Tertvduh masih tak mngaku sebabkan kmtian Surya, Ini nasib yang bakal dia terima

Svspek k3s bnuh Siti Nur Surya Ismail di Kampung Lubok Batu, Telemong, Kuala Berang pada 1 November lalu dihadapkan ke Mhkamah Maj1stret Marang hari ini atas pertduhan membnuh.

Menurut laporan Kosmo! Online, tertduh seorang pelajar tingkatan enam, Siti Nur Athirah Azmi mengangguk faham dan tiada pengakuan direkodkan selepas pertduhan dibacakan.

Tertuduh berusia 19 tahun yang juga kenalan mngsa didkwa mengikut Sksyen 302 Kanvn Kesksaan yang memperuntukkan hvkuman m4ti mandat0ri jika sab1t kesaIahan.

 

Ibu tertuduh lambai tangan

Malah, ibu tertuduh turut dilihat melambai anaknya ketika remaja perempuan itu dibawa ke dalam kereta.

Harian Metro sebelum ini melaporkan seorang remaja perempuan ditemui m4ti dipercayai dibunvh dalam kjadian samun di Kampung Lubok Batu, Telemong, Kuala Berang pada 1 November lalu.

Dalam kjadian 2.30 petang itu, mangsa ditemui tertiarap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekolah.

Dalam pada itu, keluarga arwh Siti Nur Surya, 19, tidak menyimpan dendam kepada sesiapa susulan pembunvhan anak kelima daripada tujuh beradik itu.

Bapa arwh, Ismail Muda, 58, berkata, dia dan keluarga menerima kjadian itu sebagai takdir, walaupun pahit untuk ditelan.

Ismail yang kelihatan sedih apabila berbicara mengenai peristiwa hitam itu berkata, sehingga kini keluarganya masih diselubungi perasaan sedih dan trauma dengan kjadian itu, walaupun ia sudah 11 hari berlalu.

” Kami tidak berdendam dan keluarganya (suspk) sudah datang ke rumah kami beberapa hari lalu.

” Tetapi, saya berharap biarlah kem4tian anak saya mendapat pembelaan sewajarnya dan pelaku menerima hukuman setimpal dengan apa yang dilakukan,” katanya.

Tambah laporan itu lagi, Maj1stret Engku Nurul Ain Engku Muda tdak membenarkan remaja terbabit diikat jamin selain menetapkan sebutan semula k3s pada 10 Januari 2021.

Terdahulu, mngsa ditemui tert1arap di ruang tamu rumah berkenaan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekoIah.

Sumber: Kosmo! Online (Mohd Azli Adlan)

Kredit: omm, kisahdunia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*