Jadi ‘rider’ kumpul duit kahwin, pemuda sempat diajar mengucap sebelum aj4l

Seorang penghantar makanan Foodpanda m4ut dalam kem4langan jalan raya selepas motosikal ditungg4ng dil4nggar sebuah kereta yang dipandu seorang warga emas berusia 64 tahun di di Taman AST, Seremban kelmarin.

Menurut laporan Harian Metro, mngsa dikenali sebagai Muhammad Azman dalam peran.cangan untuk mendirikan rumah t4ngga selepas perayaan Aidilfitri dengan gadis pilihan hati.

Abang kepada mngsa iaitu Muhammad Ridzuan berkata, adik bongsunya melakukan kerja sam.pingan sebagai ‘rider’ makanan sejak bulan lalu bagi menambah wang untuk hari bahagia yang b4kal tiba.

Tun4ng mngsa, Nurul Aishah Zainal Abidin berkata dia sempat makan tengah hari bersama-sama sebelum kejdian itu berlaku termasuk diberi RM500 oleh arwh untuk kegunaan kec3masan.

Makanan terakhir kita

Menjengah ke akaun Facebook milik Aishah, dia ada memuat naik posting luahan h4ti atas kehilngan mngsa yang berusia 30 tahun itu dan re3da dengan segala ketentuan Allah SWT.

“Kita dah rancang semua sama-sama. Kita nak kahwin, nak cari rumah sewa, nak kumpul barang rumah sama-sama. Kita makan kongsi dua..”
“Tapi Allah maha mengetahui maha adil. Allah sayang kau. Aku sayang kau. Semoga kita jumpa lagi Azman. Segala nasihat kau, aku akan ingat,” coretnya.

Menurut Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim, pemandu kereta pula tidak mengalami kec3deraan dan kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sumber: Harian Metro (Mohd Amin Jalil), Utusan Malaysia (Zakkina Wati Ahmad Tarmizi) Facebook Aesya Anaqi via omm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*