Ini Status terakhir si Suami yg dipercayai cembvru dengan isteri

Akhirnya mist3ri kehil4ngan seorang isteri yang did4kwa melarikan diri dari rumah terjawab apabila m4yatnya ditemui secara tr4gis dalam sebuah tong air yang tertan4m di sebuah ladang serai pagi semalam. Kejadian itu dipercayai dilakukan oleh suaminya sendiri.

Lebih mem1lukan apabila terg4maknya suami menemb4k  isterinya yang berusia 38 tahun ketika wanita berkenaan sedang tidur di kediaman mereka di Taman Saujana, Kota Tinggi.

Meng4ku bvn.uh isteri sendiri

Pada 1 Mac 2021 lalu pihak polis telah menerima satu laporan melibatkan m4ngsa perempuan warganegara Malaysia berusia 38 tahun telah hil4ng. Hasil siasatan mendapati m4ngsa telah keluar rumah pada 1 Mac 2021 lebih kurang 2 pagi selepas perg4duhan bersama suaminya.

Susulan itu, pihak polis telah men4ngkap suami dan rakan kepada suami m4ngsa untuk membantu si4satan. Hasil si4satan mendapati suami mempunyai rekod jen4yah yang l4mpau.

Selepas sias4tan, suami m4ngsa mengaku telah membvn.uh isterinya dirumah waktu tidur menggunakan senapang angin. Lebih mem1lukan apabila m4yat wanita m4lang berkenaan dimasukkan ke dalam tong air berwarna biru bersama kain cadar sebelum ia dibawa ke sebuah ladang serai di Bandar Penawar, lebih 30 kilometer dari kediaman mereka dan dit4nam di situ

M4y.at isteri dalam tong air

Sus.p3k kemudian menunjukkan lokasi isterinya dit4n.am, semalam kira-kira jam 10.30 pagi. M4yat m4ngsa yang diisi di dalam tong air itu turut ditemui tert4nam sedalam kira-kira dua meter di ladang serai berkenaan.

Kita percaya susp3k membawa tong air biru itu di dalam pacuan empat roda miliknya ke ladang berkenaan sebelum menggunakan jengkaut bagi menggali lubang bagi men4nam tong berkenaan.

Hasil siasatan lanjut di rumah susp3k menemukan selaras senapang angin, selaras sen4pang p4tah, 54 butir pelvru pen4bur 12 bore, sebuah pacuan empat roda Mitsubishi Pajero dan jengkaut.

Menurut Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay , kes berkenaan dipercayai berm0tifkan cembvru, selain polis turut menemui surat tuntutan fas4kh di kediaman berkenaan. Kedua-dua susp3k kini disi4sat mengikut S3ksyen 36 Akta Senjata 1960. Polis berjaya menyelesaikan kes ini dalam tempoh tiga hari selepas laporan dibuat.

Status Yg Dimuatnaik Susp3k Di FB




Sumber : Polis Johor, Oh Bulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*