Cikgu Tadika Ini Sedang Ajar Anak Murid Mengeja Tiba Tiba Anak Murid Ini Cakap Sesuatu Yang Buat Cikgu Ini Terduduk

Guru merupakan ‘pengganti’ ibu bapa di sekolah dan harus mempunyai cara pendekatan yang kreatif untuk mengajar anak murid

Hal ini kerana kanak-kanak memerlukan hiburan untuk memahami apa yang diajar oleh guru supaya sesi pembelajaran mereka lebih efektif dan tidak membosankan.

Sejak kebelakangan ini, ramai cikgu mula dikenali dan popular menerusi aplikasi TikTok kerana menggunakan pelbagai cara kreatif untuk mengajar murid mereka.

Seorang cikgu yang dikenali sebagai Cikgu Ayu adalah seorang cikgu pra sekolah dan beliau pernah viral sebelum ini dengan content content mengajar yang seronok.

Image from @cikguayu_imtecer (TikTok)

Kali ini video dirakam tujuan untuk menunjuk kepada ibu bapa anak anak murid tentang sesi pembelajaran di tadika tetapi apa yang terjadi memang tak dirancang.

Ketika Cikgu Ayu sedang mengajar mengeja dan meminta anak murid untuk ikut tiba tiba seorang anak murid memberi respond yang Cikgu Ayu sendiri tidak sangka.

Jom tengok :

 

KOMEN NETIZEN:

“Budak kecik memang jujur cikgu..”

“Rasa mcm nak masuk sekolah balik lah mcm ni”

“Ckgu pn kaki tiktok.. Hrp2 tu hnya kebetulan saje.. Bkn lakonan sbb nk femes..”

Jika anda pergi ke channel Tiktok Cikgu Ayu ini banyak content content video dia tunjuk sedang mengajar kepada anak murid dengan cara seronok.

[VIDEO] Cikgu Panggil Nama Anak Murid Dengan Suara Macam ‘Jantan’ Ini Curi Tumpuan. Takut!

Pekerjaan sebagai guru bukanlah mudah seperti apa yang kita lihat

Tambahan lagi, jika bekerja sebagai guru tadika atau di sekolah rendah kerana murid-muridnya masih sedang membesar dan banyak ragam yang akan dilihat.

Justeru, tidak hairanlah jika seseorang guru mempunyai cara mereka masing-masing untuk mengawal tingkah laku mereka ini.

Seperti video yang tular di Facebook baru-baru ini apabila seorang guru wanita cuba mengawal keadaan semasa mahu memberi makanan kepada anak muridnya di dalam kelas.

Lihat video penuh itu di bawah:

Cikgu dah ayu, sekali terpaksa kawal anak murid sampai keluar suara ‘petir’

Menerusi video tersebut, kelihatan guru wanita itu sedang berada di dalam kelas dan membahagikan makanan kepada anak muridnya mengikut turutan nama.

Dia bertanggungjawab untuk mengedarkan makanan itu kepada muridnya susulan dengan keadaan norma baru ini.

Namun apa yang lebih melucukan, akibat suasana di dalam kelas itu sangat bising dan menyukarkannya untuk memanggil nama, dia terpaksa meninggikan sedikit suaranya.

Suaranya itu pula berubah dan kedengaran seperti ‘memetir’ kerana mahu memastikan semua murid bertenang dan mendapatkan makanan masing-masing.

Image from Dian Jaunah (Facebook)

“Garang pun masih manis cikgu, mana nasi saya cikgu” – Warganet

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati warganet turut merasa terhibur selepas mendengar suara guru tersebut.

Malah, ada yang sempat mengusik personaliti dan suara wanita itu dengan nada bergurau. Ada juga yang memuji kecantikannya itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Cikgu Tadika Ini Sedang Ajar Anak Murid Mengeja Tiba Tiba Anak Murid Ini Cakap Sesuatu Yang Buat Cikgu Ini Terduduk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*