Pernah Disindir Dr. Erin Anggap Penyanyi Rap Ini Sedang Terima K4rma. “Tak Lambat, Cepat… Kira Dah Seri 0-0 Ye”

“Hai bro. Sudah mental ke? Mungkin ia juga kesan dari Allah tengah makbulkan doa orang teraniaya dengan content kita tu. What you give you get back,” demikian tulisan bekas isteri pendakwah popular Da’i

Farhan, Dr. Erin menerusi hantaran di Instagramnya pada Khamis.

Dalam hantaran berbentuk video itu, Erin kongsikan semula perbualannya bersama individu terbabit sekitar akhir tahun 2019.

Individu yang dipercayai penyanyi rap lelaki itu difahamkan pernah mengulas mengenai peranan pendakwah dan permasalahan yang wujud dalam institusi masjid, tahfiz, jabatan agama Islam dan agensi umrah.

Bagaimanapun, ulasan terbabit menggunakan gambar dan wajah Erin bersama bekas suami yang suatu ketika pernah tular dengan kontroversi bernikah di Tanah Suci Makkah ketika mengerjakan umrah bersama-sama.

Hal itu kemudiannya mendapat reaksi balas Erin yang menghubungi pemilik akaun itu menerusi kiriman mesej langsung. Erin menegur tindakannya dan menasihatinya agar mendapatkan fakta yang tepat sebelum membuat sebarang ulasan di media sosial.

Kiriman teks Erin kemudiannya dijawab dan dibalas dengan cara sarkastik selain memperbetulkan penguasaan bahasa Inggerisnya.

“Tak lambat, cepat. Doa orang teraniaya ni direct express way Allah makbulkan. Dulu buat content pakai gambar kita bagi orang maki kita berjemaah, la ni Allah bagi sendiri rasa mental macam mana sampai kena makan pil sebab content sendiri.

“Sebab itu hidup ni jangan seronok sangat nak bahan orang. Tak kena kat kita, anak cucu cicit kita pasti tak lepas. Tapi memandangkan tanda-tanda Yakjuj Makjuj pun dah turun, makna kata memang dah sampai akhir zaman dah kita ni.

“Allah bayar drive thru je, dulu nak recommend akak sekolah belajar English putar alam macam dia tu yang suka petik sini, content bagi orang maki kita lepas tu kita tanya kata kita tak faham English pula. Baling batu sorok tangan. La ni terasa nak offer pakar psikatrilah,” kata Erin.

Terkini, penyanyi rap lelaki itu sedang menjadi bualan netizen susulan beberapa isu berkaitan dengan misi bantuan kemanusiaan di luar negara.

Justeru, tambah Erin, apa yang berlaku padanya suatu ketika dahulu kini dirasai semula oleh individu terbabit dan menganggap mereka kini sudah seri.

“Tak minat nak ambil tahu hal orang ni tapi sebab dia pernah buat content pasal kita. Luka parut kita yang rasa dan tanggung, jadi tak salah nak buka jahit di luka. Kira dah seri makna kata 0-0 ye. Selamat hari raya, salam ummah rapatkan saf,” tulisnya lagi

sumber: Astro gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "Pernah Disindir Dr. Erin Anggap Penyanyi Rap Ini Sedang Terima K4rma. “Tak Lambat, Cepat… Kira Dah Seri 0-0 Ye”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*