“Tak yah buat palatou!” -Geng ‘influencer’ tampil bersuara isu rentas negeri, betul betul m3ngamuk dekat netizen

Seperti semua sedia maklum, pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) di sebahagian negara telah menyebabkan sebarang aktiviti rentas negeri tidak dibenarkan.

Walau bagaimanpun, tular sebelum ini tentang segelintir personaliti media sosial dikatakan telah melanggar peraturan yang ditetapkan.

 

Justeru itu, salah seorang influencer bernama Ammar Azizzan telah tampil bersuara selepas tindakan mereka semua merentas negeri sudah mendapat perhatian pihak berkuasa.

“Kalau tak tahu jangan kecam!”

Menerusi Instastory tersebut, dia berharap agar orang ramai tidak terus-terusan mengecam tindakan mereka kerana kes itu masih dalam siasatan pihak polis.

“Korang merangkak la cari kita orang dekat padang masyar nanti. Kes ini masih dalam siasatan polis. Kami semua dah bagi keterangan dekat pihak polis.”

“Biar polis buat siasatan kalau betul kami salah. Kami semua akan minta maaf. Orang tu baru kahwin korang dah buat perangai ayah pin!,” bidasnya.
Menurut Ketua Polis Kelantan, Datuk Shafien Mamat mengesahkan masih sedang mengesan beberapa individu yang melanggar prosedur operasi standard (SOP) dengan menghadiri majlis perkahwinan rakan mereka di Kota Bharu.

P0lis Klantan Cari Instafam0us Terkenal Sebab Rentas Negeri, Ada Benda Lain Lagi Mereka Akan Kena Dkwa

Polis Kelantan sedang meng.esan beberapa individu yang juga pers.onaliti media sosial dipercayai melang.gar pro.sedur o.perasi standard (SOP) selain merentas negeri semata-mata untuk menghadiri majlis perkahwinan rakannya.

Ketua Polis Kelantan, DCP Shafien Mamat berkata pihaknya menerima satu lap.oran polis, petang semalam, berkaitan kesa.lahan individu berkenaan.

“Hasil semakan terhadap berita yang tular mengenai beberapa individu yang disy.aki melang.gar SOP Pe.rintah Kawalan Pergerakan (PKP), terdapat beberapa keping gambar yang dimuat naik individu berkenaan menunjukkan mereka bergambar dengan pengantin tanpa penja.rakan sosial serta tidak memakai pelitup muka.

“Malah, ramai juga yang tidak berp.uas hati dan mempers.oalkan tentang pergerakan rentas negeri rakan pengantin dari luar ke Kelantan,” katanya dalam kenyataan kepada media di Kota Bharu, hari ini.

https://twitter.com/sambalpedasss/status/1363401874796208128?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1363401874796208128%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.onlinemalaya.com%2Fblog%2Fp0lis-klantan-cari-instafam0us-terkenal-sebab-rentas-negeri-ada-benda-lain-lagi-mereka-akan-kena-dkwa%2F

Terdahulu, tular di media sosial beberapa pers.onaliti media sosial itu yang dikatakan merentas negeri semata-mata untuk menghadiri perkahwinan rakannya di Kota Bharu.

Ti.ndakan itu mendapat kri.tikan netizen yang mempers.oalkan bagaimana mereka boleh merentas negeri selain dida.kwa tidak mematuhi SOP ketika menghadiri majlis tersebut.

Sementara itu Shafien berkata, polis sedang menge.san individu terb.abit untuk si.asatan lanjut.

 

Katanya, kess dis.iasat mengikut Pera.turan 16, Perat.uran-pera.turan Penc.egahan dan Pengaw.alan Peny.akit Berjan.gkit (Langkah-langkah dalam kawasan tempatan jangk.itan) (Kawalan Pergerakan Bersy.arat).

Sumber: Instagram Ammar Azizzan/OM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*