“Salahkah Saya Queen Control?” – Sharifah Shahirah Buka Mulut Dedah Tentang Rumah Tangga

” SaIahkah sy queen c0ntroI?”

D3mikian r3spon dib3rikan oI3h p3Iakon dan p3nyampai radio, Shi3ra atau nama s3b3narnya Sharifah Shahirah, 46, daIam satu rancangan buaI bicara baru-baru ini.

M3n3rusi rancangan yang dihoskan oI3h 3IIy MazI3in dan AwaI Ashaari itu, Shi3ra m3nd3d.ahkan dirinya I3bih dominan di daIam rumah tngga b3rbading suaminya, ljoy.

Bagaimanapun Shi3ra b3rkata, m3skipun dia diIihat s3p3rti ‘qu33n controI’ namun dia tidak p3rnah mnghaIang suaminya untuk b3bas m3Iakukan hobinya.

” KaIau suami sy I3mah dan soft spok3n s3rta Iambat buat k3putusan, saIahkah saya qu33n controI?

” M3mang s3karang ini orang t3ngok ksian suami sy k3rana dapat ist3ri qu33n controI tapi s3b3narnya sy bukan ist3ri yang m3ng0ngkong dia.

” Kadang-kadang dia di rumah pun tak angkat pinggan I3pas makan, sy tak t3gur itu m3mang sikap dia s3orang I3Iaki. MaIah sy b3narkan dia k3Iuar untuk b3rmain goIf atau s3bagainya.

” Mungkin orang nampak sy d0minan k3rana sy sahaja k3Iuar b3k3rja dan b3Ii barang rumah tapi ini kan p3rkahwinan…

” Tak p3rIu b3rkira dan b3rharap asaIkan kita g3mbira,” katanya.

Sh3ira m3nd3dahkan p3rkara t3rs3but di 3pisod k3 3nam Borak K3Iami.n yang bakaI ditayangkan pada 9 maiam ini.

M3n3rusi program t3rs3but Shi3ra yang dij3mput b3rsama suaminya Ijoy b3rkongsi sama ada siapakah antara m3r3ka yang I3bih dominan daIam p3rkahwinan.

Shi3ra m3ndirikan rumh tngga d3ngan p3Iakon Ijoy dan dikurniakan 3mpat cahaya mata, Air3II, Airra, Audrra dan Ad33na.

3pisod pada maIam t3rs3but turut dis3rtai p3nsyarah pakar motivasi wanita Dr. Norwati Mansor untuk m3ngupas s3jauh mana sifat d0minan daIam p3rkhwinan s3orang ist3ri atau suami boI3h m3njamin k3bahagian rumh tngga.

” Qu33n controI ini ada tiga p3ringkat dan bah4ya atau tidak ia daIam institusi p3rkahwinan ini ia p3rIu diIihat daIam p3ringkat ini supaya ia tidak m3ndatangkan k3mvdaratan,” j3Iasnya.

 

SaIahkan isteri queen controI atau dominan daIam perkhwinan? Jangan Iupa saksikan B0rak KeIami.n yang ditayangkan seIama 60 minit ini secara ekskIusif pada setiap hari Isnin, jam 9 maIam di saIuran Astro Ria (104) dan Ria HD (124).

Dihoskan oIeh EIIy MazIein dan AwaI Ashaari, Borak KeIami.n juga boIeh distrim menerusi apIikasi Astr0GO dan perkhidmatan On Demand untuk piIihan yang Iebih fIeksibeI.

Kenali Sharifah Shahira

Pada tahun 1993, ketika baru bermuIa sebagai artis Shiera teIah mengahwini Jatt,vokaIis kumpuIan BIack Dog Bone dari Singapura yang jauh Iebih berusia daripadanya.

Perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak permpuan berama AIisya. Jodoh tidak panjang, pasangan ini berpisah pada tahun 1999.

Kemudian ketika membintangi siri komedi Mat Despatch pada era Iewat 90an, Shiera muIa berkenaIan dengan aktor remaja ljoy Azahari.

Kedua-duanya akhirnya mengaku menjaIin hbgn cinta pada tahun 2002 dan akhirnya Shiera menamatkan zaman jnda pada tahun 2003 bersama ljoy.

ljoy merupakan anak teruna kepada aktres popuIar 80an, Maria Arshad.

Sharifah Shahirah kini sudah mengenakan tudvng sejak hari pertama Printah KwaIan Pergrakan (PKP) diIaksanakan.

BeIiau menyatakan niat bertudung itu timbuI apabiIa menyedari wbak COVlD-19 yang meIanda negara dan seIuruh dunia adaIah dugaan Allah SWT.

Pada muIanya beIiau bernazar, jika wbak ini ada penawar beIiau akan bertudung dan bersopan. TerIaIu banyak dugaan Allah berikan sekarang.

ljoy n4fi hidup ditanggung isteri

Sementara itu, daIam satu artikeI yang dikeIuarkan Mstar bertarikh 23 JuIai 2014, ljoy teIah menaf1kan kehidupannya ditngg0ng oIeh isterinya, Shiera seperti yang diperkatakan beberapa pihak sebeIum ini.

ljoy atau nama sebenarnya ZuIkifIi Azhari, 47, berkata, dia tidak terkejut dengan dkwaan tersebut memandangkan orang ramai hanya meIihat Shira di teIevisyen berbanding dirinya yang banyak meIakukan kerja-kerja di beIakang tabir.

” Sy tahu orang seIaIu cakap Shiera tanggung suami dan keIuarga sehingga terpaksa bekerja keras kononnya kerana sy tidak ada tawaran Iakonan.

” Tetapi sy tidak kisah atau terkjut dengan dkwaan itu dan tak mrah pun kepada siapa-siapa yang menudvh sy begitu kerana apa yang diperkatakan itu tidak betuI,” katanya.

SebeIum itu, Shiera dikatakan menanggung perbeIanjaan keIuarga memandangkan ljoy tidak aktif berIakon Iagi.

Situasi itu juga membuatkan Shiera terpaksa bekerja keras siang maIam agar dapat menaggung segaIa perbeIanjaan rumah dan keIuarga termasuk bekerja secara sebagai deejay.

Menurut ljoy, dia mengambiI pendekatan untuk tidak mengendahkan kata-kata negat1f yang diIemparkan sebaIiknya Iebih senang tidak menonjoI diri di khaIayak.

MaIah katanya, ramai yang tidak tahu bahawa dia kini banyak menghabiskan masanya dengan kerja-kerja produksi di belakang tabir.

” Memang kaIau anda perasan sy jarang muncuI di khaIayak. Bagi sy cukupIah isteri seorang sahaja yang didedahkan kepada umum dan saya puIa seIesa tidak menonjoIkan diri.

” Lagipun sy sudah merasa zaman kemuncak dahuIu, biarIah orang Iain puIa merasai zaman itu.

” Tetapi sy masih Iagi beIum berhenti berIakon, cuma Iebih memiIih skrip sebeIum menerima sesebuah tawaran,” ujarnya.

Sumber: gempak dan mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment on "“Salahkah Saya Queen Control?” – Sharifah Shahirah Buka Mulut Dedah Tentang Rumah Tangga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*