Suara Sedap Beri Pengumuman Di Pusat Vaksin, Tak Sangka Rupa-Rupanya Individu Ini Yang Jadi Sukarelawan Di Pusat Vaksin

Umum mengetahui antara pekerjaan yang terjejas teruk semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) adalah mereka yang bertugas di awan biru.

Bukan hanya juruterbang yang terpaksa dikurangkan perkhidmatannya, tetapi krew kabin seperti pramugari dan pramugara juga mengalami nasib sama.

Jadi, bagi meneruskan hidup ada yang beralih arah melakukan pekerjaan-pekerjaan di ‘darat’. Ada juga yang memilih untuk menjadi sukarelawan di pusat vaksinasi bagi membantu memudahkan para petugas barisan hadapan menyuntik vaksin.

Betul2 macam dalam pesawat

Dalam satu perkongsian di Twitter, satu rakaman video mengenai seorang sukarelawan yang merupakan krew kabin membuat pengumuman telah tular.

Korang kalau rindu announcement kat airport/dalam flight, boleh datang cucuk vaksin kat IDCC Shah Alam. Our staff mostly former flight crew dari AirAsia and Malaysia Airlines Flag of MalaysiaRed heart

Ramai dari AirAsia & MAS

Mana tidaknya, pengumuman yang dibuat menggunakan intonasi seorang krew kabin ketika memberi maklumat kepada para penerima vaksin telah membuatkan ramai yang rindu akan suasana di kapal terbang.

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh @aafirashid, video itu diambil di IDCC Shah Alam dan memaklumkan bahawa kebanyakkan sukarelawan disitu merupakan krew kabin dari syarikat penerbangan AirAsia dan juga Malaysia Airlines.

Sedapnya suara, terus rasa macam nak pakai seatbelt

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai warganet telah meninggalkan komen dengan mengakui rindu akan suasana di lapangan terbang.

Mereka juga sempat bergurau dengan membayangkan keadaan semasa dalam pesawat walaupun hakikatnya hanya berada di pusat vaksinasi IDCC Shah Alam.

Lamanya tak travel!

Betul2 feel macam dalam plane!

Thats my friend! And she is such a pretty, wholesome girl too.

Patut lah gaya macam familiar haritu. Ex cabin crew rupanya.

I love the whole experience! So so impressed! Would have given everyone a hug if it wasn’t.. Hugging face☺

IDCC best… parking senang, announcer mcm kt airport/dlm flight, dapat sekotak produk Nestle… smooth je process die dari awal sampai habis… balik cucuk rasa happy… Grinning face with smiling eyes

Sumber: aafirashid

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "Suara Sedap Beri Pengumuman Di Pusat Vaksin, Tak Sangka Rupa-Rupanya Individu Ini Yang Jadi Sukarelawan Di Pusat Vaksin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*