Rasa sayang tu masih ada? tindakan terbaru PU Riz buat ramai tertanya-tanya

Kemelut perhubungan cinta antara pengacara dan usahawan, Neelofa dan Pencetus Ummah, PU Riz masih tiada noktahnya.

Di sana sini pelbagai berita palsu dan spekulasi yang menjadi buah mulut netizen, namun pasangan terbabit sehingga kini masih belum menjelaskan status sebenar hubungan mereka.

Walau bagaimanapun, hari ini netizen agak terkejut apabila mendapat tahu PU Riz masih like posting terbaru daripada Neelofa di Instagram.

PU Riz masih like foto Lofa yang latest”

Waaa si dia masih like post Lofa, semoga jodoh sehingga ke Jannah, Neelofa”

Komen tersebut kemudian disokong oleh netizen lain yang mengatakan PU Riz memang masih dan selalu memberi tanda suka kepada semua foto terbaru usahawan tersebut. Masih ada jodohkah?

Cinta, Sayang Masih Ada

“Hidayah Itu Sesuatu Yang Perlu Di Cari”Pu Rizz

PU Riz dan Neelofa masih saling mengikuti di antara satu sama lain.

Sebelum ini, kecoh apabila kakak Neelofa iaitu Noor Nabila memuat naik beberapa kapsyen foto di Instagram Storry didakwa ditujukan kepada seseorang.

Selain Nabila, adik Neelofa iaitu Atisha Khan dan Ameera Khan serta sepupu-sepupu mereka turut memuat naik kata-kata sinis yang hampir sama di Instagram Story masing-masing.

Lebih mencurigakan, ibu Neelofa, Noor Kartini juga membuat perkongsian di Instagram story berkaitan kata-kata memohon perlindungan Allah SWT daripada perkara buruk.

Terdahulu, Neelofa dilaporkan sudah dirisik oleh PU Riz atau nama sebenarnya Haris Ismail pada 1 November lalu di kediaman keluarga bekas pengacara MeleTOP itu.

Malah, dilaporkan juga pasangan itu bakal mendirikan rumah tangga pada Mac tahun depan. Bahkan, baru-baru ini hangat di media sosial apabila Neelofa dikata terlepas memanggil PU Riz ‘sayang’ dalam satu video mereka di YouTube.

Terjawab Siapa PU Riz Sebenarnya Bila Datin Ayu Buka Mulut. Rupanya Bapa PU Riz Bukan CaIang2

” Saya kenal PU Riz sejak umur dia 10 tahun dan tak salah saya, ketika itu dia masih di Sekolah Rendah Islam Al-Amin Besut, Terengganu.”

Demikian kata-kata penerbit Datuk Ayu Puteh yang membuka cerita mengenai siapa sebenarnya Pencetus Ummah (PU) Riz atau Haris Ismail serta keluarganya.

Pemilik nama sebenar Normashayu Puteh, 44, berkata beliau membuat pendedahan ini bagi menjawab tudvhan ke atas PU Riz yang dikaitkan dengan tudvhan buruk berkaitan hubungannya dengan selebriti terkenal, NeeI0fa.

Menurut Ayu, dia mengenali ahli keluarga dan bapa pendkwah itu iaitu Datuk Seri Ismail sejak 15 tahun lalu kerana mereka berada dalam satu persatuan perniagaan yang sama.

Justeru itu, Ayu berkata, adalah agak mustahil tudvhan mengatakan pendkwah itu dan keluarganya mempunyai niat buruk terhadap NeeI0fa yang melibatkan wang seperti tersebar di laman sosial.

Malah, Ayu menegaskan PU Riz juga memiliki perniagaan makanan sendiri yang kini sudah mempunyai 10 cawangan di seluruh Malaysia.

” Walaupun tak rapat tapi saya tahu dia lelaki yang baik dan sesuai untuk dijadikan suami.

” PU Riz urus perniagaan bersama keluarga iaitu Food Station yang sudah ada lebih 10 outlet dalam Malaysia. Tapi masih ada segelintir pihak yang tudvh kata PU Riz kaya sebab ibu bapa dia.

” Bapa dia sentiasa berikan yang terbaik untuk anak-anak, didikan agama yang cukup dan hantar sekolah agama yang terbaik.

” Takkan la NeeI0fa nak berkahwin dengan lelaki yang tak ada ilmu agama atau suami orang?

” Memang NeeI0fa berkemampuan tapi PU Riz juga mampu nak tanggung bakal isteri ikut kemampuan dirinya. PU Riz seorang yang berpelajaran tinggi begitu juga dengan NeeI0fa,” katanya kepada mStar.

Ayu diminta mengulas berhubung hal berkenaan kerana dia mengenali keluarga personaliti dkwah itu selepas pemuda itu dikatakan putus tunang. Antara tudvhan PU Riz dikatakan menggunakan mnyak pengas1h untuk memikat NeeI0fa.

Selain tudvhan itu, netiz3n turut membuat fitn4h kononnya PU Riz menerima wang RM100,000 daripada NeeI0fa menerusi pindahan wang.

Dia yang juga pelakon filem Ada Apa Dengan Dosa mempunyai perniagaan Food Station yang salah satunya terletak di Nu Sentral.

Untuk rekod, dalam bidang pendidikan, pemilik nama Muhammad Haris Mohd Ismail ini merupakan graduan Universiti Al-Azhar, Mesir dan memiliki Diploma Pengajian Islam.

Dia kini meyambung pengajiannya peringkat Ijazah Sarjana Muda di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dalam bidang Undang-Undang.

Bapa PU Riz bergelar Datuk Seri, seorang yang kaya raya

Sementara itu, Ayu turut mendedahkan bapa PU Riz merupakan ahli perniagaan yang sangat berjaya namun memiliki sikap yang sangat merendah diri serta tidak mahu dikenali.

” Saya memang kenal Datuk Seri Ismail sebab dalam satu persatuan perniagaan yang sama.

” Sudah 15 tahun kami kenal dan bapa dia seorang yang kaya-raya juga sebab mempunyai perniagaan yang berjaya.

” Bapa dia memang ahli perniagaan yang berjaya tapi tidak mahu heboh dan beliau juga sangat merendah diri.

” Kami buat perniagaan agensi pembekal pekerja satu Malaysia. Beliau juga tak suka dunia glamor ni,” ujarnya.

Dalam pada itu tanpa merujuk kepada pasangan berkenaan, Ayu berpendapat kasih sayang seseorang itu tebal yang dikurniakan Allah dan tiada penggunaan minyak pengasih sebagaimana didkwa netiz3n.

” Netiz3n dan penf1tnah ni pun agak-agaklah nak tuju f1tnah pun. Kasih sayang yang tebal tu dikatakan kena mnyak pengas1h agak kelakar la.

” Kasih sayang Allah yang bagi. Kalau hati tu cinta tebal. Jangan la f1tnah kena mnyak pengas1h pula. Tuan badan taulah tu,” ujarnya.

 

Sumber: trending sangat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*