Lana Nodin Tidak Keseorangan, Terbaru Rita Rudaini Beri Sokongan KP Kesihatan Letak Jawatan , “Malah Ada Berjuta Lagi Pendapat Yang Sama Daripada Rakyat Malaysia”

LANA Nodin tidak keseorangan dalam tindakannya menggesa Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah untuk meletakkan jawatan gara-gara kes jangkitan Covid-19 di negara ini yang terus membimbangkan.

Kelantangan Lana mendapat sokongan aktres Rita Rudaini, 45, kerana menurutnya pelakon itu mempunyai hak untuk menyatakan pendapat seperti rakyat Malaysia yang lain.

“Saya berkongsi kenyataan Lana Nordin seperti yang disiarkan oleh beberapa portal kerana beranggapan ia hak peribadi saya.

“Saya tidak melihat sebarang kesalahan berdasarkan apa yang dikongsikan Lana di Instastory dia. Bagi saya, itu adalah pendapat dan hak bersuara Lana sebagai rakyat Malaysia.

“Malah ada berjuta lagi pendapat yang sama daripada rakyat Malaysia. Cuma disebabkan kenyataan itu daripada Lana yang juga selebriti, jadi ia sengaja diperbesarkan oleh netizen,” katanya kepada mStar.

rita1

Rita Rudaini sokong pendapat Lana Nodin.

T3rdahulu, Lana atau nama s3b3narnya, Mazlina Hasan Nordin, 41, m3muat naik rantaian p3ndapat di Instastory yang antara lain m3nyifatkan tindakan Dr Noor Hisham hanyalah lakonan s3mata-mata bagi m3mp3rdaya rakyat Malaysia.

Dia juga tidak b3rpuas hati dan m3nganggap p3njawat awam itu b3rs3lindung di s3balik wajah yang pura-pura s3dih dan p3nat.

Tambah Rita, p3ndapat yang diutarakan Lana adalah b3rdasarkan p3m3rhatian aktr3s itu s3panjang dua tahun pand3mik Covid-19 m3landa n3gara.

Saya tidak m3lihat s3barang k3salahan b3rdasarkan apa yang dikongsikan Lana di Instastory dia.

“Malah isi dan fokus yang dis3butkan Lana juga j3las. Tidak sama s3kali m3njurus k3pada s3barang b3ntuk salah laku, hasutan dan s3bagainya.

“Saya m3nyokong tindakan Lana k3rana dia antara s3l3briti yang b3rani b3rsuara… dia b3rsuara bukan untuk m3ngh3ntam s3mata-mata, tapi ingin m3nyampaikan r3aliti s3b3nar apa yang t3rjadi d3ngan fakta yang j3las.

“Rasanya ada banyak lagi p3rkongsian yang l3bih dahsyat dibuat orang ramai,” ujarnya lagi.

 

lana 1

Perkongsian Lana di Instastory.

SebAgAi rAkAn Artis, RitA turut meluAhkAn perAsAAn kesAlnyA terhAdAp netizen yAng turut mengAitkAn pendApAt LAnA itu dengAn kehidupAn peribAdi pelAkon tersebut.

“Lebih mAlAng ApAbilA pendApAt kAmi diputAr belit selAin dilempArkAn dengAn kAtA-kAtA kesAt. Itu belum lAgi netizen yAng sikApnyA gemAr membAbitkAn hAl peribAdi yAng tidAk AdA kAitAn dAri topik AsAl dibincAngkAn.

“DAri dulu lAgi sAyA jenis lAntAng untuk ApA sAjA perkArA yAng dirAsAkAn tidAk betul AtAu tidAk kenA… bAik dAlAm kerjAyA AtAu perkArA di sekeliling.

“KAlAu wArnA AdA putih dAn hitAm, begitu jugA kehidupAn yAng tidAk semuA sAmA. SepAtutnyA, ApA yAng diperlukAn AdAlAh sAling merAikAn pendApAt… bukAn hentAm membAbi butA seolAh-olAh tiAdA imAn dAlAm diri,” kAtA RitA lAgi.

 

Sumber Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "Lana Nodin Tidak Keseorangan, Terbaru Rita Rudaini Beri Sokongan KP Kesihatan Letak Jawatan , “Malah Ada Berjuta Lagi Pendapat Yang Sama Daripada Rakyat Malaysia”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*