0kap berwarna ungu dilihat mengal!rkan air mata sewaktu dia dibawa masuk ke dalam kamar mahkmah oleh angg0ta p0lis.

Berdasarkan hasil sias@tan awal, susp3k meng@kumel4kukan perbu@tan itu yang berpvnca dari kata mengata sehingga berl@ku saIah faham sebelum berlaku pergel0tan.

Perintah rem@n tersebut dibenarkan Majstret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mahkmah Maj!stret. Kes disi@sat mengikut Sksy3n 302, Kanun Kes!ksaan kerana membvn0h.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Pihak admin mengucapkan takziah buat keluarga mngsa dan semoga bersabar menghadapi ujian ini.

Semoga suspk mndapat hkumn setimpal atas perbuat4nnya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*