Sejadah Untuk Solat Ketika Kerja Dijadikan Sebagai Penutup Jsad Mu di Jalan

Kuala Lumpur : Seorang penghantar makanan (Food Panda) m4ut selepas motosikalnya mermpuh belakang sebuah lori tunda kenderaan di Jalan Tuanku Abdul Halim selepas susur keluar dari Jalan Kuching hari ini.

Dalam kejad1an kira-kira pukul 1.20 petang itu, mngsa dikenali Ahmad Zaidi Ahmad Zamri, 24, yang p4rah di kepala mninggaI dunia di lokasi.

Apa yang berlaku mengundang piIu insan insan yang mengenali arwh Zaidi yang merupakan pelajar UIA dia kini kerja sambilan sebagai penghantar makanan.

Innalillahiwainnailayhirojiun, Pelajar UIA mninggal dunia, Assalamualaikum,We just received a very sad news that our student.

AHMAD ZAIDI BIN AHMAD ZAMRI (1719967) 4th-year Mechanical Automotive Engineering p4ssed away due to motorcycle accid3nt this afternoon, 25/1/2021.

His b0dy was brought to H0spital Kuala Lumpur. His family (from Shah Alam) is on their way to H0spital Kuala Lumpur.

innalillahi wainna ilaihi rajiun, -iium online, Sambil belajar buat keje part time, sed1h pulak rasa. – Kamarulzaman Mahmad Khairai.

Ketua Jabatan Sias4tan dan Penguatkuasaan Trafik (KJSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahaya berkata, hasil siasatan mendapati kejadian itu dipercayai berlaku apabila lori tunda yang bergerak di lorong kiri telah memperlahankan kenderaan untuk mengambil sebuah kereta yang r0sak di lorong tersebut.

Secara tiba-tiba datang sebuah motosikal yang ditunggang mngsa dari arah yang sama dipercayai gagal mengelak lalu merempvh bahagian belakang lori berkenaan.

Akibat rempuh4n itu, mngsa dan motosikalnya tercmpak ke jalan raya dan mngsa mninggaI dunia di tempat kejadian, ujarnya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Berita dvka itu juga turut dikongsi abang arwh yang merupakan seorang Pegawai Pengangkutan Jalan (JPJ).

Asalamualaikum dgn sed1h dan h1ba adik saya ahmad zaidi bin ahmad zamri telah mn1nggal dunia sebentar tadi 1330 xciddet di jalan duta mgkin dikbumi d shah alam.

Jika arwh ada hutang dgn sesiapa boleh tuntut dgn saya terima kasih, Alfatihah – Zamir.

Jelasnya, m4yat mngsa telah dibawa ke F0rensik HospitaI Kuala Lumpur (HKL) untuk bed4h si4sat, Katanya, k3s dis1asat mengikut sksyen 41(1) APJ 1987. Al fatihah.

Kosmo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*