Syukur! kena tunjuk kuat. Ramai lega lihat anak-anak Shuib sudah mula ceria




“Selalunya ibu yg akan orderkan Bubblebee utk budak2 ni..”

Itulah sedikit coretan dari kapsyen yang ditulis didalam pos.ting terbaru instagram Shuib. Melalui posting tersebut, dapat dilihat anak-anak shuib yang ceria dan gembira apabila minuman kegemaran mereka sampai.

“Budak2 ni pon dah berapa hari abis kuar.4ntin,jadi harini teringin sgt katanya nak makan Bubbblebee,,,So arini kita layankan diorang Bubblebee,,,Bg diorang HAPPY 😊 Alhamdulillah..” Tulisnya di ruangan kapsyen.

VIDEO

Reaksi warganet

Rata-rata netizen memberikan reaksi yang positif dimana kelihatan ramai yang berasa lega melihat anak-anak arw4h Siti Sarah kembali ceria setelah melalui detik-detik sukar kehil4agan ibu tersayang.

abdullahkhairi_official – ❤️❤️❤️❤️❤️ Alhamdulillah!!! Bila teringat… pujuk hati tu…. Dia dah tak ada… Aku kena teruskan hidup…!!!!! Supaya datang redha…

anzalnanasir88 – Kelmarin dah order @bubblebeemalaysia_hq tengok ni terus nak order lagi! 😅

_atinmira – Kena tunjuk kuat supaya anak2 po.n kuat. Dalam hati mana kita tahu kan ❤️ moga Allah beri kekua.tan pada semua yg kehi.langan insan tersayang 🌸🌸

_dnzdanial – Alhamdulillah bang… diorang dah happy nmpak semangat abg tu nk happy kan diorang..mmg saye respek la bang🙌

Terdahulu..

Ramai tak sabar nak lihat Shuib jumpa baby di hospital, sekali pengarah hospital hubungi Shuib dan beritahu perkara ini

Pelawak popular, Shuib Sepahtu terpaksa menangguhkan hasrat melawat anak keempatnya, Ayash Affan atas saranan hospital, pagi ini.

Pengurus Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, Nana Mohammad Rom memaklumkan, ini bagi mengelakkan risiko jangkitan COVID-19 terhadap bayi pramatang.

“Pengarah Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sendiri menghubungi Shuib dan berbincang dengannya, pagi ini.

“Ini jalan terbaik selepas memikirkan risiko yang boleh memudaratkan bayi pramatang.

“Atas nasihat dan saranan pengarah HCTM, Shuib terima dengan lapang dada,” katanya kepada BH Online.

Ketika majlis tahlil dan bacaan Yassin, semalam, Shuib berkongsi perasaan tidak sabar apabila menerima gembira dibenarkan melihat Ayash yang kini masih berada dalam di HCTM buat kali pertama selepas dilahirkan pada Jumaat lalu.

“Atas nasihat dan saranan pengarah HCTM, Shuib terima dengan lapang dada,” katanya kepada BH Online.

Ketika majlis tahlil dan bacaan Yassin, semalam, Shuib berkongsi perasaan tidak sabar apabila menerima gembira dibenarkan melihat Ayash yang kini masih berada dalam di HCTM buat kali pertama selepas dilahirkan pada Jumaat lalu.

Namun, di sebalik teruja menatap wajah zuriatnya, bekas penyampai radio Hot FM itu mengakui, perasaannya bercampur baur.

“Saya dihubungi pihak hospital memaklumkan mungkin saya dibenarkan melihat Ayash. Anak-anak pun asyik bertanya. Jika ada rezeki, esok (hari ini) dapat saya bertemu dengan bayi yang menjadi hadiah terakhir arwah buat saya.

“Perasaan memang seronok, tetapi ada satu lagi perasaan, sangat-sangat sedih. Kenapa sedih, sebab arwah ibunya tidak sempat melihat dan memegangnya.

“Arwah sanggup menggadaikan nyawa kerana mahu memberi hadiah istimewa ini buat saya, anak-anak dan seluruh ahli keluarganya, sebelum pergi buat selama-lamanya,” katanya.

Tambah Shuib, situasi itu sangat berbeza ketika dikurniakan tiga cahaya mata terdahulu kerana arwah berkesempatan melihat dan memeluk anak-anaknya.

Terdahulu, Allahyarham Siti Sarah berada dalam keadaan ditidurkan melahirkan bayi lelaki pramatang selepas menjalani pembedahan hampir tiga jam bermula jam 2 petang pada Jumaat lalu.

Selain Ayash, Shuib dan Sarah dikurniakan tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

 

SUMBER

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*