Gerrard Berharap Dapat Berurusan Dengan Liverpool Untuk Menandatangani Pemain Antarabangsa England Yang Jarang Diturunkan

Pengurus Aston Villa, Steven Gerrard, dikatakan berharap dapat membuat perjanjian dengan kelab lamanya Liverpool untuk mendapatkan khidmat Joe Gomez.

England confirm Joe Gomez withdraws from squad due to injury - Liverpool FC

Bekas pemain Liverpool itu sedang mencari untuk mengatur perpindahan untuk pemain antarabangsa England itu sebelum akhir jendela perpindahan Januari, seperti yang dilaporkan oleh Football Insider.

Ramai menganggap bahawa perjanjian sedemikian akan melibatkan pertukaran pinjaman separuh musim memandangkan kepentingan pemain berusia 24 tahun itu kepada kelab.

Apabila memikirkan masa depan pemain Inggeris itu, adalah sangat penting untuk kita tidak lupa bahawa dia, untuk tempoh masa yang ketara, menjadi sasaran Jurgen Klopp untuk bergandingan dengan Virgil van Dijk di tengah-tengah barisan belakang.

Disebabkan kecederaan menjadi masalah pada musim lalu, dengan Gomez dan Van Djik dalam senarai kecederaan berikutan penglibatannya dengan skuad England, Gareth Southgate.

Walaupun dengan pengambilalihan pemain bek tengah yang dinilai tinggi, Ibrahima Konate, masih ada harapan yang tinggi untuk masa depan bekas bintang muda Charlton Athletic itu di Merseyside – dan bukan tanpa alasan yang kukuh.

Premier League hits and misses: Ibrahima Konate bow, plucky Arsenal and 'guilty' Pep Guardiola | Football News | Sky Sports

Setakat yang kami bimbang, bagaimanapun, nampaknya sangat tidak mungkin Klopp akan sanggup untuk kehilangan bek tengah pada pertengahan musim (memandangkan perjuangan tahun lepas) – terutamanya jika Nat Phillips keluar sebelum jendela perpindahan di tutup.

Sumber Liverpool Echo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*