‘Hi, I’m Back..’ – Kembali Aktif Di Media Sosial, Peminat Doakan Da’i Syed Terus Kuat

Nama pendakwah muda iaitu Da’i Syed pernah menjadi bualan hangat netizen selepas dia didakwa melakukan perbuatan menc4bul dan mer0g0l beberapa orang gadis. Meskipun begitu, Da’i Syed telah dibebaskan dengan ikat jamin.

Namun, setelah sekian lama mendiamkan diri, kini Da’i Syed telah kembali aktif di laman Instagram miliknya.

I’m back

Da’i Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful telah memuatnaik satu foto di Instagram dengan kapsyen ‘Bismillah , Salam’aleikum. Hi . Im back’.

Selain itu, pendakwah muda ini juga sempat berkongsi satu video pendek di Instastory dengan meluahkan rasa berterima kasih kepada semua individu yang banyak memberi sokongan, dorongan dan kata-kata semangat buatnya. Malah, tidak ketinggalan bagi mereka yang tidak putus-putus menitipkan doa buat dirinya itu.

‘Thanks semua’

‘Semoga kembali bersemangat’

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen mendoakan agar urusan pendakwah muda ini dipermudahkan dan menjadikan perkara lepas sebagai pengajaran dalam hidup.

Kes sebelum ini,

Da’i Syed tak mengaku c4bul, s3ks luar t4bii terhadap penuntut kolej swasta

PETALING JAYA – Pendakwah selebriti mengaku tidak bers4lah di dua m4hkamah berasingan di sini hari ini, atas pertuduh4n melakukan s3ks luar t4bii dan menc4bul seorang penuntut kolej swasta Oktober lalu.

Di Mahkam4h Sesyen di hadapan Hakim Faiz Dziyauddin, tertuduvh, Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful, 25, yang hadir di m4hkamah dengan memakai baju T bewarna turquoise, didakwa melakukan persetuuubuhan luar t4bii terhadap kenalannya, seorang wanita berusia 22 tahun.

Kejadian didakwa dilakukan di sebuah rumah sewa tertuduvvh di Damansara Perdana di sini, pada jam 3 hingga 4 pagi, 17 Oktober lalu.

Terdahulu, Timbalan Pend4kwa Ray4, P Vitiya Monisha mencadangkan tertuduvh tidak diberi ikat jamin kerana pertuduvhan yang dibuat merupakan kesalahan yang tidak boleh dijamin.

Sumber: Da’i Syed

Be the first to comment on "‘Hi, I’m Back..’ – Kembali Aktif Di Media Sosial, Peminat Doakan Da’i Syed Terus Kuat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*