Diam2 Abg Balik Dr Outstation, Sbb Xpcaya. Kami Follow Kak Ipar. Pelik Kak Ipar Lama Duk Dlm Kereta. Bila Abg Mengadu, Ibu Skit Pun Tak Terkejut.

Gambar sekadar hiasan. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Terima kasih admin approve cerita ini..

Ak ada terbaca 1 confession mengenai abang yg bekerja luar negara n ada perempuan lain..ak nk share jugak nasib yg sama berlaku pd abg ak.. tp isterinya punca segalanya…semoga cerita ini dijadikan iktibar utk diri yg serba kekurangan ini…

Ak dilahirkan dlm keluarga yg sederhana..tp alhamdulillah Allah berikan rezeki yg xtergambar dgn kata2.. ayah ak bekerja di kerajaan..ibu ak pula surirumah.. kami bahagia..sangat bahagia.. tp langit tak selalunya cerah..

Ak ada 4 orang adik beradik..dan ak yang ke 4..abang dan kakak ak semuanya dah kawen..aku masih menuntut di uia.. betullah orang tua2 kata nak cari pasangan biarlah yang betul2..bukan main hentam asal nmpak lawa,cantik,makeup tebal terus terpikat n kawen..

abang ak berkenalan dgn isterinya dalam 3 bulan sahaja..terus kahwin..abang ak kerja di sektor kerajaan jugak dan berpangkat.. Nak dijadikan cerita abg ak selalu kena pergi outstation..pergi ipoh,kl,seremban smua negeri dia pergi sebab terlibat dgn kursus itu ini smpai kami pun jarang2 nmpak batang hidung dia bila weekdays..

sebelum dia berkahwin,ibu dah bagi yang ibu tak berapa suka dgn pilihan abg ak..ibu suruh cari org lain..sbb ibu dpt rasa yg pilihannya tak berapa elok..at last abg ak nekad dgn pilihan dia..abg ak kawen..yes permulaan perkahwinan nmpak abg ak happy.. dia makin tembam sbb sebelum kawen dia kurus..

smpai org kata dia mcm lidi..haha…dia kerja hempas pulas utk bahagiakan isteri dia..oh yaa isteri dia berhenti kerja sebab nk fokus pd suami n keluarga.. Abg ak n isteri dia duduk serumah dgn keluarga ak..mula2 okey org kata semuanya wangi..but beberapa bulan ibu ak start perasan dgn perubahan tingkah laku dia..

dia nekad nk keluar dr rumah keluarga ak n duduk rumah sewa atas alasan nak berdikari.. keluarga ak okey aja sbb xnak halang dia n abg ak..takut gaduh nanti.. then one day lepas 2 bulan abg ak dengan wajah kusut masai,lemah longlai balik rumah keluarga ak..abg ak kata dia lapar..

isteri dah berhari2 tak masak kat rumah..ibu ak mula kesian..yela ibu mana yg xrisau satu2nya anak lelaki dia xmakan sbb isteri tak masak.. Then bulan berganti bulan..abg ak kene pergi outstation ke sabah..so abg ak pergi..smpai kat sana..kwn2 abg ak call mengatakan yg mereka nmpak isteri abg ak dengan lelaki lain..

hancur luluh hati abg ak waktu tu..sbb dia pergi outstation utk bahagiakan keluarga yg baru dibina 5 bulan..abg ak balik awal tanpa pengetahuan isteri dia..abg ak pinjam kereta kawan dia n ajak ak utk selidik isteri dia.. betul ke apa yg kwn2 abg ak bagitahu..sbb ak antara org yg abg ak percaya..

Mungkin memang Allah nak tunjuk..hari pertama abg ak jadi spy.. Allah tunjukkan depan mata dia yg isteri dia keluar dengan lelaki lain berpakaian s3ksi..yes s3ksi pakaian sendat.. tp bila dgn abg ak pakai jubah, baju kurung,semuanya menutup aurat.. menangis abg ak kat situ juga hanya Allah aje yg tahu perasaan abg ak..

abg ikut kereta yg isteri dia naik..smpailah satu tempat di tepi laut..tp isteri dia xturun dari kereta..abg ak mula syak bukan2..setengah jam abg ak tunggu dlm kereta..isteri masih tak turun2 lagi..abg ak kuatkan iman turun dari kereta n sgt terkejut rupanya isteri dia sedang ber4smara atau erti kata lain ‘ber0men’ dgn lelaki tu..

n abg ak paling terkejut juga sbb lelaki tu bekas kekasih isterinya..isteri dia tergamam xdpt nk ckp ape2..hanya menangis dan menangis.. Dgn air mata kat pipi abg ak..abg ak ajak ak balik..ak tahu dia sedih..dia cerita segalanya pd keluarga ak..ibu ak dgn muka selamba tak terperanjat

tp beritahu yg ibu ak dah lama ada naluri mengatakan isteri abg ak x elok..mula dari saat tu abg ak dah jd lain..xnak bercakap dgn sesiapa pun..pergi kerja balik kerja.. makan xlalu..smua yg dia buat tak kena..dia meracau2 seolah2 tak percaya isteri yg dia syg sanggup buat dia mcm tu..

Lepas beberapa minggu..abg ak nekad utk cerraikan isteri dia..ak menangis sbb terasa teruknya dugaan yg Allah bagi pd abg ak.. sampaikan susah dah ak nak tengok abg ak senyum,ketawa terbahak2..then after cerrai sekarang abg ak dah pindah tempat kerja..dia kata nk mulakan kehidupan yg baru..

tp ak sedih sebab dia masih tak berkeinginan utk berkahwin lagi..ak pernah kenalkan kwn2 ak kat uia nie utk abg ak..tp abg ak hanya kata okey cantik..ak nak abg ak happy semula.. korang doakanlah abg ak jumpa jodohnya yg betul2 syg n cintakan abg ak..bukan yg memperkainkan abg ak..

Dari sini ak dpt instinct yg sebelum kawen bawaklah jumpa mak ayah dulu..sbb ibu ada naluri yg sgt tajam n dpt tahu calon menantu tu sesuai atau tak..doakan keluarga ak juga happy mcm selalu..doakan abg ak pulang raya ni.. – Adik

Reaksi warganet

Bunga aman – Aku pun dlu xcya ada mnusia mcm nih.. Lpas aku jmpa aku percaya dah.. Yg nmpk baik dok rmh xambik tau hal org tu lagi musibat dri yg nmpk jht.. Ada laki pun kang kang dekat jantan lain dlm diam.. Akhir zaman.. Semoga Di jauhkan dri ank2 aku.. Nauzubillah.

Suzana atoh – Bersepah la yg alimx ni tu blkng terbuka saja kain…bnda yg aku lalui bekas suami skndal bini org huhu..tp kt pjbt suka ckp bnde bab agama hahaha..hundekkk

Mohd yunus – Setiap perkahwinan ada dugaan,dlm dugaan ia menguji keimanan dan kesabaran..semoga abg awak bertemu kebahagiaan dia

Cerita kedua lebih mendebarkan.

4 Tahun ak Tak Sentuh lstri Sendiri, sbb dia sering Pakai Tuala Wanita. Dia benarkan aku khawin lain. Tapi x sangka lepas khawin lagi, ini berlaku.

Foto sekadar hiasan. Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Salam min. Hide profile aku ye. Macam ini kisahnya. Aku seorang suami yang berkahwin 2. Isteri pertama aku tua 3 tahun dari aku sekarang dia 40 aku 36.

Aku dah berkahwin dengan dia selama 10 tahun tapi masih belum dikurniakan zuriat Sebab isteri aku ada peny4kit yang menyebabkan dia tak boleh mengandung.

Jadi sekarang dia memang sentiasa dalam keadaan kena pakai tuala wanita atau erti kata lain dah hampir 4 tahun aku tidak dapat sentuhnya sebab sentiasa dalam keadaan tidak suci.

Ini disebabkan diarah yang keluar dari peny4kit dia tu memang dah lama aku pun tak reti nan explain macam mana. Jadi pada tahun ke 5 perkahwinan aku telah berkahwin lagi satu atas kebenaran isteri pertama aku.

Alhamdulillah 2 bulan selepas aku berkahwin lagi, isteri kedua telah disahkan mengandung dan selama 5 tahun ni kami dah ada sepasang anak. Jadi persoalan nya sekarang aku tak mampu nak tanggung 2, 2 bini aku ni.

Dengan anak yg semakin membesar ekonomi rumah tangga aku dah mula tak stabil tak tahu mana silapnya. Hubungan aku dengan isteri yang kedua ni memang ok ada anak dia pun kerja bisnes sendiri kadang2 aku bnyk mintak tolong dia topap kan mana yang tak cukup.

Contoh tengah bulan susu anak habis aku tengah kering dia yang beli kan. Tak de apa aku nak ulas pasal perkahwinan ke 2 ni sebab setakat ni elok kami tak de gduh ke apa ke

Korang rasa patut ke aku lepaskan isteri pertama aku tu? Sebab dari segi nafkah btin memang aku dh lama tak dapat semenjak dia skit. Dia tak bekerja sebab doktor nasihatkan dia kena banyak berehat di rumah.

Sebelum ni kerja tapi atas nasihat doktor dah berhenti. Kalau korang kat tempat aku? Apa korang buat.

Komen warganet

Walimah: Masa akad dulu ada rasa bertanggungjawab tak?kalau si suami faham apa itu makna tanggungjawab takde la ambik jalan mudah nak lepaskan bebanan..isteri tu xde tempat lain nk bergantung kpd suami shj..dia rela bermadu sbb tau keadaan diri dia & nak yg terbaik utk suami..moga bahagia dunia akhirat

Sit: Cuba dia pulak kt tempat isteri… Ade boboii… Boboii xleh up… Pastu bau tolo tembelang…. Bini pulakk hilang seleraaa… Agk2 cpt jer dia claim bini neraka… Bang bini tu dh sah2 ko taw dia xsihat.. N dia taw dia xmampu tunaikan hajat kongkek ko dia pasrah bg ko kawen lain..bkn senang taw pompuan redhaa suami nk kawen lain..

Hargaiilaa pengorbanan diaa.. Besar pahala taw jge org sakit… Kesian kt isteri tu.. Klu dia sihat mungkin dia xjd cmtu… Ni org kata ujian.. Jgn masa sihat i lap u. Dh sakit bini sorang2 tanggung… Silap2 allah bg cash..ko pulak xsihat sekali bini muda tinggalkn ko. Bru ad akaii.

Wafi: Rasany kena baca btl2 ni baru komen.. dia bilang isteri prtama ada skt yg kena sntiasa pkai pad.. lps tu xda ank jd isteri prtama bg green light khwin 1 lg dpt 2 ank sepasang.. tt nak lpskn bini prtama sbb dia xmampu jaga lg.. sbb ekonomi mkin sempit, isteri prtama xbole krja, isteri kedua bole tlg top up mn yg ptt.. jd? Kira dia mau cerai bini prtama la tu..

Mika: Bawak la isteri tu brubat kg jgk..tanggungjawab ko terhadap isteri semasa dia sihat jer ker? Perkahwinan bkn atas dasar nafsu semata2…..Isteri kalau suami sakit jaga sampai hujung nyawa..Suami kl isteri sakit nak buang sbb beban..dunia dunia..

Zulaika: Diawal prkahwinan x ada masalah, conclusion skrng ni kau sedang diuji oleh Allah…Isteri prtama tu pda awalnya, x sakit pun kan..elok je kau terima dia, pastu kau nk tambah bini, beliau bagi kebenaran, kau sdg cipta kebahagian dgn keluarga baru kau…

Ada kau fikir perasaan ditempat isteri pertama kau tu???? Bini pertama kau masih ditakuk lama, mnghadap masalahnya sendirian tnpa kau beri perhatian dn ikhtiar utk pulihkan sakitnya…kau dgn lapang dada dn brbesar hati niat nak melepaskan beliau…hurmmmmm

Artikel lain atau KISAH KE 2. Saya seorang suami dan saya ingin minta pendapat dan pandangan warga KRT.

Saya dah kawen 8 tahun lebih. kawen atas dasar suka sama suka. Dikurniakan sepasang cahaya mata yang berumur 7 dan 3 tahun.

Saya PJJ dengan isteri dah hmpir 6 tahun. Dari awal perkahwinan lagi saya dan isteri memang saya dah ade masalah iaitu isteri selalu menolak ajakan saya untuk bersama.

2, 3 bulan sekali baru die melayan..Pernah cecah smpai 5 bulan die tak melayan saya. Kalau melayan pun, cuma ala kadar. Kalau bahasa kasarnya, ibarat macam bersama dengan batang kayu.

Bila ditegur atau nasihat, dituduhnya saya kawen dengan dia sekadar naf su. Cukup terkilan dan terasa dengan tuduhan tu sedangkan dari awal kawen, semua keje umah saya yang uruskan.

masak, kemas umah, basuh dan lipat baju, hampir semua saya uruskan. dia hnya saya tugaskan untuk jaga anak2 je. Yang buatkan saya lagi terkilan bile mak ayah saya pun die tak hormat. Asal balik umah mak ayah saya, mesti tarik muka..

bukan sekali dua, acap kali sampaikan mak ayah saya tegur saya.. saya ha0nya mampu cakap mngkin isteri saya penat. Tu je yang saya mampu jawab.

Lately ni die slalu cakap die rse kosong, rase dah tak ade hati dan perasaan kat saya. Bile saya tanye kenapa, die jawab tak tau. Saya ikhtiar bawak die dapatkan rawatan islam. Alhamdulillah dh selesai.

Tapi still tak ade perubahan. Die masih rse kosong, tak ade hati kat saya. Bila tanye adakah disebabkan orang ketiga, die cakap tak. banyak kali saya tanye dan jawapan die same.. saya percaya dengan jawapan die.

Saya pernah libatkan mak ayah die daplam masalah kami, tapi sampai sekarang tak nampak jalan penyelesaian. Saya dah buat apa yang termampu. doa, solat hajat, istikharah. saya buntu, taktau ape lagi yang perlu saya buat.

Semenjak 2 menjak ni die sibuk ngadap HP. kalo tak layan game, layan fb, tak pun buat bisnes part time die. Saya ni tak diendahkan, ibarat macam saya tak ade. Bile ditegur pasal media social, die marah..

unfriend saya dan keluarga saya kat fb, left group wassap famly saya sampai saya tak tau nak jawab macam mane bile ade yang bertanya.. saya dah penat dengan keadaan ni.

Dengan famly die pun dah mula salahkan saya, cakap saya tak usaha untuk baiki keadaan. Bermacam tuduhan yang famly dia lemparkn kat saya. Cukup terasa. Dalam masa terdekat ni saya akan bawak die pegi kaunseling.

kalau keadaan tak berubah, ape lagi yang perlu saya buat? saya buntu, saya dah penat.. Rase tak mmpu dah nak teruskan perkahwinan dengan keadaan berterusan macam ni.

Maaf jika amik masa warga KRT untuk baca luahan saya yang agak pnjang ni. Mohon warga KRT bantu saya dengan pandangan dan pendapat kalian. Terima kasih…Assalamu’alaikum.

Sumber KRT

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "Diam2 Abg Balik Dr Outstation, Sbb Xpcaya. Kami Follow Kak Ipar. Pelik Kak Ipar Lama Duk Dlm Kereta. Bila Abg Mengadu, Ibu Skit Pun Tak Terkejut."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*