“Aku gagal dalam perkahwinan, tapi pasti menang menjadi bapa terbaik”, Sharnaaz Ahmad gembira dapat bermalam dengan Jebat

WALAUPUN rumah tangga yang dibina musnah di tengah jalan, namun pelakon Sharnaaz Ahmad masih mengekalkan hubungan baik dengan bekas isteri, Noor Nabila Mohd Noor demi anak tunggal mereka, Jebat Jayden.

Kata Sharnaaz, 36, dia sangat bersyukur apabila berpeluang meluangkan masa dengan Jebat yang kini berada di bawah jagaan bekas isterinya.

“Tak semua mendapat kebahagiaan berumah tangga, tapi yang pasti jika dikurniakan zuriat, itu satu jenis nikmat Allah bagi pada kita.

Saya gagal dalam perkahwinan, tapi saya pasti menang menjadi seorang bapa yang terbaik untuk Jebat.

“Apabila saya dapat luangkan masa dengan Jebat macam ini, ini adalah sesuatu yang sangat istimewa bagi saya,” katanya.

Menurut Sharnaaz, sejak bercerai pada Julai tahun lalu, ini merupakan kali kedua Jebat bermalam di rumahnya.

“Ini merupakan kali kedua Jebat duduk dengan saya. Aku gagal dalam perkahwinan, tapi saya pasti menang menjadi seorang bapa yang terbaik untuk Jebat.

“Saya sayang Jebat sampai hujung nyawa,” luah pelakon filem Juvana itu.

Menerusi perkongsian video, Sharnaaz berkata dia juga menyedari anaknya itu sudah mula menunjukkan minat dalam bidang muzik apabila gemar bermain-main dengan gitar.

“Sekarang ni dia tengah explore apa yang ada di rumah saya.

“Rumah saya biasa-biasa sahaja, tak perlu kaya untuk bahagia… itu yang penting.

“Saya pun baharu sahaja tahu yang Jebat ni suka gitar,” katanya lagi.

“Kalau nak saya post vlog tu, komen nak jebat sygggg dibawah okay guys,” katanya lagi.

Sementara itu, Sharnaaz turut mengumumkan dia bakal menghasilkan sebuah video di YouTube untuk berkongsi telatah comel anaknya bersama para peminat.

Sharnaaz berkahwin dengan Nabila yang juga kakak kepada Neelofa, pada 31 Mac 2017 di sebuah hotel di Petaling Jaya, Selangor.

Rumah tangga mereka tidak bertahan lama apabila disahkan bercerai pada 9 Julai tahun lalu.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden Ahmad yang kini berusia tiga tahun..

Saya akan jadi bapa bertanggungjawab – Sharnaaz Ahmad

“Mungkin saya bukan suami yang baik tetapi saya akan cuba menjadi bapa yang bertanggungjawab.”

Itu luahan pelakon, Sharnaaz Ahmad mengulas perceraiannya dengan ahli perniagaan, Noor Nabila Mohd Noor secara hakam di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan pada 9 Julai lalu.

Kenyataan itu dikeluarkan Sharnaaz dalam video sepanjang 6 minit 46 saat yang dimuat naik aktor itu di Instagram TV (IGTV), kira-kira sejam lalu.

Sharnaaz berkata, biarpun sudah berpisah Nabila yang juga kakak kepada pelakon dan pengacara, Neelofa, hubungan mereka masih baik.

Malah, tambah Sharnaaz, mereka berjanji membesarkan cahaya mata, Jebat Jayden yang bakal mencecah usia dua tahun, bulan depan.

“Memang benar kami sudah pun berpisah secara baik. Alhamdulillah, saya dan Nabila masih berkawan baik, berpisah pun secara baik.

“Kami sudah bermaaf-maafan. Saya tidak berdendam dengannya dan dia tidak ada ada-apa dendam dengan saya.

“Semua ini adalah ketentuan Allah. Kita hanya mampu merancang tetapi Tuhan yang menentukan.

Sharnaaz atau nama penuhnya, Sharnaaz Basir Ahmad, 34, berkata, keutamaan mereka adalah untuk membesarkan dan memberikan yang terbaik kepada Jebat.

“Saya tidak mahu dia rasa kehilangan seorang bapa. Walau sibuk atau sakit macam manapun, saya tetap berjumpa Jebat di rumah Nabila,” katanya.

Sharnaaz berkata, Nabila memberi keizinan kepadanya melawat Jebat pada bila-bila masa tanpa syarat.

“Alhamdulillah, saya dapat pelepasan daripada Nabila untuk berjumpa Jebat pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja. Saya anggap itu perkara yang baik. Justeru tiada sebab untuk saya menjadi bapa yang tidak bertanggungjawab.

“Saya kena ambil kesempatan itu untuk sentiasa berada di sisi Jebat. Insya-Allah, saya akan tetap berada di sisinya sehinggalah saya menutup mata,” ujar pelakon filem Wangi ini.

Melalui penjelasannya itu, Sharnaaz memohon agar tidak diajukan soal mencari pengganti Nabila selepas ini.

Sumber Mstar/bharian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*