Perbualan terakhir Svspek dengan mgsa didedahkan, tak sangka ini perbualan terakhir

HULU TERENGGANU – Tidak berp-uas hati disebabkan kata meng4ta dan sind1r meny1ndir sebelum ini dipercayai menjadi pu-nca su-spek nekad membu-nuh rakan sekolahnya dalam kejadian di Kampung Lubok Batu, Telemong di sini.

Ketua Polis Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, suspek membuat pendedahan m0tif kej4dian itu semasa tampil ke Balai Polis Telemong di sini bagi membantu si-asatan pada peringkat awal dengan ditemani ibunya, kira-kira jam 7.30 pagi semalam.

Keluarga kena eje-k kerana m1skin

Beliau berkata, suspek memaklumkan kononnya mngsa sering menge-jek tentang kehidupan keluarganya yang mi-skin kerana ibunya hanya seorang tukang cuci dan bapanya pula bekerja kampung berbanding kehidupan keluarganya yang agak senang.

Tak Cantik

“Suspek juga ada mendakwa kononnya mngsa suka mengejek dengan mengatakan yang dia tidak cantik berbanding dirinya dan disebabkan itulah suspek masih tidak mempunyai teman lelaki seperti dia sehingga suspek sering mem-endam rasa,” katanya ketika ditemui di pejabatnya.

Mohd Adli berkata, polis masih menyiasat sama ada pelajar perempuan Tingkatan Enam tersebut melakukan pembnuhan itu bersama individu lain atau berseorangan.

“Siasatan awal mendapati suspek dipercayai melakukan jnayah itu bersendirian berdasarkan hasil penelitian rakaman kamera litar tertutup (CCTV) berhampiran lokasi kejadian selain bahan bukti yang ada di lokasi termasuk kesan tapak kaki.

“Setakat ini, kita tidak boleh sahkan sama ada suspek ada rakan jnayah yang lain atau sebaliknya kerana si4satan masih di peringkat awal.

“Mana-mana pihak yang mempunyai maklumat boleh berhubung dengan pihak polis untuk membantu siasatan,” katanya.

Beliau berkata, pihaknya percaya berkemungkinan pergelangan tangan mangsa dipotong sehingga pu-tus semasa dia masih hidup sebelum lehernya ditik4m dengan sen-jata sama sehingga m4ti.

“Hasil pemeriksaan lanjut mendapati terdapat kesan tu-sukan pada leher mngsa selain beberapa kec3deraan lain.

“Kita juga percaya berlaku perge-lutan di antara mereka sebelum itu selepas terjumpa beberapa helaian rambut dalam genggaman mngsa,” katanya yang turut mengesahkan masih menunggu keputusan ujian asid deoxyribonucleic (DNA).

Pagi tadi, Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda membenarkan suspek dir-eman tujuh hari bermula hari ini sehingga 9 November bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Kesksaan kerana membu-nuh.

Terdahulu, remaja itu yang mengenakan baju lokap berwarna ungu tiba di pekarangan Mahkamah Majistret Marang di sini kira-kira jam 10.10 pagi.

Semalam, suspek dit4han selepas tampil ke Balai Polis Telemong Hulu Terengganu kira- kira jam 7.30 pagi dengan ditemani ibunya kononnya untuk membantu si4satan, namun hasil keterangan diberi remaja terbabit mencurigakan lalu dit4ngkap untuk si4satan lanjut.

Pen4hanan remaja yang bersekolah bersama mangsa daripada Tingkatan Satu hingga Lima itu sekali gus memb0ngkar m0tif kejadian pembu-nuhan k3jam itu.

Siti Nur Surya dibu-nuh k3jam dengan beberapa kesan tik-aman dipercayai s3njata tajam di beberapa bahagian badan termasuk put-us pergelangan tangan kiri.

Ketika kejadian, bapa mngsa tiada di rumah, manakala mngsa yang merupakan anak kelima daripada tujuh beradik sedang menjaga ibunya yang terlantar s4kit akibat k4nser

Perbualan terakhir Svspek dengan mgsa

Memang ada ciri-ciri psych0path. Hati kering. Hari kejadian WhatsApp mngsa nak datang rumah.

Mngsa reply; bila dah sampai masuk la ke rumah. Suspect minta mngsa keluar. Esoknya, suspect mesej mngsa & tanya tentang telefon.

Semoga Syurga Tempat Awok’ – Sebak! Bakal Tunang Kongsi Video Kenangan Ter4khir Bersama Arwh Surya

Semalam teman lelaki kepada mangsa bunuh samun (Siti Nur Surya) yang dikenali sebagai Muhammad Haiqal Adnan, 19 tahun, berkongsi Whatsappnya yang ter4khir bersama mngsa. Kejadian bunuh samun ini berlaku di Kampung Lubok Batu, Telemong, Terengganu.

Terbaru, Haiqal berkongsi sebuah video di platfom Instagramnya yang berkongsi kenangan bersama arw4h yang membuatkan ramai orang sebak.

Semoga syurga tempat awok

Menerusi video yang berdurasi dua minit 24 saat itu, memaparkan kenangan mereka berdua sepanjang mereka berkenalan. Video tersebut juga menunjukkan screenshort Direct Message Instagramnya yang menyatakan rumah teman wanitanya sudah dir0mpak. Tidak berakhir di situ, video pengkeb-umian Siti Nur Surya turut diletakkan pada penghujung video.

Video tersebut meraih ratusan komen yang mengucapkan salam takziah dan mendoakan supaya Haikal terus kuat menghadapi ujian yang mendatang.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*