Beli Buku Anak Ratusan Ringgit, Rita Rudaini Tak Dapat Nak Claim LHDN, tak sangka puncanya memang buat ramai orang terkejut

Kini bergelar ibu tunggal dan membesarkan anak tanpa suami di sisi merupakan salah satu cabaran besar yang harus digalas oleh pelakon Rita Rudaini.

Rita atau nama sebenar Rita Rudaini Mokhtar berkata dia bekerja keras bagi memastikan dua anaknya iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna menerima pendidikan terbaik agar menjadi insan berjaya kelak.

“Panjangnya bil buku sekolah! Happy depa (mereka) tengok buku sekolah tahun ni… duit mummy boleh cari, yang penting belajar rajin-rajin.”

“Tak minta balas jasa cuma nak hangpa (anak-anak) senang bila dah besar nanti, boleh bantu orang yang memerlukan.”

“Bila sudah berjaya nanti, mummy tak kerja boleh bela (jaga) mummy pula, jangan nanti bila dah berjaya ada pula orang tu kata dia punya jasa, orang ni kata dia punya jasa!” katanya lagi.

 

Rita ada memuat naik satu klip rakaman video menyediakan barangan persekolahan anaknya menerusi laman Instagram pada Sabtu yang lalu.

DiDalam klip rakaman video berkenaan, Rita menunjukkan buku-buku sekolah yang baru dibeli bersama resit harga barangan tersebut.

Dalam pada itu, Rita turut berpesan kepada dua anak lelakinya itu supaya belajar bersungguh-sungguh dan melihat sendiri kesusahannya mencari rezeki membesarkan mereka.

“Mummy ni macam nak terberak cari duit… belajar rajin-rajin! Kasihan mummy cari duit.”

“Keluar pagi balik malam, kadang-kadang keluar tak balik-balik cari duit nak bagi Rayyan dengan adik sekolah, ” ujarnya lagi.

Lufya komen, tapi reaksi balas Rita raih perhatian ramai

Sementara itu menerusi ruangan komen, perkongsian Rita tersebut telah meraih perhatian peminat-peminat dan rakan artis yang meninggalkan komen.

Antaranya ialah pelakon, Lufya yang bertanyakan kepada Rita samada beliau membuat ‘claim’ semula terhadap semua perbelanjaan itu dengan kerajaan.

“Pengsan tengok bill nyaaa sis cuba claim kerajaan tak??” tulis Lufya.

 

Umum mengetahui Rita berkahwin dengan pemain bola Aidil Zafuan pada 2008, namun berc3rai pada September 2013. Pasangan itu dikurniakan dua anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin, 11, dan Airit Qaqa Arjuna, 9, yang kini di bawah jagaan Rita.

Respon balas Rita turut meraih perhatian warganet yang turun meninggalkan komen.

Rata-rata terkejut dengan respon Rita kerana tidak menyangka dengan tndakan bekas suaminya itu.

 

 

Sumber:mstar dan IG RitaRudaini /asiakini

Be the first to comment on "Beli Buku Anak Ratusan Ringgit, Rita Rudaini Tak Dapat Nak Claim LHDN, tak sangka puncanya memang buat ramai orang terkejut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*