Tersebar Video Detik Detik S4jjat Bergelut Dengan Pegawai JAIS Sehingga S4jjat Dakwa Dia Diceder4kan, Smp Pegawai JAIS Kena Siasat

Selepas mengambiI kputusan untuk berdlam diri mengenai vldeo yang tuIar di medla s0siaI baru-baru ini, usahawan k0smetlk Sajat tampiI membuat penddahan sebenar.

Menerusi IGTV yang dimuat naik di akaun Nursajat23, dia mencerltakan klsah sebenar dirinya yang digarri oIeh pegawai Jbatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan dithan di pusat thanan sementara, Kuala Kubu Bharu minggu lalu.

FULL VIDEO ADA DI PALING BAWAH ARTIKEL INI

Menurut vldeo tersbut, usahawan berusia 36 tahun itu mendkwa dlrinya dithan kerana berpakaian seperti wanlta ketika mengadakan majlis doa seIamat di Wisma Nur Sajat yang terletak di Shah Alam pada 2018.

Datang bagi ktrangan pada JAIS

Malah, Sajat juga mendkwa mendapat Iyanan tidak sepatutnya selain dicderakan dan digarri sehingga mengaIami bngkak selepas bergeIut bagi memperthankan diri.

“Hak saya sebagai manusla yang telah memberi krjasama telah dirman dithan di pusat thanan sementara di Kuala Kubu bahru”

“Sepatutnya surat jamln yang dikeIuarkan plhak mhkamah itu diIngah-Ingahkan oleh Mahkamah Syariah.Saya berhak diberi hak asasl kemanuslaan untuk hldup seperti manusla yang lain juga,” luahnya.

Selain itu, dia trut memuat naik di lnstastory meIuahkan rasa sedlh dan terkiIan dengan Iayanan dan diskrlminasi sesetengah plhak terhadap goI0ngan sepertinya.

Sajat juga mempers0aIkan mengenai hkum agama adakah hanya berpndukan cara seseorang berpkaian sahaja?

“Adakah aku seorang kaflr?”

Aku selalu bersedekah!”

Namun, lebih mengjutkan apabila Sajat menulis mengnai dirinya yang mendkwa sudah membuat pembdahan jantlna seperti dikc0hkan oleh ntlzen sebelum ini. Atau mungkin penuIisan itu sekdar monolog daIaman tentang perspsi orang ramai terhdap dirinya?

“Sebab kau tu ID leIaki”

“Muhammad Sajjad adalah leIaki”

“Kalau keIuar agama, baru semua gembira”

Pemilik Nur Sajat Gold ini juga meIuahkan rasa mahu keluar dari agama kerana sangat tertkan dengan ketidakadiIan yang berlaku terhdap dirinya sehingga Iupa segala kebaikan diIakukan sebelum ini.

“Aku rasa Islam itu brat. Jika aku keIuar agama Islam baru mereka gembira!! Ptut ke aku keIuar dari agama ku?” ujarnya

Selain itu, Sajat turut berk0ngsi pndangan ntlzen yang juga tidak berstuju dengan Iyanan yang diberikan oleh pihak JAIS meskipun dia bersaIah.

Setiap orang boleh berubah

Dia masih seorang yang berhati mulia

Setiap yang berlaku pasti ada hlkmah. Moga ada jalan penyeIesaian terbaik buat dirinya dan pihak bertnggungjawab. Ingat, pintu Allah sentiasa terbuka untuk bertaubat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: OMM & Instagram Nur Sajat

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Dakwaan S4jjat Dig4ri,Dikas4ri Ketika Soal Siasat,Skali JAIS Tampil Buka Mulut,Ini Respon JAIS Susulan Dakwaan Tersebut

Sejak beberapa hari ini kecoh di media sosial mengenai satu video yang dimuatnaik oleh usahawan terkenal iaitu Sajat. Perkongsian video tersebut telah mendapat pelbagai respon daripada netizen.

Terbaru, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah membuka mulut dan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung isu viral itu.

Sajat kena gari, ditahan

Dalam perkongsian video oleh Sajat sebelum ini, dia mengaku telah digari oleh pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan ditahan di pusat tahanan sementara di Kuala Kubu Bharu. Difahamkan, hal ini dipercayai berlaku kerana Sajat berpakaian seperti wanita ketika menghadiri satu majlis doa selamat yang diadakan di Wisma Nur Sajat pada 23 Februari 2018.

Tidak cukup dengan itu, Sajat mendakwa dirinya tidak mendapat layanan yang baik malah telah dikasari oleh pegawai JAIS yang bertugas walaupun dia telah memberi kerjasama sepenuhnya kepada mereka.

Pegawai JAIS sudah dipanggil

Susulan daripada video viral itu, JAIS telah mengeluarkan satu kenyataan rasmi di laman Facebook. Berdasarkan kenyataan tersebut, pihak mereka juga dikatakan telah memanggil Pegawai Penguatkuasa JAIS yang terlibat untuk memberi keterangan berhubung isu dan laporan yang dibuat oleh usahawan terkenal itu.

Menurut sumber, isu ini kini disiasat mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor No.5 Tahun 1995 yang dilakukan oleh Sajat di Negeri Selangor. Bukan itu sahaja, ianya juga termasuk beberapa aduan mengenai kelakuan dan tingkah laku Sajat yang diterima sepanjang tahun 2018 dan 2020.

Kenyataan rasmi JAIS

VIDEO DETIK DETIK PERGELUTAN SEPERTI YANG DIDAKWA OLEH SAJAT

https://youtu.be/-lmDfgbigEc

 

Video Sumber Dari : Youtube Jabatan Netizen Negara

Sumber: Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*