“Dia sebenarnya seorang Ustaz”, selalu ceramah di YouTube.. Netizen bongkar YouTube milik Muzzil dan ini mereka jumpa

Sejak kebelakangan ini, semakin ramai berani memuat naik video penghinaan agama di media sosial yang dilihat sengaja membangkitkan kemarahan ramai.

Terbaru, pendakwah selebriti PU Syed atau Pencetus Ummah Syed Bakri Al-Yahya memuat naik semula sebuah video seorang lelaki menghina Islam dan Nabi Muhammad S.A.W.

Mohon PDRM cari sampai dapat makhluk ni..

Dahsyat sungguh mulut puaka dia ni menghina Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam.

Jangan bila dah dikutip baru tunjuk kad sakit mental!!

Menerusi video tersebut dilihat seorang lelaki berpakaian t-shirt hitam seolah-olah sedang bertanyakan soalan kepada masyarakat beragama Islam.

Pun begitu, soalan lelaki tersebut seolah-olah mencabar dan menghina agama di mana dia menyamakan Nabi Muhammad sebagai seekor kambing babi selain Allah.

“Aku nak tanya pada Melayu Islam yang babi, Nabi Muhammad kau itu sebenarnya kambing babi. Allah kau itu babi. Islam kau itu sial. Sekarang aku nak kau try (cuba) jawab dengan aku dulu,”ujarnya.

Perkongsian video berdurasi tiga puluh enam saat itu berjaya membangkitkan kemarahan ramai apabila lelaki berkenaan menghina agama, lebih-lebih lagi mengaitkan ia dengan binatang ‘khinzir’.

Malah, ada yang berharap agar pihak berkuasa seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil tindakan serius terhadap kes penghinaan sebegini yang dilihat semakin melampau.

Antara komen netizen yang lain.

Ustaz kalau PDRM tak kutip manusia ni dah tentu orang Islam tau nak buat apa pada makhluk ni nak bagi tau pada semua Nabi Muhammad sudah wafat sapa2 yang menghina Nabi kita Muhammad (SAW) tidak ada pengampunan dari Allah nerakalah tempatnya

Astagfirullah. Kalau membenci diam2 sudah tak perlu nak hina kepercayaan orang lain. Moga Allah beri petunjuk pada hamba Allah ni. Sombongnya duduk pon menumpang atas bumi Allah.

Dia sendiri islam knp dia hina agama sendiri. Astaghfirullahalazim. Dunia dh tenat sangat. Semakin menjadi.

Menurutnya, suspek berusia 39 tahun itu ditahan di sebuah rumah di Batu 8, Bukit Kuchai Puchong kira-kira pukul 12.30 tengah hari.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 298 A Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelasnya, polis turut menjalankan siasatan terhadap individu yang dikatakan membelasah suspek dalam video terbabit.

Beliau turut menasihatkan orang ramai agar tidak mengambil sebarang tindakan di luar batasan undang-undang.

“Beri pihak polis jalankan siasatan,” katanya.

Difahamkan kes disiasat oleh Unit Siasatan Jenayah Terkelas (USJT), Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman.

Terdahulu, tular satu video menghina Islam di laman sosial menunjukkan seorang lelaki didakwa menghina Allah dan Nabi Muhammad SAW dengan kata-kata makian.

Dalam video berdurasi 36 saat itu, lelaki berkenaan juga didakwa mencabar orang Melayu dan Islam supaya bertemu dengannya.

“Hina Islam, semboyan semua, geng-geng yang berNGO, berslogan. Aku nak korang try dengan aku, jumpa terus bunuh, jangan cakap banyak,” katanya dalam video tersebut.

Sementara itu, dalam satu lagi video berdurasi 27 saat yang tular, lelaki yang sama dilihat berlumuran darah dipercayai dipukul beberapa pihak yang tidak berpuas hati dengan kenyataan yang dikeluarkan.

Lelaki tersebut turut memuat naik satu lagi video berdurasi 26 saat meminta maaf selepas dipercayai dipukul.

“Aku tak salahkan mereka semua, aku faham. Sebenarnya aku nak tuju, mungkin aku tersalah buat, tak sepatutnya aku buat macam tu.

“Aku harap yang dekat luar tu tak buat macam ini lagi,” katanya.

Dalam pada itu Netizen Terkejut jumpa YouTube milik muzzil juling ini.

Ini link YouTube beliau..

 

Rata2 netizen melahirkan rasa terkejut apabila menonton video YouTube beliau.

Komen netizen,

 

Sumber OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*