0wnr Akhlrnya Tampl Ddah Ssvatu Sebelm Abng P0smen Kena Gntung Tvgas Sebab Lastk Anjlng Dia

KLUANG – P0s Malaysia Bhd (P0s Malaysia) mengg.antung t.ugas seorang kak.itangannya yang bert.ugas sebagai p0smen kerana mel.astik mata seek0r a.njing pel.iharaan menggunakan getah di hadapan sebuah rumah di Kluang, Johor.

A.ksi p0smen itu dir.akam menerusi kamera litar tert.utup (CCTV) berdurasi 21 saat hingga tular di laman sosial.

Menerusi kenyataan P0s Malaysia, p.ihaknya k.esal dengan perb.uatan kaki.tangannya itu dan telah mengga.ntung tugas sementara s.iasatan dalaman dilakukan.

“Kami telah mengenal pasti p0smen yang berada dalam video itu dan dia telah digan.tung kerja sementara men.unggu hasil s.iasatan.

“P0s Malaysia tidak akan bert.olak ansur dengan kes.alahan daripada pekerja kami dan tidak teragak-agak untuk mengambil t.indakan yang t.egas termasuk mena.matkan perkh.idmatan mereka,” katanya.

Pada Selasa, Facebook Malaysia I.ndependent A.nimal R.escue’ (Miar) telah memuat naik video memaparkan t.indakan posmen tersebut.

Difahamkan, a.njing berkenaan meng.alami kece.deraan pada mata kirinya ak.ibat perb.uatan p0smen tersebut.

Sebelum ini, warga maya meng.ecam t.indakan p0smen itu yang melakukan perb.uatan mence.derakan halwan dengan mela.stik dari luar ketika menghantar surat di rumah tersebut.

Video berkenaan telah ditonton lebih 34,000 warga maya hingga tular sehingga kini.

Mesej Dari 0wner Tersebut

Selepas Tvlar Abang P0smen Lastlk Anjlng Sampai P0s Malaysla Kena Slasat, Ada Satu Lagl Raka man Pula Keluar

Kena Kejar Tu Selalulah

Melalui perkongsian seorang individu di facebook, dia berkongsi pengalaman beliau sendiri ketika berhadapan dengan s.ituasi yang sama.

Kredit : FMT/MukmininTaslam

Kredit : SinarHarian/MIAR

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*