Satu Malaysia Kena Tipu, Lelaki Ini Dedah Dybbuk Box Sebenarnya Tak Pernah Wujud Tapi Hanyalah

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kotak Dybbuk menjadi sangat popular dan tular di Youtube yang mendakwa ia berhantu.

Terdapat kemungkinan bahawa kotak Dybbuk ini adalah p4lsu, sama seperti saluran paran0rmal Youtube yang memuat naiknya.

Dalam tempoh 5 bulan sahaja, beratus-ratus video telah muncul dengan menyatakan bahawa mereka mempunyai kotak “s3etan berh4ntu” yang sebenar, dari saluran Youtube popular seperti Omargoshtv dan Proving Demons.

Beli Dybbuk Box Di eBay Dapat ‘Pakej Hantu’, Princemeed diganggu

YouTuber yang terkenal dengan video-video belian barangan aneh dan pelik di internet dengan akaun YouTube bernama ‘PrinceMeed LIVE!’ dikatakan diganggu entiti mi-stik berasal dari kotak berhantu yang dibelinya.

Kotak berh4ntu, Dybbuk Box yang dibelinya di eBay pada tahun 2019 berisi dengan benda pelik seperti telur berwarna hitam yang didalamnya terdapat rambut dan kotak kecil yang usang.

Menurut Princemeed, sejak dia membeli kotak misteri tersebut pada bulan September 2019, dia mula diganggu dan beberapa ahli keluarganya ja4tuh s4kit secara tiba-tiba.

Dalam videonya, dia menceritakan pengalamannya dig4nggu seperti bunyi-bunyi yang aneh dan patung-patungnya yang disusun di atas almari jatuh secara tiba-tiba.

Ekoran kejadian tersebut, Princemeed bertindak membuang kotak berh4ntu berkenaan di sebuah kawasan hutan di Karak untuk mengelakkan dirinya dari dig4nggu oleh entiti mis-teri itu lagi.

Namun, setelah setahun berlalu, Princemeed masih lagi diganggu dengan entiti mistik tersebut walaupun kotak itu telah dibuang.

Dia yang tidak tahan diganggu mula mencari bantuan daripada beberapa ustaz untuk mengusir entiti tersebut.

Pada 13 Disember 2020, Princemeed memuat naik video dia meminta pertolongan daripada seorang ustaz, Ustaz Shafie, bagi mengesan keberadaan entiti mistik di rumahnya.

Menerusi klip video berkenaan, setelah Ustaz Shafie memandang ke arah satu sudut rumah tersebut, dia memberi reaksi muka dan menitiskan air mata seolah-olah dia mengesan ada sesuatu yang tidak kena di dalam rumah itu.

Sangat misteri!

Menurut Princemeed, Ustaz Shafie menitiskan air mata ketika melihat sudut berkenaan. Sumber : Youtube Princemeed

Terbaru, seorang ustaz dari Pusat Rawatan Al-Idrus, Ustaz Shafiq, berkunjung ke rumah Princemeed bagi menjalankan prosedur mengusir entiti yang menghantui hidup Princemeed secara perubatan islam.

Dalam video rakaman di Facebook Pusat Rawatan Al-Idrus, Ustaz Shafiq meminta bantuan salah seorang anak muridnya, Abu, sebagai perantara untuk berhubung dengan jin yang mengganggu Princemeed.

Ustaz Shafiq menyatakan memang benar bahawa entiti daripada kotak berhantu, Dybbuk Box, yang mengganggu Princemeed!

Setelah beberapa jam berlalu, berakhirlah episod perubatan secara Islam tersebut dan rumah Princemeed di’cuci’ bagi mengelakkan perkara itu berulang.

Satu Malaysia Kena Tipu : Dybbuk Box Sebenarnya Tak Pernah Wujud

Kecoh baru-baru ini apabila seorang YouTuber Malaysia mendakwa telah dig4nggu entiti setelah membuka Dybbuk Box yang dibeli olehnya menerusi laman jual beli dalam talian eBay. Video yang nampak meyakinkan itu dikuatkan lagi penampilan individu dan kanak-kanak yang menguatkan dakwaan g4ngguan yang dialami olehnya.

Berhubung dengan video tular tersebut, maka ramai netizen dan YouTuber Malaysia tidak mahu ketinggalan mengulas dan beradu pengetahuan dalam perkara ini. Masing-masing mengeluarkan cerita dan ‘kajian’ masing-masing bagi menyokong cerita Dybbuk Box ini.

Tambah melucukan, ada juga video yang mengatakan dengan penuh keyakinan, beberapa siri kem4langan yang menimpa artis luar negara adalah berpu-nca daripada semangat Dibbuk daripada Dybbuk Box yang dibuka semasa merakam sebuah rakaman rancangan realiti televisyen. Satu analisis yang panjang lebar, tapi sayangnya seolah lebih t4kut h4ntu daripada tuhan.

Lain pula ceritanya apabila tular lagi sebuah hantaran dan beberapa siri ciapan di Twitter oleh individu yang mendakwa dirinya adalah pencipta asal Dybbuk Box.

Dybbuk Box sebenarnya hanyalah sebuah kotak kayu yang digunakan untuk menyimpan w4in. Penciptanya, Kevin Mannis, seorang Y4hudi, mendakwa segala cerita dan latar belakang Dybbuk Box adalah 100% cerita rekaannya semata-mata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*