Susp3k akhirnya mengaku melakukan pmbnhuan keatas Surya, tak sangka ini antara punca suspek sanggup mmbnuh

Berikutan penaha4nan seorang remaja tingkatan enam, ia membawa kepada penyelesaian kes bunnvuh Siti Nur Surya Ismail yang ditemui mm4ut dengan kesan tetakk pada muka, leher, dada serta putuvs pergelangan tangan kiri.

Memetik laporan Kosmo! Online, susp3k yang merupakan kenalan Surya telah mengaku memmbunuvh mangsa kerana panas hati apabila mendakwa diperli gadis itu.

Sa4kit hati kena perli

Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik berkata berkata, suspe3k mendakwwa mangsa4 telah merendah-rendahkan dirinya terutama tentang status ekonomi keluarga dan rupa parasnya sehingga tercetus perte33ngkarann.

“Dia menceritakan, pada mulanya dia hanya pergi ke rumah mangsa sekadar untuk bersembang kosong dan ketika sedang berbual itu, susp3ek mendakwa Siti Nur Surya telah merendah-rendahkan dirinya terutama tentang status ekonomi keluarga dan rupa parasnya…”

Disebabkan perkara itu, suspek bertindak menyer4ang mang­sa yang kebetulan sedang meme­gang sebilah pisa4u untuk me­netas lebihan benang pada seluar­nya

Buat plot konon rumah mangsa kena rompa4k

Bagi menutup perbuatannya, suspek telah mengambil wang tunai dan telefon bimbit milik mangsa bagi mencipta plot ko­nonnya insiden itu bermotifkan samuvn sebelum melarikan diri dengan sebuah motosikal.

Maya4t ma4ngsa yang berlumurran dara4h ditemui dalam keadaan tertiarap berhampiran katil ibunya, Zaini Musa, 55, yang terlantar akibat sakit barah otak.

Suspek kini direma4n 14 hari.

Svspek pmbnuhan kes surya kelihatan ggil dan mnnagis ketika dibawa masuk ke mahkamah

Seorang pelajar tingkatan enam dit4han rem@nberikutan menjadi susp3k utama pembvn0han Siti Nur Surya Ismail yang m4ut dalam kej4dian di di Kampung Lubuk Batu, Telemong, Hulu Terengganu, kelmarin.

Susp3k hari ini dihadapkan ke Mahkmah Maj!stret bagi membenarkan perintah tah@nan rem@nselama tujuh hari bermula hari ini hingga 9 November 2020.

Menggig!l masuk mahkmah.

Menerusi lap0ran Buletin TV3, susp3k yang berusia 19 tahun menggigiI sebaik sahaja dibawa turun dari kenderaan p0lis sebelum dibawa masuk ke dalam mahkmah.

Malah, susp3k yang berpakaian l0kap berwarna ungu dilihat mengal!rkan air mata sewaktu dia dibawa masuk ke dalam kamar mahkmah oleh angg0ta p0lis.

Berdasarkan hasil sias@tan awal, susp3k meng@kumel4kukan perbu@tan itu yang berpvnca dari kata mengata sehingga berl@ku saIah faham sebelum berlaku pergel0tan.

Perintah rem@n tersebut dibenarkan Majstret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mahkmah Maj!stret. Kes disi@sat mengikut Sksy3n 302, Kanun Kes!ksaan kerana membvn0h.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber: Kosmo Online (Mohd Azli Adlan)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*