G0sip Gayb0y & Tuduhan Servis Isap…” Suhaimi Saad Mengaku Mengurut

Bekas penyanyi nasyid, Suhaimi Saad menafikan khabar angin mengaitkannya dengan servis s3ks sesama lelaki.

Jelas Suhaimi, tindakan menularkan berita tidak sahih itu tidak sepatutnya ditularkan.

“Stoplah gosip gry boy dan tudu-han buat servis isap k*** tu. Tak elok.

“Korang hanya akan himpun d0sa je dan kalau betul pun, kenapa?

“Pepatah Inggeris kata awak tak cukup popular sehinggalah awak dikaitkan dengan g0sip g4y,” tulisnya di Facebook.

Menerusi laporan sebuah portal hiburan baru-baru ini, seorang penyanyi lelaki didakwa terkait dengan kontroversi menawarkan khidmat songs4ng kepada pelanggan menerusi tangkapan skrin perbualan perkhidmatan urut.

Perbualan itu dipercayai dikongsikan menerusi aplikasi mencari pasangan sej3nis.

Difahamkan penyanyi tersebut yang juga merupakan bekas anggota kumpulan nasyid menawarkan khidmat tersebut di beberapa kawasan di Kelantan dan Terengganu sebelum ini.

Lebih mengejutkan, selain menawarkan urut b4tin lelaki itu juga didakwa mengenakan bayaran sebanyak RM100 sekiranya ingin menghis4p kem4luannya.

Dalam pada itu, Suhaimi mengakui membuat kerja sambilan sebagai tukang urut.

“Ina Naim, mertua dan adik-beradik aku pun tahu aku memang tukang urut.

“Kalau ada lelaki datang cakap dia kena rgol dengan aku, itu b0hong. Melainkan dia yang re-la atau sebab m4rah aku ‘reject’ dia.

“Kau ai-bkan aku untuk jatuhkan aku padahal itu hanya akan menaikkan nama aku sedangkan kau tetap di situ menghimpun d0sa beribu,” tambahnya.

In-Team minta Suhaimi buka hati

“KALAU kita buka hati, pasti boleh terima pendapat orang,” kata ahli kumpulan nasyid In-Team, Mohd Syahril Abdul Khalid atau Syah susulan kontroversi menimpa bekas ahli mereka, Suhaimi Saad.

Ketika ditemui selepas pelancaran penjenamaan Radio IKIM hari ini, Syah berkata, prinsip mereka selama ini adalah buang yang keruh dan ambil yang jernih.

“Kalau tetap mahu bertegas dengan cara kita juga, sebaiknya simpan untuk diri sendiri saja dan tidak perlu menghebahkan kepada umum.

“Lebih-lebih lagi apabila membabitkan anak dan isteri. Paling kami risau ialah nasib anaknya jika dia tiada nanti,” katanya.

Katanya, In-team sangat berharap rakan mereka itu dapat memperbaiki fahamannya dan bersikap terbuka kepada pandangan masyarakat.

Syah mengakui ada berhubung dengan Suhaimi, cuma secara peribadi dia berharap ada pihak luar yang bersuara.

“Nampaknya perkara ini sudah pun disuarakan Angkasawan Negara Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad al-Bakri.

“Dia (Suhaimi) sudah pun respon tapi nampaknya masih bertegas dengan pendirian sendiri,” katanya.

Walaupun Suhaimi sudah berstatus bekas ahli, kumpulan nasyid itu mengakui isu yang berlaku serba sedikit turut terpalit pada mereka.

Mereka juga dalam nada tegas tidak bersetuju dengan fahaman dan kenyataan dibuat Suhaimi sejak akhir-akhir ini.

“Sebab itulah kami ambil pendekatan untuk mendiamkan diri saja dan kalau nak berdebat pun, tiada apa yang perlu diperdebatkan pun,” katanya.

Mereka turut akur dengan keputusan penganjur ‘merehatkan’ Suhaimi daripada menyertai Konsert Amal 4Nomena Alumni UIAM yang bakal berlangsung di Dewan Utama, Pusat Kebudayaan, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) pada 20 April ini.

Pun begitu mereka tetap bersedia jika dijemput untuk menyanyikan bersama bekas ahli mereka itu pada masa depan.

“Cuma apabila banyak kecaman dan dia mendatangkan keburukan kepada penganjur dan penganjur pula ambil keputusan untuk merehatkan dia, jadi kena terimalah.

“Tapi untuk konsert kami sendiri, buat masa ini tiada keperluan untuk dia bersama melainkan ada permintaan,” katanya.

Sebelum ini, Suhaimi pernah mengeluarkan pelbagai kenyataan mengelirukan sehingga mengundang kecaman warganet.

Malah, beberapa selebriti, ilmuwan dan agamawan tempatan sudah pun memberi pelbagai respon serta menasihati Suhaimi supaya tidak lagi mengeluarkan kenyataan yang mengelirukan masyarakat.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment on "G0sip Gayb0y & Tuduhan Servis Isap…” Suhaimi Saad Mengaku Mengurut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*