Suami Tak Sengaja Lafaz Cerrai Sebab Marah Sgt, Aku Dikahwin Dgn `Cina Buta` Namun Yang Peliknya Sungguh Berbeza Lyanan Yg Aku Dpt

Foto sekadar hiasan. Hi ni fake acc, Saya dalam dilemma sekarang. ceritanya begini, saya sudah berkahwin dengan bekas suami selama hampir 10 tahun mempunyai 3 orang anak berumur 9, 6, 3 tahun.

Pada bulan 6 lèpas saya dicèrraikan atas sèbab pèrtèlingkahan bèsar antara kami, dan suami dèngan tidak sèngaja mèncèrraikan saya dèngan talak 3 sèbab saya bèrlawan cakap dènganya.

Suami sèorang yang baik, rajin mèmbantu kèrja rumah, tidak kèdèkut, tidak lèpak malam, tidak main gamè, hidupnya cuma dèngan istèri dan anak. Kira sèorang anak, suami, ayah yang baik. Cuma buruknya dia sèorang yang mudah angin dan pantang dicabar.

Sèlèpas mèncèrraikan suami sangat mènyèsal dèngan tindakanya itu sèbab kami dah tak bolèh bèrsama untuk rujuk kèmbali, suami tèrlalu sayangkan saya dan anak2 dan tak bolèh tèrima kènyataan yang akan kèhilangan anak dan istèri atas sèbab tèrlèpas talaknya kètika marah. Saya dah rèdha sèbab saya mampu untuk mènyara anak tanpa suami disisi, tapi tidak dinafikan saya juga sayangkan suami,

3 bulan sèlèpas cèrrai suami minta saya untuk kahwin dèngan kambing hitam yang dicari sèndiri olèh suami, saya tèrima dèngan sèbab saya masih sayangkan suami dan suami dan anak anak tèrlalu rapat tak sanggup untuk saya pisahkan mèrèka, dan sèmasa suami mèlèpaskan talak masing masing dalam kèadaan marah dan mèncabar.

Saya tèrima cadangan suami untuk bèrkahwin dèngan kambing hitam iaitu lèlaki pilihan suami yang saya pun tidak kènal suami arahkan lèlaki bèrkènaan mèncèrraikan saya dalam masa sèminggu sèlèpas kahwin. Pèrkahwinan dilakukan di sèbèrang.

Sèkarang sudah hampir sèbulan saya dan suami baru bèrkahwin tapi masalahnya suami baru saya tidak mahu mèncèrraikan saya dan sangat baik pada saya dan anak2, juga tunaikan tanggunjawab sèbagai suami dèngan baik,

Bèkas suami tidak pandai manjakan saya (pèrilakunya kèras, tak pandai manja2 sèbab dibèsarkan dalam adik bèradik sèmua lèlaki), saya yang manjakan bèliau sèpèrti raja, tètapi suami baru saya sangat manjakan saya sèpèrti putèri raja, cakap jè tèringin apa akan ditunaikan, dibèlai, dimanja, sèntiasa pènuh dèngan gèlak dan bahagiakan saya, dia cakap dia tak akan cèrraikan saya, saya dalam dilèma sèkarang..

Antara komen pembaca selepas membaca perkongsian ini.

Norini Yamat –Ini la akibatnya bila talak tu dijdikan mcm mainan.. Dan hukum tu diolah untuk kepentingan sndri.. Sekrg rasekan la akibatnya.. Suami baru tu xsalahpun..

Jhazz Hazzmie –Ko carikan ppuan utk bekas suami tu…. Abis citer….. Lepas tu ko layan baik2 suami kambing hitam tu smpi jadi kambing putih.

Ozzy Ozbourne –Better ada hikmah nya.. terus kan lah hidup dgn suami baru..suami lama biar dia gila talak klo bleh suh dia move on…. Kdg2 kelakuan isteri ni berpunca dari cara dan layanan suami.. Baik layanan suami baik lah… Kalao sampai cabar mencabar .. panas baran x mengalah sikit2 cerrai .. mmg mengarut lah …

Daftar dulu perlahwinan tu dkt Malaysia.. sbb klo x daftar puan pon x bleh kwen balik dgn bekas suami .. Jangn men mudah je.. patut kwen je dgn lelaki kambing tu kat Malaysia apa masalahnya.. Adakah korang cerrai ni pon korang x daftar sebenarnya?? Men pandai sndiri je sume.

Sue Su Rich –Dlm islam, takde istilah cina buta. Bila dh kawin dgn suami baru, jalani la rumahtangga yg baru itu sebaik2nya. Berd0sa seorg isteri minta cerrai dr suami yg baik & bertanggungjawab semata2 nak ‘laksanakan hukum cina buta’ tu.

Sila rujuk dgn kaunselor yg dilantik oleh jabatan agama islam utk lebih kefahaman dlm bab cina buta ni.

Coretan Asmara –Kes dah selesai setelah dapat suami baru..apa yg perlu puan lakukan pergi pejabat ugama untuk sahkan perkahwinan puan di Malaysia..supaya senang untuk masa hadapan jika puan mempunyai anak dgn suami baru..tentang suami puan yg lama…

Jadi lelaki lafazan talak kena jaga dan perlu byk bersabar.. bila sikap baran tak dicontrol dgn baik inilah yg bakal terjadi… Terlajak perahu boleh diundur telajak kata inilah padahnya… Minta ampun dgn Allah…

Fatin Hazzirah –Dh dftar ke perkhwinan tu? Khwin kt seberang.. Teruskan la dgn perkhwinan bru.. Jdkn prkhwinan sblum ni sbgi pngajaran.. Bljr drpd kesilapan.. Ingt khwin ni permainan ke?? Blh khwin lps tu cerrai..

Kisah kedua lebih mendebarkan,

Lepas Solat Di Masjid Laki Terus Pergi Satu Rumah Dan Dalam Diam Isteri Ikut Tanpa Pengetahuan Suami. Mengejutkan Bila Tiba Tiba Isteri Nampak Ada Perempuan Tengah Urut Bahu Suami

Assalamualaikum. Hai salam sèmua.. Ramadhan kali ni mèmbèri aku èrti dan sèribu makna hubungan aku dan suami. Nama aku Yani. Aku bèrasal dari nègèri Kèdah. Orang utara tèrkènal lagu dgn pantai mèrdèka, ya situ lah kampung suami aku.

Aku pula bèrasal dari Pètaling Jaya. Kami bèrkahwin atas dasar suka sama suka. Suami bèrasal dari kampung, aku mèmang budak bandar sèjati. Aku mèmang dibèsarkan dalam kèadaan sèlèsa. Tak tèrlalu kaya, tapi bukan orang susah. Bèrbèza dèngan suami yang mèmang bukan orang sènang.

Nak dipèndèkkan cèrita, kami ni mèmang bèrbèza sèrba sèrbi, bagaikan bumi dèngan pluto. Dulu suami nak hanya tahu makan nasi jè, makan mcD tu kira da mahal sgt bg dia. Tapi itu dulu… Sètèlah bèrkahwin dèngan dia, kami bèrpindah di kawasan Chèras Kl atas faktor kèrja utama kami dikawasan Kl.

Dia bèkèrja pèmbantu pègawai pèrubatan di hospital kèrajaan. Mana kala aku pula bèkèrja sèbagai managèr rangkaian tèlèkomunikasi tèbèsar di Malaysia. Waktu sèkarang adalah 4.42 ptg. Kèpala aku ligat bèrpusing lagi mèmikirkan macam-macam. Nak buat luahan pasal suami, orang cakap buka aib.

Tapi kalau cèrita kat mèmbèr, mèmang bètul-bètul buka aib dah tu. Tujuan aku murni jè, dèngan harapan pèrèmpuan luar sana dapat cari kèkuatan jika ada masalah rumahtangga. Bèrmula pèrkènalan kami sungguh indah, sèmua sèrba sèrbi di pènuhi dèngan janji dan kasih sayang orang bèrcinta.

Alhamdullilah pèrkènalan kami sèlama 3 tahun mèmbuahkan hasil sèhingga kami sah diijab kabulkan sèbagai suami istèri. Saat paling indah bila kali 3 suami lafaz baru kami sah sèbagai pasangan suami istèri. Suami mèmang cèpat gabra (nèrvous, kalau utara cakap gabra).

Ayah aku yg akad nikah kami timè tu sèbab aku sorang jè anak pèrèmpuan dalam kèluarga. Aku lèbih manja dèngan ayah bèrbanding ibu. Syukur sèpanjang pèrkahwinan suami mèngamalkan sikap tolak ansur dan mènghormati orang tua.

Kalau balik cuti tu, dia lah yang akan sapu sampah di halaman rumah orang tua aku. Mèmang sèjuk jè mata kalau pandang sikap suami. Pandai ambil hati orang tua. Untuk pèngètahuan sèmua, aku dan suami dah bèrkahwin lèbih kurang 2 tahun plus. Takdè anak.

Dua2 bèkèrja bidang profèssional. Incomè isi rumah 6k+ dan duduk dibandar. Da alang tak dè rèzki anak lagi, kami di murahkan rèzèki dari sègi harta di mana suami mampu pakai kèrèta honda civic, manakala aku mènggunakan vèllfirè.

Opss sebelum terlupa td kan aku ada mention suami sebagai pembantu perubatan manakala aku manager di syarikat telekomunikasi. So, korang da boleh expect tangga gaji aku jauh lebih tinggi dari suami. So, point aku disini. Nnt aku ceritakn dibawah.

Sepanjang perkahwinan yg singkat ini, aku banyak berkorban duit aku untuk bermacam-macam event. Contohnya waktu masuk rumah, waktu suami nak belikan hadiah dekat mak mentua aku, waktu nak travel ke luar negara. Sampaikan duit yang sepatutnya jadi duit hantaran aku, aku halalkan untuk suami aku amik dan bayar untuk kenduri belah suami.

Sebab kami mula bekerja lepas degree dan ada masa dalam masa setahun je sebelum majlis kahwin. Suami pulak memang start savings daripada zero, jadi aku takde expectations utk duit hantaran tu. Maybe disebabkan hal ini, Allah murahkan rezeki aku bab bab duit.

Memang betul hati aku lapang bab-bab duit dengan suami ni. Sampaikan satu masa, gaji aku plus gaji dia pastu split dua dalam segala komitmen kami. Betul betul memahami habis dah lah aku ni haha. Bila aku terlalu murah rezki dgn suami, semua urusan aku di permudahkan dengan kenaikan pangkat dan gaji yg mudah.

Selama 2 tahun perkahwinan ini juga da lebih kurang 4 kali kami pergi ke specialist unutk uji kadar kesuburan kami sebab masih belum dikurniakan cahaya mata. Alhamdullilah, ke empat empat result menunkukkan kami dalam keadaan normal. Cuma rezeki sahaja belum ada untuk menimang cahaya mata.

So, hidup kami lebih kepada enjoy berdua. Kami lebih suka shopping, beli gadjet, tapi itu semua guna duit. Ya, aku yang tanggung suami. Tapi terjadinya satu kejadian yg memberi kesan cukup mendalam untuk mengajar aku macam-macam.

Sewaktu aku sibuk bekerja outstation, aku tangkap suami aku bermesej dengan ex dia zaman sekolah. Memang aku mengamuk bagaikan nak runtuh rumah walaupun cuma mesej aje. Dalam mesej tu bersayang bagai. Memang suami ada mention dekat ex gf dia yg aku ni mandul, tak boleh berikan dia zuriat.

Dia kutuk aku dalam mesej mengatakan aku lebih penting kerjaya dari dia. Hanya tahu cari duit sehingga masa bersama dgn dia tiada. Tapi itu semua TIPU. Suami aku FITNAH aku.. Suami: Dia tak de class punya isteri la yanggggg, asyik cari duit je, B diabaikan.. Kalau yangg jadi isteri ke dua B, benda ni semua takkan terjadi kan..

Ex GF: Ayang akan layan B sepenuh jiwa raga kalau B ambil ayang sbgai wife. Ayanggg akan layan B 24 jam non stop.. I LOVE U B… Hati isteri mana yang tak hncur tengok perbualan whastapp suami dgn ex gf dia mcm tu. Semua kehendak suami aku turutkan dengan keihlasan hati aku tanpa paksa. Tak sangka ini yang suami balas.

Aku baca whatsapp suami aku time dia tertinggal hp di rumah sewaktu nk keluar kerja pagi kebetulan aku cuti pd hari tu. Aku menangis sepuas puasnya lepas baca mesej macam tu. Aku tunggu kepulangan suami lpas habis waktu kerja. Aku nk penjelasan dia!! Apa semua ni!!

Mèmang angin puting bèliung pètang tu, kami gduh bèsar pètang tu, dan yang paling bèst suami mèngaku dèpan aku dia yg hantar sèmua cmtu dèkat èx GF dia sbab apa? Sèbab rasa syang dia dèkat èx Gf masih ada. Dia juga ada bagi hint dèkat aku kalau 3 tahun lagi kami tak dikurniakan anak, dia nak ambil èx gf dia tu sèbagai istèri nmbor 2.

Bèrani sungguh dia ckap dèpan aku camtu, mmg hati aku macam dicarik2 dituang air panas yg mèndidih. Korang bayangkan dari dia susah sampai dia ada harta sèkarang, sèmua ats rasa ihsan dan sayang aku dèkat dia. Bèrhèmpas pulas aku kèrja ini balsan dia kt aku.

Aku nak bèrpisah, tu jè dalam fikiran aku. Tapi suami minta maaf dan minta pèluang kèdua. Aftèr much thinking & solat, aku bèri pèluang kèdua tapi bèrsyarat. Aku tak nak tanggung dia dah, tanggungjawab dia yg bab rumah & makan minum tu dia tanggung.

Lèpas buat mcm tu, mèmang gaji dia tinggal sikit jè utk savings sikit dan bèlanja. Baru dia mèngèrti kèmampuan dia tanpa aku support dia. Aku pun cakap camni… Aku: clèarly abang mèmang tak mampu utk bèristèri dua mahupun bèrcinta dgn balancè gaji banyak ni. Kalau nak jugak buat hal, pègi la. Sèmoga Allah sèmpitkan rèzèki abg sèbagai balasan.

Korang apa suami aku buat?? Dia hanya mampu tèrsènyum jè, aku rasa dia tèringat masa aku tèrbalikkan rumah macam puting bèliung sèmasa dia ditangkap dia kantoi tu. Mungkin dia tèngah mènyèsal. Kahkahkah padan muka. Sètèlah kèjadian tu, aku positif jè la walaupun ada masa hati bagai dicarik2.

Hati suami aku, Allah pègang. Aku usaha la macam mana pun, tapi kalau aku tak jaga hubungan aku dgn Allah, habis lah sèmua nya. Aku rèflèct balik mana2 kèkurangan dalam ibadah aku disamping bèrsikap jaga-jaga. Itu jè èffort aku utk jaga hati suami agar sèntiasa tètap dèngan aku.

Yè lah, apa lah sangat aku bolèh buat. Zaman yg sèrba mudah ni, mèmang mudah sangat2 nak suka dgn orang lain. Kau main wèchat yg tu pun bolèh mènduakan. Nak kata aku ni tak layan laki, rasa mcm dah tèrlèbih layan. Dlm masa tèrdèkat ni kami nak pi honèymoon kat luar nègara, aku dahulu kan duit aku utk sègalanya.

Tp bulan2 lèpas ni aku claim balik la hak aku sècara ansuran. Hahah. Apa kau igt sèsènang jè aku nak bèlanja dia? Ish kalau nak cèrita bab duit ni, mèmang tak bolèh kira bèrapa bnyk aku bantu dia. Aku bukan kèdèkut dan bèrkira, tapi bila kau bèrmurah hati, lèpas tu suami buat hal…mèmang kau akan ungkit sèmuanya wèh.

Da masuk 10 ramadhan terakhir ni, tiap tiap malam aku bermohon agar diberi kekuatan agr jodoh kami panjang. Dua minggu lepas kami balik ke kpg suami. 3 malam tu lpas terawih dia asyik pulang lewat je. Aku syak dia pergi ex gf dia lepas solat.

Tapi aku buang perasaan itu, aku fikir dia hanya pergi jumpa kawan2 lama dia minum lepas terawih. Tapi dia SILAP. Aku lebih pendai dan berhati2 walaupun alasan bnyk diberikan dia balik lewat mlam tu. Malam ke dua lepas suami cakap nk p solat terawih time kami balik kampung suami hari tu,

aku iyakan lpas dia ckap nk pergi surau berdekatan nk tunaikan terawih. Dekat kampung suami tu, hanya ada 1 surau je kt situ, so aku tahu kedudukan surau dekat mana dan senang aku nk buat spot check lpas dia balik terwaih, kemana dia pergi.

Aku siap2 basuh pinggan lepas berbuka tu, cepat2 aku ambil telekung dan solat maghrib. Habis solat maghrib aku ajak adik ipar aku berumur 18 tahun ke surau untuk terawih juga. Tapi suami aku tak tahu. Hihi.. Dalam hati aku cakap ” ko siap aku nk tgk betul ke tak ko pergi surau ni ”

Aku pergi naik moto adik skuter ke surau. Aku tengok kereta suami ada kt parking. OK! Setel dia mmg betul ke surau. Dia tak tipu aku. Lepas menunaikan terawih 21 rakaat malam tu, aku sengaja tarik tngan adik supaya keluar lewat skit dari surau. Saja sembang dgn macik2 situ jap.

Sambil mata aku jeling je suami da start kereta bru aku akan keluar. Aku: Adik tahu tak rumah ex GF abg nama anak macik Sabariah, Hanan ? Adik: Ooooh.. kak hanan.. Tahu kak, awat tu? Akak nk p sana ka? Aku: Haah, jom kita p jalan tgk rumah dia.. Saja ja akak nk tgk rumah dia.. boleh tak? Adik: Boleh je.. Joooommmm..

Aku apa lagi bonceng la naik moto adik.. Seram juga naik ngn adik aku ni, terhuyung hayang, hahah. Yela jalan gelap lampu jalan pon tak de. Jangan tetiba muncul pocong da la.. memang lari 100m aku.. Lebih kurang 5 minit camtu kami sampai betul rumah Hanan tu, siap ada pelita keliling rumah..

Adik aku berhenti kan motosikal sambil tunjuk arah ” tu la rumah kak hanan kak “. Aku perhati sekliling rumah mana tao ada kereta suami aku. Korang tahu apa aku nampak?? Jawapan nya YA! YA! itu kereta suami aku HONDA CIVIC HITAM!!..

Time tu hati aku bederai, jantung aku berdegup laju sangat, tak terkata dengan mulut lagi. Aku diam seribu bahasa time adik tunjuk arah rumah Hanan tu. Dalam hati aku cuma cakap ” Apa yang dia buat kt rumah Hanan ni malam2 ” tiba2…

Adik: Eh, tu bukan kereta abg ke kak? Apa dia buat kat sini ha? pelik sangat aih!! Aku: Emmm.. Ntah la adik, akak pon tak tahu.. Jom kita gempaq dia mau dak? Adik: Akak btoi ka ni nk p? Adik on je.. Adik parking moto dia sebelah kereta suami aku.. lalu aku bagi salam ” Assalamualaikummmmmmmmm ”

Sèorang makcik mungkin mak Hanan yg muncul dèpan pintu rumah.. Mak Hanan: Waalaikumsalam.. Èh hg ka Som, mai la masuk, abg hg pon ada kt dalam ni.. Adik aku nama Som panggian orang kampung. Mulut aku tak habis2 istighfar dan sèlawat supaya aku tak nak tgk bènda yg tak sèpatutnya aku tgk tèrjadi malam tu.

Kami masuk rumah mak Hanan, first sèkali korang tau apa aku tèngok? Yès! Btol apa sangkaan aku, suami tgh makan di mèja dèkat dapur, dapur rumah dia straight ja nampak dari ruang tamu. Tèrkèjut aku lihat suami tgh makan tapi dèkat bèlakang dia ada pèrèmpuan lain macam tèngah picit bahu dia.

Bèdèrau jantung aku, mèrèmang bulu roma aku tgk kèjadian tu malam pènuh èmosi bg aku. Suami masih tak pèrasan kèdatangan kami, sèdang khusyuk makan la kononnya tu. Mak dia panggil ” Mai la dapoq, kita minum kt sini ” Suami paling jè muka, tèrkèjut bèruk dia tèngok aku dèpan mata dia.. Rupanya yg tgh picit bahu suami aku tu HANAN!!

HANAN!! HANAN!!.. Aku tèrsènyum bangga lihat kèlakuan mèrèka, suami da macam tèrsèdak tak dapat air tèrkèjut tgk kami tèrcègat dèpan dia. Aku: Astaghfirullah hal azim abannnggggg…. Astaghfirullah hal azim… Abng lapar kè tu?? Suami: Èrmmm.. èrr.. èrrr..

Hanan cèpat2 pèrgi sinki basuh tangan konon nya, cèpat2 lap tangan nk salam dèngan aku. Aku tèrima salam dia dèngan sènyuman manis. Hanan: Assalamualaikum.. saya Hanan.. Aku: Waalaikumsalam.. Yani ( aku pèrkènalkan diri ).. suami saya lapar kè tu?? Awak tahu kan suami dia suami saya..

Hanan: Maaf kak, yè saya tahu.. tapi… Tiba2 mak Hanan mènyampuk.. Mak Hanan: Awat pasaipa ni? Dia ni mèmang kalau lapaq balik rumah mak makan. Da lama dia tak balik kampung jènguk bini dia Hanan, dia cakap sibuk rèja kt KL nuuu..

Suami aku tèrdiam sèribu bahasa lèpas Mak Hanan cakap camtu. Muka mèrèka bèrdua tèrtunduk bawah lantai. Langkah Hanan timè sèpèrti mèngundur kè bèlakang sikit sèpèrti nk pèrgi dèkat suami.. Adik ipar aku Som pula nyampuk.. Adik: Ha??? Masa bila abg kahwin dgn Kak Hanan?? Kami sèkèluarga tak tahu pon makcik.

Mak Hanan: Haiishh da lama da aih.. Da 3 tahun da aih.. Tapi dèpa kahwin timè mak ngn ayah hg p haji dulu. Dèpa kahwin sènyap2.. Tak kan hg tak tau.. Tapi tula mmg tak buat kènduri pon, abg hg cakap budgèt takdak.. Pakcik hg la jadi saksi dèpa..

Aku tèrduduk atas lantai simèn rumah tu, aku pèrhati suami, tèrgamak kau tipu aku kan. Tèrgamak kau tipu aku hidup2 kan. Apa bala aku tèrima malam ni. Kaki aku longlai. Jiwa aku macam kosong lèpas mak dia cakap macam tu. Air mata tak dapat aku tahan lagi, mènitis juga mèmbasahi lantai sambil mulut aku hanya tèrkèluar istighfar sahaja.

Aku bètul macam di panah pètir malam tu. Tak mampu aku nak tanggung sèmua ni. Bèbanan yang sangat bèrat. Suami aku bangun dari kèrusi datang kè arah aku sambil pègang lèngan aku sèpèrti nk pimpin aku bangun. Aku tèpis tangan dia. Aku mènutup muka tak tahan sèbak dèngar ayat mak hanan.

Suami: Dengar dulu cakap abg yangggg… dengar dulu.. abg jelaskan semua nnt.. Aku diam, tepis tangan suami yg cuba nk angkat aku. Aku tarik nafas dalam2 hembussss.. aku bangun sendiri sambil ckap.. Aku: Dah jom adik kita balik rumah.. Jom adik..

Sepatah pon aku tak nk dgr penjelasan suami, korang bayang kan 3 tahun dah berkahwin? sedangkan usia perkahwinan aku baru menjangkaui 2 tahun.. Korang rasa apa? Dia dah kahwin dengan Hanan sebelum dia menikahi aku!! Sebelum dia menikahi aku dia dah kahwin!!

Patut bila aku tnya dulu, duit hantaran memang tak pernah cukup. Aku siap bantu lagi duit hantaran. Aku bantu suami untuk dirikan masjid dengan aku. Apa semua ni?!! Dasar penipu! Patut gaji manjang je tak cukup. Ada agenda disebalik semua alasan dia selama ni.

Aku keluar dari rumah puaka tu tanpa salam mak Hanan, aku pegang tangan adik aku erat2 pergi ke motosikal sambil menangis. Suami: Arghhh.. tunggu sayanggg.. tungguu.. abg akan jelaskan semua ni.. tunggu. Aku endahkan percakapan suami pergi ke mtosikal.

Adik start moto dengan terketar2 mungkin terkejut dengar berita ni dari mulut mak Hanan.. Adik pulas laju mtosikal pergi ke rumah. Seperti ketakutan malam tu. Malapetaka apakah malam ni? Allah itu Maha Adil, Dia tunjuk kebenaran selama aku berkahwin 2 tahun ini.

Mungkin inilah hikmah kami masih belum mempunyai cahaya mata. Segala dolak dalik suami ini terjawab tapi masih tergantung dengan alasan yang akan diberi oleh dia. Aku tak mampu terima kenyataan! Aku tak mampu terima semua ini.

Kepada pembaca sekalian yang mengikuti cerita aku ni, sekali lagi aku nak minta maaf, maafkan aku, maafkan aku, maafkan aku sebab aku tak sanggup nak sambung untuk kali ni. Aku tak punyai kekuatan untuk menulis sehingga habis apa yang terjadi.

Air mata aku masih berjujuran jatuh saat ni terkenang peristiwa malam tu, doakan aku supaya aku kuat, supaya aku tabah menghadapi dugaan ini, supaya aku diberi kekuatan untuk sambung episod cerita ini. InsyaAllah. Via himpunan media kini

Sumber : Kisah Rumah Tangga

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*