Terbongkar!! PDRM Dedah Barang Apa Lagi Yang Dibvang Svspek Sehingga Pasukan Marin Diperlukan Untuk Kess Arwah Surya

Minggu lepas keco0h dengan satu kejadian jnayah yang meny4yat hati meIibatkan seorang gadis berusia 19 tahun, Siti Nur Surya angk4ra perbvatan rakan baik sendiri. Svspek yang masih bersekolah di Tingkatan Enam telah pun dital4han r3man selama seminggu bagi membantu sias4tan.

Suspek disambung r3man untuk bantu sias4tan

Semalam dikhabarkan permohonan r3man bagi tertduh telah pun dilanjutkan selama 7 hari lagi bermula hari ini sehingga 16 November untuk lanjutan sias4tan. Perintah berkenaan telah pun dikeluarkan oleh Maj1stret Engku Nurul Ain Engku Muda. Svspek dilihat datang ke perkarangan mhkamah sambil menundukkan wajahnya dan matanya turut bergenang.

Unit Selam Pasukan PoIis Marin bantu cari barang bvkti dibu4ng dalam sungai

Terbaru menerusi laman Faceb0ok rasmi Pasukan PoIis Marin Wilayah Tiga, hari ini sepasukan unit selam telah pun diturunkan bagi membantu perjalanan sias4tan jnayah berkenaan. Svspek yang berpakaian Iokap berwarna oren juga dibawa ke lokasi bahan bvkti itu dibvang iaitu ke dalam sebatang sungai di Telemong, Hulu Terengganu.

Barang bvkti lain ada yang dibvang di pinggir lebuh raya berdekatan

Sebelum ini juga beberapa bahan bvkti yang dipercayai digunakan untuk menced3rakan Siti Nur Surya telah dijmpai dibvang ke pinggir lebuh raya beberapa kilometer dari lokasi kejad1an. Dalam tr4gedi itu, gadis tersebut ditemukan tert1arap tdak berny4wa oleh adik perempuannya selepas pulang dari sekolah.

 

Barang yang dibuang

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, hasil soal slasat terhadap svspek, remaja perempuan berusia 19 tahun itu mengakv telah membvang beberapa barangan yang diambil dari rumah mngsa ke dalam sebatang sungai di Telemong di sini.

“Antara barangan dari rumah mngsa yang masih hilang dan dipercayai dibuang ke dalam sungai itu ialah sebuah beg yang mengandungi d0kumen peribadi mngsa.

“Sehubungan itu, seramai sembilan anggota Pasukan Gerakan Marin Wilayah Tiga telah dikerah untuk mencari bahan bukti tersebut mulai semalam,” katanya kepada Kosmo! di sini hari ini.

Kosmo 2 November lalu melap0rkan myat Siti Nur Surya ditemukan matl dalam keadaan menlarap di ruang tamu rumahnya di Kampung Lubuk Batu, Telemong di sini oleh adik bongsunya yang pulang dari sekolah pada pukul 2.30 petang.

Svspek yang juga rakan baik mngsa kemudiannya telah ditahann ketika memberi keterangan di Balai Polis Telemong di sini pada keesokan hari.

Majlstret Engku Nurul Ain Engku Muda telah membenarkan pelajar tingkatan enam tersebut direman selama 14 hari sehingga Isnin depan bagi membantu slasatan mengikut Sksyen 302 Kanvn Kesksaan.

Sumber Kosmo/Olahan RJ

Be the first to comment on "Terbongkar!! PDRM Dedah Barang Apa Lagi Yang Dibvang Svspek Sehingga Pasukan Marin Diperlukan Untuk Kess Arwah Surya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*