Sajat dalam buru.4n, Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) sedang mengesan beliau, W4.ran yg diperoleh bukan biasa2

Kuala Lumpur: Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) sedang mengesan usahawan kosmetik, Nur Sajat, bagi melaksanakan w4.ran t4ng.kap yang dikeluarkan Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selasa lalu.

Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, dikenakan w4.ran t4ng.kap tanpa jaminan selepas gagal hadir ke mahkamah pada sebutan semula kesnya.

Pengarah Jais Datuk Mohd Shahzihan Ahmad ketika dihubungi, mengesahkan menerima w4.ran t4ng.kap terbabit daripada mahkamah, semalam.

“Mahkamah mengeluarkan w4.ran t4ng.kap tanpa jaminan terhadap usahawan kosmetik itu.

“Jadi, saya sudah arahkan anggota penguat kuasa Jais mencari dan menahannya untuk dibawa ke mahkamah,” katanya kepada Harian Metro. Beliau berkata, setakat ini Sajat masih belum ditahan dan pihaknya sedang berusaha mengesannya.

Nur Sajat sparks ire, donning telekung in Mecca | Free Malaysia Today (FMT)

Katanya, Jais menasihati Sajat supaya memberi kerjasama dan menyerah diri.

Terdahulu, Nur Sajat dikenakan w4.ran t4ng.kap selepas gagal hadir sebutan semula pertu.dvhan berpakaian wanita di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor.

Menurut sumber, w4.ran t4ng.kap itu dikeluarkan Hakim Syarie Mohammad Khalid Shaee@Shaii.

Pada 6 Januari lalu, Nur Sajat mengaku tidak bersalah atas pertu.dvhan yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid SHaee @ Shaii.

Dia did4kwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, pada 7.30 malam, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

Bagi perbuatan itu tertu.dvh did4kwa mengikut Sek.syen 10(a) Enakmen Jenayah Syariah (Negeri Selangor) 1995 yang memperuntukkan huku.man tidak melebihi RM5,000 atau pen.jara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sa.bit kesalahan.

Berita semalam,

Jais tunggu wa.ran tang.kap Nur Sajat.

LGBT activists express concern over arrest warrant for Nur Sajat | Free Malaysia Today (FMT)

Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) masih menunggu wa.ran tang.kap daripada Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, yang dikeluarkan terhadap usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman 36, atau dikenali Nur Sajat, sebelum tindakan susulan diambil.

Menurut Jurucakap Jais, pasukan penguat kuasanya akan menang.kap Nur Sajat untuk dibawa ke mahka.mah bagi proses perbicaraan selepas menerima wa.ran berkenaan. “Pasukan penguat kuasa menjangkakan wa.ran itu akan diterima hari ini.

“Sebaik wa.ran itu diperoleh, kita akan usaha serta cari dan tangkap Sa.jat,” katanya.

Harian Metro semalam melaporkan usahawan kosmetik, Nur Sajat dikenakan wa.ran tang.kap selepas gagal hadir sebutan semula per.tuduhan berpakaian wanita di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor.

Menurut sumber, waran tangkap itu dikeluarkan Hakim Syarie Mohammad Khalid Shaee@Shaii terhadap Nur Sajat. “Dia (Nur Sajat) dimaklumkan tidak datang dan hakim mengeluarkan wa.ran tangkap,” katanya dipetik.

Sumber Hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*