Selepas Ganggvan Ketuk Pintu, Kali Ini Berjaya Dirakam Tekan Loceng Rumah Pula Pada Pukul 4 Pagi

Misterl bunyi ketukan pintu kediaman yang berpindah dari Sabak Bernam, Selangor ke daerah ini sejak minggu lalu kian menggusarkan ramai penduduk.

Bekas Imam Masjid Tok Janggut, Masjid Tanah di sini, Said Hassan berkata, kediamannya di Kampung Paya Rumput di sini, turut diketuk dari luar dengan kuat hingga menyebabkan pintu kayunya itu hampir tertan.ggal.

Dalam kejadian jam 3 pagi semalam dia dan isteri, Maimunah Hashim, 65, serta seorang anak perempuan berusia 24 tahun sedang tidur sebelum dikejutkan dengan bunyi ketukan kuat itu.

“Saya segera membaca beberapa ayat al-Quran khusus untuk menjauhkan gang.guan jln dan syaltan. Usaha saya itu berjaya menghentlkan ketukan kuat pada pintu kediaman.

“Saya halran kerana tidak pernah pintu rumah diketuk pada waktu awal pagi,” katanya ketika ditemui wartawan semalam.

Pesara kerajaan itu berkata, sejurus membaca surah berkenaan, bunyi ketukan itu tiba-tiba terhentl dan dia mengga.gahkan diri untuk membuka suis lampu anjung rumah.

Said berkata, dia dan isteri kehalranan berikutan tiada sesiapa di luar rumah sejurus daun pintu dibuka.

“Alhamdulillah, Allah SWT menjauhkan kami sekeluarga daripada ba.haya. Kejadlan ini benar-benar menlmbulkan tanda tanya penduduk di kampung ini yang turut diga.nggu,” katanya.

Tekan Loceng 4 Pagi

Menerusi perk0ngsian dari laman facebook Nurul Azira, beliau kongslkan satu rakaman CCTV di mana dua kali bunyi loceng tapi tiada siapa di luar ketika itu yang menekan.

Tidak pasti di mana lokasi tersebut

Lately ni banyak betul lsu pintu rumah kene ketuk la, main loceng la, ketuk tingkap la, macam2 laaa.

Berlaku tengah2 malam pukul 3 pagi sampai ke subuh… uisshhh SERAMM.

Ada yang percaya pada benda2 haluss, ada yang percaya pada agnda r0mpakan, kita pun tak pasti mana yang betul mana yang tak sebab benda tak.Nampak kan, nak buka pintu atau tlngkap takvt bhaya pun ya.

So benda ni akan terus jadi tanda Tanya dan ketakvtan pada semua orang…tak selamat rasanya event dalam rumah sendiri kan.

Tengok video kat bawah ni minit ke 1.55, dia dok main loceng pulak… 2x bunyi loceng tapi kat pagar tak dak orang.

 

Keluarga ini pula berjaya merakam kejadlan ketukan mlsteri di rumah kediaman mereka yang terletak di Alor Gajah, Melaka.

Video yang dimuat naik berdurasi 1 minit menunjukkan jelas kedengaran dan waktu itu semua lampu rumah terpasang.

Ketukan misterill tersebut sangat kuat sehingga mengg.egarkan pintu (sliding door) rumah keluarga tersebut.

Salah seorang ahli keluarga memberanlkan diri untuk berdiri di depan pintu kaca tersebut dan memang tiada siapa pun berada di luar.

Sumber onlinemalaya

Be the first to comment on "Selepas Ganggvan Ketuk Pintu, Kali Ini Berjaya Dirakam Tekan Loceng Rumah Pula Pada Pukul 4 Pagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*