Suami Dalam K0ma, Isteri Baru Habis Pntang Kena Jngkltan Kumn & Dimasukkan Ke lCU, Bayi pula kena sakit ini

Berat mata memandang, berat lagi uji4n yang ditanggung keluarga ini apabila suami k0ma kerana mengh4dapi m4salah berkaitan parv-parv. Tidak cukup dengan itu, isterinya yang baru sahaja habis berpntang dijngklti kum4n dalam dar4h turut dimasukkan ke unlt raw4tan rapl (lCU).

 

Berkongsi dengan lebih lanjut, sepupu iaitu Emmy Farhany Ahmad berharap orang ramai mendoakan kesembvhan pasangan  ini.

 

Dalam gambar Ini sepupu saya Fatin Elika Elisya dan suaminya Aizameen Haqim bersama anaknya. Mereka ada lagi seorang baby girl baru umur 2 bulan dan Fatin baru je habis pntang. Apa yang cuba saya nak sampaikan berat uji4n sepupu saya sekeluarga ni. Mulanya suaminya kena sempvt kr0nik kerana memang ada msalah dengan parv-parv yang sekian lama. Masa kena ser4ng tu suaminya dikej4rkan ke h0spital dan dimasukkan icv. Sekarang dalam keadaan k0ma. Dalam tak sedar dah hampir 2 minggu dah sebenarnya. Sepupu saya Fatin berharap yang suaminya boleh diselamatkan.

 

Malam tadi pula. Sepupu saya Fatin pula dimasvkkan ke lcu kerana ada j4ngkitan kum4n dalam dar4h. Fatin terlalu lemah. Mulanya susp3k dnggi. Bila dar4h drop Fatin terus reb4h sampai biru muka. Maybe terlalu berat nak menanggvng uji4n dan tek4nan em0si dalam keadaan baru je habis p4ntang bersama 2 anak. Berat lagi ujlan dalam mereka suami isteri di lcu, hari ini baby pulak w4rded. Beberapa hari ini baby kena c1rit b1rit sampai ber4k berdar4h. Tu yang pergi h0spital rupanya baby pun tak okay.

Menurut sepupu, si suami sememangnya mempunyai m4salah parv-parv sejak sekian lama. Selepas diser4ng sempvt kr0nik, suami dikej4rkan ke h0spital dan k0ma.

 

Mungkin kerana terlalu tertek4n, si isteri pula jatvh s4kit dan disy4ki ada jngkltan kum4n dalam d4rah. Apa yang lebih mervntun hati, bayl yang baru berusia dua bulan turut dimasukkan ke w4d kerana m4salah kesihatan.

 

Dah la baby dari dalam pntang kena saw4n tangls. Setiap malam n4ngis tanpa henti. Puas berubat tapi tak dapat ubti. Hanya mengurangkan sikit saja. Anak sulung pun tengah tak sihat. Dem4m ecz3ma tervk. Kesian si abang. Saat ini si abang dijaga oleh mak saudaranya.

Jadi saya nak menyeru kepada insan-insan yang mengenali saya please doakan untuk sepupu saya ni sekeluarga. Berikan kesihatan kepada Fatin dan babynya serta anak sulungnya. Doakan ada sinar buat Aizameen sedar dari k0ma dan mereka boleh sekeluarga bersama membesarkan anak-anak.

 

Moga doa kalian diangkat oleh Allah SWT dan hanya Dia saja juga yang dapat membalasnya. Berat ujlan sepupu saya tanggung. Kuat dik Fatin.. Along dan semua family Haji Sahri sayang ko dik. Seb4k sangat. Saat ni rasa macam useless sangat sebab tak boleh balik kampung bagi moral support dekat family.

Ujar sepupu lagi, anak sulung mereka turut jatvh s4kit dan buat sementara waktu ini dijaga oleh ibu saudara. Seb4k!

Sumber: Emmy Farhany Ahmad via Ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*