Kes suami bnuh isteri dan sumbat dalam tong, jiran mula dedah apa yang mereka nampak

Masala.h rmah tangga menjadi punca seorang lelaki bertndak kjam membu.nvh iste.rinya sebelum m.ayat wanita itu dilupu.skan di dalam kebun kelapa sawit di Bandar Penawar, Kota Tinggi dekat sini 1 Mac lalu.

Suspe.k yang bekerja sebagai pemandu jengkaut dipercayai sempat memuat naik beberapa hantaran di laman Facebook memberi gambaran rmah tangga mereka sedang bergol.ak pada bulan lalu.

Dikatakan lelaki berusia 43 tahun itu pernah menaikkan status me­ngenai pernikahan online pada 11 Februari lalu.

” PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) nak nikah senang (secara) online, tetapi hendak cari calon iste.ri susah semua pakai pelitup muka, tak nampak muka.

” Iste.ri pentingkan diri sendiri, suami kebulur nasi pun tak masak. Sabarlah insha-Allah nanti Allah gantikan iste.ri dengan yang lebih baik,” tulis lelaki itu di Facebooknya baru-baru ini.

Pasangan itu dipercayai dalam proses pencraian kerana poIis menemui surat fa.sakh di dalam rumah mereka.

Sebelum kjdian, pasangan tersebut dipercayai berte.ngkar sehingga didengari oleh jiran-jiran di rumah mereka di Taman Sri Saujana.

Dalam pada itu, seorang jiran yang enggan dikenali membe­ritahu, dia terdengar pasangan itu berte.ngkar pada malam Ahad lalu.

” Sehari sebelumnya, saya nampak dia (m.angsa) keluar be­kerja separuh hari. Pada malam­nya mereka berg.aduh.

” Esok pagi (Ahad) saya mendapat tahu dia hilang tidak balik ke rumah. Ada jiran membuat Ia.poran kepada poIis ke­rana curiga dengan tindakan suaminya,” katanya ketika ditemui di Taman Sri Saujana semalam.

Selain itu, difahamkan, ada jiran yang ternampak bapa dua anak tersebut membawa keluar sebiji tong berwarna biru pada pukul 4.30 pagi hari yang sama m.angsa diIapo.rkan hilang.

Sementara itu, Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, pihaknya menerima la.poran m.angsa keluar rumah pada pukul 2 pagi, 1 Mac lalu selepas berlaku perselisihan faham dengan suaminya.

” Bertindak atas maklumat, poIis menahan dua lelaki iaitu suami m.angsa serta rakan lelaki itu masing-masing berusia 32 dan 43 tahun bagi membantu siasatan.

” Suspe.k mengaku membu.nvh iste.rinya semasa wanita itu tidur dengan menggunakan senapang angin. Lelaki itu kemudian memasukkan m.ayat m.angsa bersama kain cadar ke dalam tong air berwarna biru,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Menurut Ayob Khan, m.ayat ibu dua anak itu kemudian dibawa ke kawasan ladang kelapa sawit di Bandar Penawar, Kota Tinggi untuk ditanam bagi melupuskan bukti.

Jelas beliau, suspe.k kemudian menunjukkan kepada poIis lokasi m.ayat m.angsa ditan.am pada pukul 10.30 pagi kelmarin.

” Motif pembu.nvhan dipercayai kerana cemb.uru,” katanya.

Jarak rumah pasangan dan ladang tersebut adalah kira-kira 30 kilometer.

PoIis mera.mpas selaras sena.pang angin, sena.pang patah, 54 butir peIu.ru penabur, kenderaan jenis Mitsubishi Pajero dan sebuah jengkaut.

Sia.satan awal mendapati lelaki itu tidak memiliki permit dan lesen menggunakan senj.ata api.

Kedua-dua lelaki itu dire.man enam hari bermula semalam untuk membantu si.asatan dan kes disiasat mengikut Sksyen 3O2 Knun Kesksaan serta Sksyen 36 Akta Sen.jata Api 1960.

Kosmo! semalam mela.porkan, seorang wanita yang dila.porkan hilang pada 1 Mac lalu rupa-rupanya mati dipercayai dibu.nvh suaminya sendiri.

Kjdian yang menimpa m.ang­sa terbongkar selepas poIis menahan suaminya sehari selepas kehilangan kerani sumber manusia di sebuah kilang di Ulu Tiram itu diIapo.rkan.

Ini Status terakhir si Suami yg dipercayai cembvru dengan isteri

Akhirnya mist3ri kehil4ngan seorang isteri yang did4kwa melarikan diri dari rumah terjawab apabila m4yatnya ditemui secara tr4gis dalam sebuah tong air yang tertan4m di sebuah ladang serai pagi semalam. Kejadian itu dipercayai dilakukan oleh suaminya sendiri.

Lebih mem1lukan apabila terg4maknya suami menemb4k  isterinya yang berusia 38 tahun ketika wanita berkenaan sedang tidur di kediaman mereka di Taman Saujana, Kota Tinggi.

Meng4ku bvn.uh isteri sendiri

Pada 1 Mac 2021 lalu pihak polis telah menerima satu laporan melibatkan m4ngsa perempuan warganegara Malaysia berusia 38 tahun telah hil4ng. Hasil siasatan mendapati m4ngsa telah keluar rumah pada 1 Mac 2021 lebih kurang 2 pagi selepas perg4duhan bersama suaminya.

Susulan itu, pihak polis telah men4ngkap suami dan rakan kepada suami m4ngsa untuk membantu si4satan. Hasil si4satan mendapati suami mempunyai rekod jen4yah yang l4mpau.

Selepas sias4tan, suami m4ngsa mengaku telah membvn.uh isterinya dirumah waktu tidur menggunakan senapang angin. Lebih mem1lukan apabila m4yat wanita m4lang berkenaan dimasukkan ke dalam tong air berwarna biru bersama kain cadar sebelum ia dibawa ke sebuah ladang serai di Bandar Penawar, lebih 30 kilometer dari kediaman mereka dan dit4nam di situ

M4y.at isteri dalam tong air

Sus.p3k kemudian menunjukkan lokasi isterinya dit4n.am, semalam kira-kira jam 10.30 pagi. M4yat m4ngsa yang diisi di dalam tong air itu turut ditemui tert4nam sedalam kira-kira dua meter di ladang serai berkenaan.

Kita percaya susp3k membawa tong air biru itu di dalam pacuan empat roda miliknya ke ladang berkenaan sebelum menggunakan jengkaut bagi menggali lubang bagi men4nam tong berkenaan.

Hasil siasatan lanjut di rumah susp3k menemukan selaras senapang angin, selaras sen4pang p4tah, 54 butir pelvru pen4bur 12 bore, sebuah pacuan empat roda Mitsubishi Pajero dan jengkaut.

Menurut Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay , kes berkenaan dipercayai berm0tifkan cembvru, selain polis turut menemui surat tuntutan fas4kh di kediaman berkenaan. Kedua-dua susp3k kini disi4sat mengikut S3ksyen 36 Akta Senjata 1960. Polis berjaya menyelesaikan kes ini dalam tempoh tiga hari selepas laporan dibuat.

Status Yg Dimuatnaik Susp3k Di FB
Sumber : Polis Johor, Oh Bulan, Kosmo

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*