Isteri mngandung 2 jam trperangkap dlm air banjir, suami hilang dbawa arus masih belum ditemui

Kluang : Seorang wanita mengandung berdepan detik ngeri apabila Proton Waja yang dinaiki bersama suami dibawa arus air banjir malam tadi.

M4ngsa yang hanyut bersama kenderaannya jam 8 malam tadi sempat memecahkan cermin kereta Proton Waja yang dinaiki untuk menyelamatkan isterinya, sebelum wanita itu diselamatkan orang awam yang berada di lokasi kejadian.

Bagaimanapun, mangsa Md Rajihan Junaidi, 28 g4gal diselam4tkan apabila dia yang masih berada dalam kereta, dihanyutkan arus der4s.

Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Low Hang Seng, berkata laporan kejadian dibuat isteri m4ngsa, Khairunnisa Ibrahim, 24, jam 5.30 pagi tadi di Balai Polis Kahang.

Menurut laporan itu, mereka suami isteri dalam perjalanan dari Mersing menuju ke bandar Kluang.

Ketika sampai di Batu 18 Jalan Kluang Kahang kira-kira 5.30 petang semalam, pasangan itu dikatakan meredah laluan yang dinaiki air.

Tiba di pertengahan jalan, kereta yang dinaiki tiba-tiba dibawa arus deras ke bahagian kanan jalan menyebabkan mangsa bertindak memecahkan cermin kereta bagi menyelamatkan isterinya, katanya dalam kenyataan kepada media hari ini.

Menurut Hang Seng, usaha mencari dan menyelamat dibuat sejak malam tadi namun masih g4gal menemui m4ngsa.

BH sebelum ini melaporkan seorang lelaki dipercayai hanyut bersama kenderaannya di Batu 18 Jalan Kluang-Kahang, jam 8 malam tadi selepas menyelamatkan isterinya sewaktu mereka cuba melalui jalan berkenaan.

Sama sama kita doakan Suami Puan nisa ditemui dengan selamat berat didugaan untuk dirinya disaat sedang mengandung.

 

Cerita saksi,

Semalam sedikit story ni share kat korang semua

2hb january 2021

jep dr mersing setelah selesai uruskn urusan mak mertua , jep ngn wife betolak pulang ke tangkak dlm keadaan hujan x berhenti.. selepas asar.. tiba jer di kawasan kahang byk sngt spot2 air yg di naiki air..

ade sebuah kereta waja saing2 dgn jep dan beberapa kereta lain berhenti tepi melihat keadaan air.. spot pertama lepas itu pun air nmpk tenang tp deras di dasar..

kemudian jmpe spot banjir kedua, org kg kahang nasihat jep utk tidak teruskn perjalanan.. jep akur n pth balik , singgh 7e kahang beli sedikit makanan untuk anak2 n isteri.. waktu maghrib ketika ni..

selepas selesai semua urusan tu jep buat keputusan untuk teruskn perjalanan.. org kg dh xde kt tmpt yg suruh jep u turn tu.. dlm hty ingt dh boleh lalu lah dh surut.. jep pun jln lh..

sampai spot banjir ketiga.. kereta depan berhenti lebih kurang 5 buah kereta, jep turun n tnye kereta depan skali boleh lalu atau x.. die bgtau ade 2 biji lori dh sebuah kereta waja.. yg saing2 jep td lalu spot tu.. tapi malangnye waja tu dihanyutkn air.. cerita bermula dari sini..

sedang berbual dgn org tu td dengar suara perempuan menjerit meminta bantuan.. jep redah banjir tu jln kaki (isteri n ank tunggu dlm kereta) sampai hampir cecah pinggang air mmg nmpk tenang tp deras kt kaki.. cr suara tu.. allahuakbar‼️ ade sorang wanita sedang berpegang pada pagar kebun sayur.. meminta bntuan untuk slmtkn suaminya.. waktu hmpir pukul 8 waktu tu..

suaminya mmg x kelihatan.. jep beranggapn suaminye masih dlm kereta dihanyutkn air.. jep stay di situ(dlm bnjir paras pnggang tu) utk tenangkn mangsa.. sambil minta die sabar bantuan sedang tiba.. org awam yg lain berada di tas masing tel2 bomba, polis semua.. tp apakan daya .. semua jln dinaiki air.. bantuan x dpt sampai… sambil menemani mangsa untuk kuatkn semngt die ..mangsa bgtau die mengandung.. ya allah.. dh x tentu arah.. cal abg ipar di mersing Apis Apis( brother towing) minta die cal kwn rapat di kahang untuk menghulurkn bantuan.. sy masih disitu risau mangsa hilang semngt..

alhamdullilah dlm pkl 10, bantuan org kg pun tiba bawa pelampung.. dengan bantuan org awm yg berada disitu.. mangsa dpt diselamtkan tpi suami mangsa masih belum ditemui..

selesai disitu sy bawa mangsa ke balai untuk buat laporan.. kebetulan saiz badan mangsa sama ngan wife.. so wife bg lh baju die untuk persalinan..

dijadikan cerita.. perjalanan ke balai

air dh naik rupanya.. jln tadi yg x de air dh ade air, deras pulak tu.. sedang harung air boleh pulak kereta depan mati, allahuakbar,sy dlm kereta besama wife n ank kecil hanya mampu berserah dgn allah.. kereta hampir mati dh air dh masuk dlm kereta, air sudah paras lampu kereta.. deras sngt.. sebelah kanan kami sungai besar.. mmg sngt mendebarkn masa ni,..alhamdullilah kami lepas.. bersyukur teramat sngt masa tu..

lalu terus ke balai untuk bantu mangsa td.. selesai dibalai, ada org kg yg menawarkn bantuan untuk mangsa, bg tmpt tinggal sbb mangsa nk tunggu hingga suami dijumpai, selesai hntr mangsa kerumah guru besar sek kahang, sy ambil keputusan untuk pulang ke mersing semula.. sbb sy ada baby dlm kereta 5 bulan, agk kurang selesa di sna.. alhamdullilah sy selamat sampai di rumah mertua pukul 3 pagi..

disini sy ingin meminta bantuan semua warga fb mendoakn agar suami mangsa dijumpai ya, dipermudahkan urusan,

disini juga sy menasihatkn diri sendiri dan semua yg berada di kawasan banjir supaya berhati2, bermcm pengalaman sy dpt semalam..

air setitik boleh hilangkan haus,
air sedalam lautan boleh hilangkan nyawa,
berhati2 ya semua

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Isteri mngandung 2 jam trperangkap dlm air banjir, suami hilang dbawa arus masih belum ditemui"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*