“Hai semua, rindu Sajat tak?” – Muncul semula di IG, netizen dakwa Sajat baru keluar p3njara tapi tak smp seminit terjadi sesuatu

Setelah dua minggu menghilangkan diri tanpa khabar berita, usahawan kosmetik Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman membuat kemunculan semula di Instagramnya pada pagi Jumaat ini.

Menerusi tiga ‘posting’ serentak bertujuan mempromosikan produk penjagaan wajah, lelaki berusia 36 tahun itu dilihat tenang mengalu-alukan kemunculan semulanya.

“Hai semuanya, good morning uols. Rindu Sajat tak?” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Memetik laporan portal Gempak, kemunculan semula Sajat telah mencetusan tanda tanya ramai sehingga ada yang mendakwa dirinya baru keluar dari penj.ara.

Bukan itu sahaja, ada juga yang mendakwa ‘posting’ berkenaan bukan dimuat naik oleh Sajat tetapi individu lain yang memegang akaun Instagram miliknya.

Takutlah baru keluar penjara

Namun, ruangan komen tersebut hanya sempat dibiarkan dalam tempoh kurang seminit sebelum ditutup oleh pelantun lagu ‘Bobo Di Mana’ itu.

Sebelum ini, Sajat dilihat mengemaskini akaun Instagram sekitar dua minggu lalu pada 28 Februari 2021.

Terdahulu, Sajat diburu Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) selepas dikenakan waran tangkap tanpa jaminan kerana gagal hadir ke mahkamah pada sebutan semula kesnya, beberapa minggu lepas.

Sejak itu, dirinya gagal dihubungi bagi mendapatkan komen berhubung pelbagai kontroversi yang melanda dirinya.

Berikutan itu, timbul satu lagi kontroversi di mana dia membuat pengakuan seolah-olah berniat menukar agama. Namun kesahihan isu tersebut tidak dapat dipastikan.

Kontroversi berkenaan melenyapkan Sajat dari laman sosial buat seketika.

Terkini Akaun IG Sajad Dh Aktif Balik Tp Dia Msih Hilang. Rupanya Ini Status Trakhir Dia Tulis Sblum Larikan Diri, Mmg Betul2 Mencabar

Bulan lalu, kisah membabitkan usahawan kntrov.ersi Muhammad Sajjad KamaruzZaman, 36, hngat diperkatakan ramai.

Ia susuIan tndakan Muhammad Sajjad atau lebih dikenali sebagai Nur Sajad itu yang dikenakan wara.n tngkap selepas tidak hadir ke mhkamah bagi menghadiri perbi.caraan.

Bagaimanapun sejak itu, Sajad terus menghiIangkan diri sehingga ke hari ini pihak berkuasa masih belum dapat menngkap beliau.

Bukan itu sahaja, akaun Instagram Sajad juga sebelum itu telah hiIang dari radar.

Rumah diserbu, Sajat 'menghilang' - Kosmo Digital

Namun, terbaru, akaun Instagram Sajad dilihat sudah aktif semula dan beliau telah memuatnaik bebarapa gambar serta entri.

Menerusi entri itu, Sajad meng’edit’ gambar previu filem John Wick lakonan Keanu Reave dan diubah menjadi Jat Wick

” Drama baru!! It’s a 2021 American neo-noir action-thriller film directed by Chad Stahelski, in his directorial debut, and written by Derek Kolstad.

” It stars Keanu Reeves, Nursajad, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Dean Winters, Ian McShane, John Leguizamo, and Willem Dafoe.

” It is the first installment in the nursajad Wick film series..gitewww! Ko ader! Ko takde kan!” tulis Sajad di Instagram beliau.

Sementara itu menerusi ruangan komen, rata-rata mengec4m Sajad dan memintanya agar berhenti membuat status prov.okasi dan memerIi pihak lain.

Sekadar info, filem noir adalah genre s.eram/ gelap yang diadaptasi dari drama tahun 40-an, 50-an, dan 60-an, yang diwarnai dengan sinematografi tertentu dan olahan dari sudut-sudut gelap jiwa manusia.

Dikatakan baru-baru ini terdapat kebangkitan semula genre dalam bentuk neo-noir, atau noir filem moden.

Filem-filem ini menggabungkan teknik sinematografi dari filem lama dan memasukkannya semula menjadi filem kontemporari yang lebih menarik dan moden.

Terdahulu, pada 28 Februari lalu, media melaporkan srbuan ke kediaman Sajad telah dilakukan pihak berkuasa bagaimanapun usahawan tersebut gagaI ditemui.

Menurut sumber, srbuan telah dilakukan sekitar pukul 9 malam di kediaman usahawan itu di Sksyn 10, Kota Damansara.

” Ketika serbuan, hanya terdapat beberapa individu termasuk bapanya, Kamaruz Zaman Harun, 68, pembantu rumah dan dua kanak-kanak disyaki anak angkatnya dalam kediaman berkenaan.

” Pemeriksaan lanjut telah dilakukan di seluruh kediaman itu bagaimanapun Nur Sajad gagal dijumpai,” ujarnya kepada Kosmo! hari ini.

Terdahulu, K0smo! melaporkan Nur Sajad seolah-olah meme.rIi Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) apabila memberitahu masih tiada orang mengetuk pintu rumah untuk menngkapnya.

Perbuatan itu dilakukan selepas JAIS memaklumkan sedang memburu Sajad selepas wara.n tngkap kepadanya dikeluarkan Mahkamah Tinggi Syariah pada Selasa lalu.

Pada 6 Januari lalu, Sajad mengaku tidak bers4Iah di hadapan Mohammad Khalid atas pertv.duhan berpkaian menyerupai wnita sehingga menyebabkan Agama Islam dipandang hi.na dalam majlis bacaan Yassin dan solat hajat.

KsIahan itu dilakukan di NurSajad Beauticion, Sksyn 16 di sini pada pukul 7.30 malam, 23 Februari lalu.

S.abit kes4Iahan boleh didnda mksimum RM5,OOO atau pnjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya mengikut Sksyn 10 (a) Enkmen Jnyah Syariah (Negeri Selangor ) 1995.

Nur Sajad kemudiannya dibenarkan ikat j.amin RM3,OOO.

Sementara itu, hasil tinjauan Kosmo! di laman Instagram milik Nur Sajad juga gagal ditemui dan dipercayai telah dinyah aktifkan.

Sumber: Gempak (Amri Hassan), Instagram Sajat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*