“Silap Saya Umum Terlalu Awal..”- Usop Mohon Maaf Berkongsi Berita Isterinya Hamil Empat Minggu, Tak Sangka Sebab Ini Rupanya




KETERUJAAN penyanyi Usop berkongsi berita isterinya hamil empat minggu menerima teguran ibunya apabila dianggap terlalu awal untuk berkongsi perkara itu kepada umum.

Usop nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor mengakui kesilapannya yang mungkin menggores hati pasangan yang masih belum dikurniakan rezeki zuriat.

“Boleh katakan ini rezeki baby tak dirancang sebab isteri saya memang betul-betul teringin nak ada baby.

Isteri hamil empat minggu, Usop bakal jadi bapa - Kosmo Digital

“Kalau ikutkan isteri saya memang nak cepat-cepat dapat baby. Kami tak pernah merancang tentang soal zuriat, kami sentiasa bersedia menerima kalau ada rezeki anak.

“Saya kongsi video itu pun sebab terlalu teruja, tambahan pula isteri pun gembira sangat nak timang anak. Bagi saya, soal zuriat ini kita tak boleh nak rancang.

“Rezeki Allah yang nak beri. Ada abang yang sudah kahwin dua tahun pun tak ada anak lagi rezeki masing-masing. Cuma saya akui kesilapan saya berkongsi terlalu awal kerana terlalu teruja.

“Malah ibu saya juga turut menegur mengenai perkara itu,” kata Usop kepada mStar.

usop 2

Saya memohon doa semua pihak agar semuanya berjalan dengan lancar- USOP

Pada 30 Mac lalu, Usop berkongsi berita gembira bahawa isterinya hamil empat minggu selepas dua bulan mereka berumahtangga.

Berkongsi mengenai perkembangan terbaharu, penyanyi lagu Lenyap itu turut berasa bimbang akan kesihatan dan keadaan isterinya yang kini meniaga di bazar ramadan Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Kekasih Usop Digelar Kaki 'Kikis', Ini Reaksi Usop Buat Ramai Tak Sangka – Komedi Media

“Buat masa ini isteri tak ada sebarang alahan… tapi yang pelik saya pula yang kuat makan dan terasa nak makan macam-macam! Sebelum ini tak ada pula,” katanya ketika dihubungi mStar pada Rabu.

Sebelum itu menerusi Instagram, penyanyi lagu Lenyap ini berkongsi rakaman video isterinya melakukan kejutan dengan menunjukkan alat ujian kehamilan yang memperlihatkan dua garis.

“Semasa itu saya nak kemas barang-barang, pelik tengah lipat baju isteri suruh cari sesuatu… tengok-tengok alat ujian kehamilan dengan dua line.

“Fatihah meniaga kuih muih di bazar sepanjang bulan puasa ini. Saya sudah melarang namun dia tetap nak meniaga, jadi sebagai suami, kenalah bantu apa yang patut.

“Saya memohon doa semua pihak agar semuanya berjalan dengan lancar. Insya-Allah… doakan semuanya agar dipermudahkan,” ujarnya.

Untuk rekod, Usop mendirikan rumah tangga dengan Fatihah pada 4 Februari lalu selepas mengikat tali pertunangan pada 4 November tahun lalu.

usop 3

Sedikit trivia Usop

Muhammad Saiful Naim bin Muhammad Noor (lahir 24 Oktober 1997) atau lebih dikenali sebagai Usop merupakan seorang penyanyi lelaki Malaysia. Beliau mula dikenali setelah menyertai Mentor Milenia 2017 dimana beliau dinobatkan sebagai naib juara didalam program realiti TV tersebut.[1] Beliau juga merupakan naib juara program realiti TV Big Stage musim 3.[2]

Biodata
1. Pemilik nama lengkap, Muhammad Saiful Naim Muhd. Noor. Nama pentasnya, Usop atau Usop Mentor.

2. Lahir pada 24 Oktober 1997.

3. Berasal dari Lunas, Kulim, Kedah.

4. Berusia 22 tahun.

5. Mendapat pendidikan di Sekolah Kebangsaan Lunas Jaya dan Sekolah Menengah Kebangsaan Lunas.

6. Kerjaya seninya bermula selepas menyandang gelaran naib juara dalam program realiti, Mentor Milenia 2017 di bawah didikan penyanyi Hazama.

7. Kini bernaung di bawah label, Rocketfuel.

8. Antara single pernah dirakamkannya seperti Matahari, Nama Terindah, Aku Yang Bersalah dan Selamanya.

9. Akaun Instagramnya yang menggunakan nama @usopofficial sudah mengumpul lebih 500,000 pengikut.

Fakta Menarik

  • Dikenali dengan karakter lucu dengan perangainya yang ‘gila-gila’.
  • Berkomunikasi dalam loghat Utara yang pekat.
  • Peminat lagu-lagu Bollywood.
  • Sebelum bergelar selebriti, beliau pernah menyara kehidupan dengan bekerja di kedai makan, selain berkhidmat sebagai tukang servis penghawa dingin.
  • Sebelum popular dengan nama komersial Usop, beliau terlebih dahulu dikenali sebagai Epul di kalangan kenalan. Nama ‘Usop’ dicetuskan mentornya, Hazama yang diilhamkan daripada karakter animasi popular, ‘Usop Sontorian’.
  • Menjadikan Raja Pop, Datuk Jamal Abdillah dan Ezad Lazim sebagai inspirasi.
  • Menyifatkan dirinya anak yang manja.
  • Bakal membuka kedai makan sendiri yang berkemungkinan akan menghidangkan nasi campur air tangan ibunya sebagai menu.
  • Sewaktu kecil, gemar menyanyikan lagu-lagu nasyid.

Sumber: Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*