Netizen Kecam TV Islamik Bawa Kak Long Jadi Tetamu Jemputan Sampai Tidak Jadi Disiarkan, Ini Respon Daripada Empunya Badan Sendiri




Lama menyepl, KakLong 7E atau nama sebenarnya Wan Noor Baizura kini kembali hangat diperkatakan selepas tular gambarnya menjadi tetamu jemputan di sebuah stesen TV Islamik.
Ramai persoal stesen TV jemput Kak Long Meskipun ‘posting’ asal telah dipadam oleh hos dan akaun rasmi stesen TV berkenaan, namun seorang pengguna Twitter ada berkongsi semula hantaran tersebut.

Tlndakan stesen televisyen Al-Hijrah menjemput seorang wanita yang dikenali sebagai KakLong 7E telah mencetvskan kcaman dikalangan netlzen. Ia berikutan pendkwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Amin memuatnaik gambar nya bersama wanita tersebut dipercayai menjayakan sebuah program terbitan rancangan itu. Bagaimanapun, PU Amin telah memadam hantaran tersebut kerana mendapat pelbagai kcaman daripada orang ramai.

Mahu Pekerja 7-Eleven Dijemput. Rata-rata daripada mereka meluahkan rasa tldak puas hati dengan tlndakan TV Al-Hijrah kerana menjemput wanita tersebut sebagai tetamu dan tldak menolak ia seperti mencari publisiti. Malah, ada diantara mereka memberi saranan lebih baik menjemput pekerja-pekerja 7Eleven yang terbabit dalam lsu tersebut untuk ditemubual.

Terdahulu, tular di media sosial mengenai sebuah video memperlihatkan wanita berkenaan dilihat sedang mengamvk gara-gara anak lelakinya ditudvh mencurl di sebuah kedai serbaneka, 7Eleven di Paka, Terengganu.

Bagaimanapun, wanita itu sekali lagi membuat siaran langsung di Facebook rasminya dengan membuat permohonanMaaf kepada kakitangan di kedai serbaneka terlibat dan turut menyesali dengan tindakannya.

“Kenapa panggil dia” Sementara itu, meninjau pula ke ruangan komen rata-ratanya mempersoalkan tindakan stesen TV berkenaan dengan menjelaskan bahawa ramai lagi tetamu jemputan yang boleh dipanggil untuk menyampaikan infomasi berguna kepada penonton.

Patutnya panggil mngsa, bukan pemngsa

“Tk adil terus dihntam” Namun begitu, sehingga setakat ini belum keluar sebarang maklum balas daripada pihak stesen TV berkenaan berhubung isu yang tular. Malah, ada yang mengatakan bahawa siaran tersebut masih belum ditayangkan selain merasakan is tdak adil untuk pihak di luar sana menghe, ntam stesen TV itu.

Melihat diruang soslal medla KakLong atau nama sebenar Wan Noor Baizura memuat naik permohonan maaf atas postlng terbabit.

Antara komen di posting tersebut,

Brikn la ye pluang..manusia x lari dr kesilapn..tgok org yg baik2 byk je jd x baik kmudian hari..positif la skit..skurg2nye dy dh mita maaf..

Dia gini la kaklong. Mu kalau rasa mu salah, mu diam sementara waktu. Bukan mu bangga viral. Konon2 tambah followers, tambah rezeki. Diam & muhasabah diri. Org lain klw rasa bersalah siap deactivate acc temporary. Mu? Elok teruskan hidup mcm biasa sedangkan tindakan mu dh buat 1 malaysia marah. Pastu media panggil, mu bangga ke? Seriuslah? Org dah buat salah, malu nak tunjuk muka. Media dah salah jemput mu, mu terima pulak. Halah.. ghisau..

Hidayat milik Allah, Ingat …. kita masuk syurga kerana rahmat Allah, bukan kerana ibadat semata2

sepatotnye yg dipanggil tv al hijrah ialah staff seven eleven, sebab berkat kesabaran dan kemuliaan hati staff seven eleven…allah nk uji staff seven eleven bkb dia ni yg entah pape ..

Benda ni senang jer Klau kau memandang sudut negatif jadi negatif lah Klau kau memandang hanya menghukum org maka jadi pandangan itu jahatlah .. setiap org melakukan kesilapan dari hidupnya bezanya dia viral atau tidak dan dia mahu minta maaf bertaubat atau tidak.. dlm kes kak long ni antara dia dan staf 7E dua2 ada kesilapan dari pihak staf 7E dan kak long .. staf menjalankan amanah majikan tak salah bila org report ada kecurian tetapi sebagai org dewasa melibatkan budak2 sepatutnya staf tu check dulu cctv betul ke budak yg report Adam anak kak long tu mencuri atau tidak ,baru lah dia brtnya .. dan kak long pulak sbgai orgtua yg mempertahankan anak lebih kepada bertindak emosi dari akal .. biasa lah mak2 bila marah tetapi mereka dah berbaik dan saling bermaafan so knpa kita org luar nitezen ni suka sangat mengutuk dosa org knpa kita tak bagi peluang untuk kak long sekeluarga berubah . Sebenarnya bukan kak long jer di uji kita pun di uji ramai yg ambil kerja TUHAN tetapi Sy tgk skrg ramai juga yg menerima perubahan kak long . Yg masih bising tu mungkin ada masalah hati.. takkan kak long nak bunuh diri pulak kan hidup harus di teruskan buat kak long terus pandang kehadapan berubah kearah kebaikan

Bukan nak dengki kak. Tapi memang langsung xpatut stesen tv panggil akak. Seolah2 galak orang supaya viral benda bodoh. Staf 7e xpanggil plak. Tv saje nak naik rating. Sbb tu panggil orang gini konon influencer.

Tak faham la sesetengah netizengg ni.. Org dah mintak maaf kan.. Cukup2 la up story mengata mcm tu.. Lbh2 plak netizengg ni.. Sabor lah kaklong.. Netizengg deki r tu kaklong blh masuk tv..

Ramai nye ahli2 syurga kat dalam komen ni,tak malu ke netizen suka care hal orang,apa sek2 MU dapat duk sibuk hal orang,ni la perangai melayu,sampai kiamat pom tak akan maju,

Tv hijrah maksudnya org yg viral melakukan kejahatan betu ke arah kebaikan patutlah di panggil haha ramai yg dengki

Xpe kak long pk positive mngkn ph kjadian 2 mr rezeki klong gni..alhmdullilh bia g owg nk sound npe sebut alhmdullilh bnyk in sha Allah rezeki klong n kuage xkn putus..

Utk jd ikon sampai masuk tv sy xsokong. Tp manusia sape je yg xpnh bt silap .dia pun dh mntk maaf..ok lh sy dh xambik kisah dh psl tu.. tp bab masuk tv tu je sy xsokong..xsesuai bt konten tv..

Sumber : Murai & Redaksi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*