Sanggup Meny4mar jadi ‘Inspektor Humairah’ untuk pik4t lelaki, siap tinggal dirumah orang tua lelaki tu

BACHOK: Seorang wanita sanggup meny4mar sebagai pegawai polis berpangkat Inspektor, dipercayai untuk mencari j0doh, selain meyakinkan keluarga teman lelakinya.

Bagaimanapun, hel4h svspek berusia 20 tahun yang berasal dari Sabah itu, terb0ngkar selepas dit4han polis kelmarin di sebuah rumah dekat Kampung Bukit Bator, di sini.

Pakaian digunakan oleh suspek yang menyamar sebagai anggota polis wanita berkenaan setelah ditangkap di kampung Bukit Bator. KHIS/NIK ABDULLAH NIK OMARPakaian digunakan oleh svspek yang meny4mar sebagai anggota polis wanita berkenaan setelah dit4ngkap di kampung Bukit Bator. KHIS/NIK ABDULLAH NIK OMAR

Ketua Polis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat, berkata pen4hanan svspek dilakukan susulan aduan yang diterima keluarga teman lelaki suspek yang cvriga dengan kelakuan rakan anaknya itu sepanjang menvmpang di kediaman mereka.

Katanya, wanita berkenaan berasal dari Sabah dan datang Kelantan, namun terlebih dahulu menjalani tempoh kuarantin selama 14 hari.

“Sebaik t4mat tempoh kuarantin, wanita berkenaan menvmpang rumah teman lelakinya yang juga anggota tentera di Bachok, selama seminggu dan tvrut membawa pakaian operasi Polis Diraja Malaysia (PDRM) menggunakan nama sebagai Humairah pada pakaian itu.

“Sewaktu berada di rumah teman lelakinya, gadis itu telah menggantvng uniform operasi polis berpangkat inspektor di dalam kereta jenis Perodua Myvi milik teman lelakinya.

“Perbuatan menggantvng uniform itu dipercayai untuk menar1k kepercayaan keluarga teman lelaki bahawa dia merupakan seorang pegawai polis dan mempunyai pendapatan yang stabil,” katanya pada sidang akhbar di Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Bachok di sini hari ini.

KERETA jenis Perodua Myvi milik teman lelaki svspek tvrut dir4mpas untuk membantu si4satan.

KETUA Polis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat bersama pegawainya melihat kenderaan digunakan oleh suspek yang menyamar sebagai anggota polis wanita berkenaan setelah ditangkap di kampung Bukit Bator pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah Bachok. KHIS/NIK ABDULLAH NIK OMARKETUA Polis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat bersama pegawainya melihat kenderaan digunakan oleh svspek yang meny4mar sebagai anggota polis wanita berkenaan setelah dit4ngkap di kampung Bukit Bator pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah Bachok. KHIS/NIK ABDULLAH NIK OMAR

“Dalam tempoh itu, wanita terbabit mend4kwa dia seorang pegawai polis berpangkat Inspektor, namun t1ndakannya itu menimbulkan cvriga kepada keluarga berkenaan termasuk boleh bercuti dalam tempoh lama.

“Susulan itu, keluarga berkenaan tamp1l membuat aduan kepada pihak polis sebelum wanita terbabit dit4han,” katanya pada sidang media di IPD Bachok, di sini, hari ini.

Beliau berkata, sias4tan awal mendapati svspek mempunyai kes4lahan l4mpau berkaitan kes sama pada 2017 di Sungai Besi, Kuala Lumpur.

“Kita tidak menolak kemungkinan svspek meny4mar sebagai Inspektor polis untuk mencari j0doh, selain mampu meyakinkan keluarkan teman lelakinya.

“Modus operandi suspek adalah menggunakan gelaran inspektor untuk memikat lelaki.

“Hasil tangk4pan itu, polis turut mer4mpas pakaian operasi PDRM dan svspek direm4n sehingga Sabtu ini. Kes disi4sat mengikut S3ksyen 170 K4nun Kes3ksaan dan tambah Seksyen 89 (c) Akta Polis 1967 kerana memiliki peralatan polis ,” katanya.

 

Sumber: BH Online

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*