Mengejutkan Bila Zul Yahya Tiba2 T0Iak V4ksin & Berhentikan Anak Sek0lah, Ini Sebabnya

Sebelum ini pernah tuIar k3s suami seIebriti, Ina Naim iaitu Suhaimi Saad yang merupakan seorang pen0lak v4ksin tegar dan tidak menghantar anak mereka ke sek0lah demi mengej@r h4l agama.

Kini pelak0n veteran tanah air, Zul Yahya pula tampil dengan pendapatnya sendiri apabila mengatakan w@bak berb4haya C0VID-19 ini adalah kononnya k0nspirasi yahvdi untuk mengawal pergerakan umat Islam.

Bahkan, p0sting Zul Yahya dengan mengatakan “Dajjal besar on the way” juga sungguh mengeIirukan ramai.

Dalam pada masa yang sama juga, dia mengakui sebagai ibu bapa, dia terpaksa menghentikan anak-anaknya ke sekolah kerana ingin memberi penekanan lebih kepada ilmu akhirat.

“Bukan kami tidak ambil berat tentang masa depan mereka tapi kami nak anak kami lebih berjaya. Ilmu akhirat itu lebih penting dari segala-gala ilmu,” tulisnya tanpa menyembunyikan pendangannya.

Menjengah ruangan k0men, rata-rata men0lak pendapatnya tentang memberhentikan anaknya ke sekolah. Ramai mengatakan, ilmu dunia dan akhirat seharusnya bergerak seiring.

Malah, ada juga yang mengetengahkan para ilmuan Islam yang terdahulu seperti Ibu Khaldund an Ibnu Sina menuntut ilmu dunia untuk disebarkan kepada generasi akan datang.

Terdahulu, Zul ada menjelaskan apa yang disuarakannya di media sosiaI baru- baru ini bukanlah untuk mengh!na, apatah lagi mempersoalkan halal haram rezeki insan lain tetapi menjurus ke arah mencari yang lebih baik dan keberkatan dalam industri hiburan.

Zul berkata, semua yang diperkatakan itu adalah realiti pernah dilihatnya berlaku dalam industri hiburan berdasarkan pengalaman lebih 20 tahun sebagai pelakon.

“Saya cerita dari pengalaman yang dilalui sendiri. Saya bercakap pun untuk kebaikan dan bukan kebur0kan kerana apa disuarakan itu berkaitan hala tuju industri hiburan yang hingga kini masih tiada perubahan.

“Saya luahkan pandangan supaya golongan atasan dan pihak berkaitan dalam industri hiburan dapat melakukan perubahan membentuk hala tuju yang lebih baik. Kalau mereka mampu lakukannya, maka duduklah di situ tapi jika tak mampu lebih baik undur diri,” katanya.

Zul atau nama sebenar Zulkifli Yahya berkata, dia sedar setiap orang ada pendapat masing-masing dan apa yang dikongsikannya adalah untuk mereka dalam industri hiburan membuat perubahan lebih baik.

Mengulas mengenai keberkatan yang diperkatakan, Zul berkata, ia sangat luas dan bagi memperolehnya kita perlu usaha kerana ‘berkat’ itu tidak akan datang dengan sendiri.

“Apapun, saya pasti pihak media juga sudah sedia maklum hala tuju industri hiburan selama ini dan apa yang saya cakapkan itu bukan bermaksud mahu industri hiburan hil4ng dari Malaysia.

“Kita semua perlukan hiburan, tapi biarlah ia pergi kepada hala tuju lebih baik dan memberi manfaat kepada masyar@kat serta penggiat seni antaranya pekerja belakang tabir untuk mendapat kehidupan selesa,” katanya.

Zul berkata, perkara utama diharapkannya adalah perubahan penambahbaikan hala tuju dalam industri hiburan ke arah lebih teratur di mana semua warga penggiat seni mendapat kehidupan terbela.

Katanya, pilihan juga ada pada tangan masing-masing untuk berubah kerana rezeki Allah sangat luas dalam usaha mendapatkan suasana kehidupan selesa. Namun, ia menuntut peng0rbanan..

Menurutnya, dia bersara kerana sudah pen4t berhadapan dengan pelbagai keren4h ragam manusia dan turut mengakui sukar membuat simpanan.

Terdahulu, kenyataan Zul di media sosi4l membuatkan ramai artis kurang selesa dan memb!das kenyataannya yang disalah erti.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Media Asia

Sumber yoy

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*