Terkjut aku bila kena tngkap basah dengan bini sendiri. Paling tak boleh terima siap bawak ayah dan ustaz. Akhirnya ini yang berlaku pada diri aku selepas itu

Sebenarnya, saya sekadar berkongsi rahsia hati dan pengalaman. Saya seorang suami selingkuh yang kini menerima kifarah Allah setelah saya benar2 bertaubat! Julai ini, genaplah 18 tahun usia perkahwinan saya. Saya bernikah ketika berusia 20 thn manakala isteri 17 thn. Isteri saya pilihan keluarga saya. Dan saya waktu itu, telah mempunyai pilihan hati.

Saya tahu kenapa ibu saya mahu saya berkahwin cepat. Ibu saya tak suka pilihan saya kerana teman wanita saya sosial orang nya. Dipendekkan cerita, akhirnya dalam keterpaksaan saya bernikah jua. Saya cuba lupakan teman wanita saya namun saya gagal. Maka saya mengambil keputusan berpindah ke kg nenek isteri saya kerana tak mahu bersua wajah dengan bekas teman wanita saya.

Hampir setahun rumah tangga kami, isteri saya meng4ndung. Waktu itu jujurnya saya langsung tak rasa teruja nak menimang anak kembar. Isteri pula mengalami alahan yang teruk sehingga saya terpaksa bawa isteri pulang ke kg. Saya mula rasa terabai waktu itu. Rasa sepi. Lalu saya menghubungi kembali teman wanita saya.

Bermula di fb dan akhirnya berhubung di telefon. Kami kembali menjalin kasih sehingga berjumpa di hotel. Tapi Allah maha mengetahui. Keselingkuhan saya terbongkar. Isteri saya tertekan sehingga mengalami tumpah cairan darah. Saya ckup rasa bersalah. Dan atas desakan dan pujukan keluarga saya, isteri saya memaafkan saya dan beri peluang pada saya.

Tapi… saya selingkuh lagi ketika usia anak kembar saya setahun. Kali ni, isteri saya bersama bapa saya juga ustaz yang menangkap saya di bilik hotel. Malu yang teramat waktu itu. Tapi saya pelik kenapa isteri saya langsung tak mohon fasakh walaupun ibu saya sndiri yang suruh. Waktu itu saya fikirkan mngkin isteri saya memikirkan anak2 yang masih kecil.

Saya bertaubat dan bersungguh sungguh berubah. Saya tumpukan perhatian pada kerjaya n anak2. Bila isteri menyuarakan niat nak sambung belajar, saya support dari segi kewangan. Dia punyai keputusan spm yang cemerlang, tapi trpaksa berhenti belajar kerana desakan keluarga untuk bernikah dengan saya dan sebab itulah saya menyokong dia kini.

Rumahtangga kami ok sahaja dan saya berusaha menjadi ayah juga suami yang terbaik. Namun hubungan kami suami isteri tercalar bila saya terbaca Wasap dia dengan seorang llaki ketika dia di tahun akhir pjj. Saya tanya dia dan jawapan dia buat saya terkedu. Dia kata sakitkan bila diselingkuhi dan dia tanggung seribu kali ganda sakit itu bila dia baca segala Wasap saya lalu memberitahu bapa saya.

Saya menangis dan meminta agar dia lupakan perkara lalu kerana saya benar2 sygkan dia dan berubah. Tapi dia cuma senyum sinis dan kata dia akan balas setiap titis air mata dia yang saya perah. Mulai detik itu, saya mula bimbang dia selingkuh sehingga ke katil hotel seperti saya dahulu. Saya mula ekori dia, tapi dia tak pernah tak balik bermalam di rumah. Habis kerja jam 5. 30, sejam selepas itu dia mesti dah smpai di rumah. Maka saya tepiskan prasaan tersebut.

Saya berusaha saban detik membuktikan kejujuran dan kasih sayang saya padanya. Sudah 15 tahun berlalu, tapi renungan dia tak pernah berubah. Dia masih tak lupakan keselingkuhan saya. Dia cukup pandai berlakon di dpan keluarga dan anak2. Tapi bila dgan saya, mucul lah dirinya yang sebenar.

Berbelas tahun saya pendam semua ini kerana kesakitan ini bermula dari perbuatan saya, tapi skrg saya mula takut kehilangan isteri saya kerana saya membaca what’s app isteri saya seminggu lepas dan llaki yang bersembang dengan isteri saya mendesak isteri saya supaya mnta perpisahan dari saya.

Saya buntu. Keluarga saya tak percaya lagi pada saya dan mana mungkin saya meminta bantuan mereka. Lgpun isteri saya menantu kesayangan ibu saya. Saya brdoa saban waktu agar Allah memberikan petunjuk dan hidayah. Pd suami2 yang membaca, jangan sesekali mencuba untuk cselingkuh kerana bila kita diselingkuhi, waktu itu kita cuma mampu berharap agar kita mampu mengubah waktu silam. Wanita memanglembut, tapi bila peluang diberi tak dimanfaatkan, lalu kembali mencalar kepercayaan, maka itulah detik paling payah dan sukar untuk lelaki kembali meraih kepercayaan itu…

Sumber Citer Maya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*