“Berkali-kali minta” Kakak angkat bagitahu permintaan Ayah tiri Amir ketika mereka bertemu

MELAKA TENGAH: Susp3k lelaki yang juga ayah ti.ri kepada kanak-kanak yang m4ut selepas dipercayai lem4s dalam tong dan dider4 dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, Melaka berkali-kali mengucapkan kata maaf kepada keluarga angkat kanak-kanak yang lem4s di dalam tong air dan dipercayai dider4.

Menceritakan hal itu kakak angkat mngsa yang dipanggil ‘Adik”, Tufah Naziha Md Tarmidi, 26, berkata, permohonan maaf lelaki berkenaan diungkapkan ketika mereka bertemu pada proses pengec4man m4yat kanak-kanak m4lang itu di Hospital Melaka hari ini.

Ujar Taufah, ketika pengec4man itu ibunya Norlida Abu Hassan, 50, juga sempat mer4yu kepada ibu kandung kanak-kanak itu untuk membenarkan anak mereka dike,bumikan di kediaman dia membesar di Rawang Selangor.

Bagaimanapun wanita berusia 32 tahun itu hanya mengg.eleng kepala tanpa berkata apa-apa.

Tufah yang juga bekas rakan satu kolej susp3k wanita berkenaan berkata, mengenali wanita berkenaan, dia tidak menyangka peristiwa tr4gis ini terjadi kepada adik angkatnya.

Katanya, wanita itu merupakan graduan diploma bimbingan dan kaunseling yang tamat pengajian di sebuah kolej swasta di Melaka pada tahun 2015.

Terdahulu Astro AWANI melaporkan sepasang suami isteri direman tujuh hari selepas dipercayai mend3ra kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun sehingga meni,nggal dunia pada petang Jumaat.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang Jumaat itu, pihak polis menerima panggilan daripada bapa tiri mngsa berusia 38 tahun yang mengatakan anaknya itu lem4s dalam tong air setinggi 60.9 sentimeter di rumah berkenaan.

Siasat4n pihak polis bagaimanapun mendapati, hasil pemeriksaan fizikal terhadap m4yat mngsa menemui kes4n leb4m dan keced3raan di beberapa anggota badan, sebelum m4yat kanak-kanak itu dibawa ke jabatan perub4tan for3nsik, Hospital Melaka untuk bed4h si4sat bagi mengetahui punc4 kem4tian.

VAN yang membawa jenaz4h kanak-kanak yang meninggal dunia akibat did3ra tiba di Tanah Perkuburan Islam Padang Lebar, Simpang Bekoh, Jasin jam 12.10 tengah hari. FOTO Amir Mamat

Jenaz4h kanak-kanak dipercayai did3ra selamat dikeb.umikan

Jasin: Jenaz4h kanak-kanak yang meni.nggal dunia dipercayai dide.ra selamat dikeb.umikan di Tanah Perku.buran Islam Padang Lebar, Simpang Bekoh, di sini, pada 12.40 tengah hari, hari ini.

Ketibaan jenaz4h menggunakan van disediakan masjid kariah Simpang Bekoh itu turut diiringi beberapa ahli keluarga kandung dan keluarga angkat mngsa.

Sebelum itu, jenazah kanak-kanak lelaki digelar ‘Adik’ itu tiba di Madrasah Asy-Syakirin, Kampung Simpang Bekoh, pada 11 pagi untuk dimandi, dikafan dan disembahyangkan.

Turut hadir, ahli keluarga angkat mngsa termasuk ibu angkat, Norlida Abu Hassan dan bapa angkatnya, Md Tarmidi Yaaccob.

Polis mengawal ketat madrasah dan kawasan perku,buran dengan mengehadkan kemasukan orang awam.

Hanya ahli keluarga serta beberapa penduduk kampung dibenarkan masuk ke kedua-dua lokasi berkenaan.

Wakil media yang membuat liputan tidak dibenarkan masuk ke kawasan perku,buran atas permintaan keluarga kandung.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*