Baru jer bapa Puteri Balqis dakwa sudah buat laporan p0lis, sekali Ketua Polis tampil dengan reaksi yang buat ramai terkejut

Kuala Lumpur – Nama pelakon remaja, Puteri Balqis sekali lagi menarik perhatian selepas satu pendedahan berani menjadi mngsa g4ngguan ahli keluarga rapatnya sendiri seawal usia lima tahun.

Dalam pada itu, Aqish turut memaklumkan bahawa ibunya selalu berpesan untuk berdiam agar situasi tidak diketahui orang luar.

Hal ini kerana, agak sukar untuk Aqish meyakinkan orang luar mengenai penderita4n yang dialami mereka.

Tampil Buat Laporan

Polis mengesahkan bapa kepada seorang pelakon remaja perempuan membuat l.aporan polis berhubung pende.dahan anaknya di media sosial, baru-baru ini, mend.akwa menjadi mngsa g4ngguan dan dipkul lelaki itu.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim ketika mengesahkan perkara itu, memaklumkan bapa pelakon itu membuat laporan polis di Balai Polis Bandar Baharu, Kedah, semalam, untuk menafikan d.akwaan itu.

Bagaimanapun, beliau berkata, Polis Kuala Lumpur belum menerima sebarang laporan polis daripada pelakon remaja terbabit atau daripada mana-mana pihak berkaitan perkara itu.

“Setakat ini, tiada laporan diterima berkaitan perkara itu di Kuala Lumpur,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Baru-baru ini, pelakon berusia 15 tahun menerusi satu temubual di YouTube BrosGangTV membuat pendemdahan mengejutkan mengenai sikap sebenar bapa kandungnya.

VIDEO.

 

Menerusi temubual itu, pelakon itu turut mend.akwa dia sering dir.aba dan dicium bapa kandungnya, ketika dia berusia lima hingga enam tahun.

Lelaki itu juga did.akwa melakukan gangguan kurang sopan terhadap pelakon remaja itu.

Malah dia dikatakan mengajak anak perempuannya itu menonton video tak elok bersama-sama.

Sementara itu, semalam, M.enteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun dilaporkan berkata, pihaknya bersedia memanggil pelakon remaja itu jika ada l.aporan dibuat.

Katanya, setakat ini belum ada l.aporan rasmi diterima pihaknya dan beliau juga baru mengetahui perkara itu menerusi l.aporan media.

IBU PUTERI BALQIS B0NGKAR SEMUA PERBUATAN BEKAS SUAMI, RUPANYA ADA SEBAB KENAPA DIA & BALQIS TAK BUAT REPORT.

Pendedahan pelakon remaja, Puteri Balqis berkenaan kelakuan toxic bapa kandungnya dalam sebuah podcast benar-benar mengejutkan banyak pihak.

Melalui pengakuan tersebut, dia dan ibu dikatakan ditekan secara mental dan fizikal oleh bapanya sejak dari kecil sehinggalah ibu serta bapanya berpisah. Dituduh buka aib keluarga Selain mengalami gangguan oleh bapa kandungnya sendiri, dia dan ibu juga perlu berdepan jenayah yang pernah dilakukan

jenayah yang pernah dilakukan oleh lelaki itu. Namun, masih ada pihak yang mengatakan bahawa mereka membuka aib keluarga sedangkan ia adalah satu pendedahan jenIbu dedahkan lagi perkara jahat bekas suami.

Susulan daripada itu, ibu kepada pelakon tersebut, Norashikin Mohd Aziz telah meluahkan rasa kesal dengan dakwaan-dakwaan netizen yang mengatakan anaknya membuka aib keluarga.

Justeru itu, Ashikin telah menulis di Insta Story anaknya dengan menjelaskan segala kelakuan buruk bekas suaminya yang sebelum ini kerap dianggap ‘mulia’ oleh orang sekeliling. Main forex kata jenayah, menyamun bukan jenayah ke? Ada alasan kenapa tak buat report..

Berkongsi pengalaman hitamnya, ketika sedang hamil dia pernah dipaksa oleh bekas suaminya untuk tinggal dalam satu bilik dipenuhi lelaki yang sentiasa berada dalam ketakutan. Dedahnya lagi, apabila bekas suaminya marah, Ashikin berkata padang samurai akan diletakkan dilehernya.

Tak menyesal dedah semua kebenaran, Puteri Balqis juga turut menulis di ruangan Instagramnya dengan mengatakan seburuk manapun ibunya, dialah yang sanggup menjaga serta membesarkannya dengan pelbagai caci maki masyarakat.

Tambahnya, dia dan ibu sama sekali tidak menyesal dengan pendedahan tersebut kerana apa yang dikatakan adalah proses yang dilalui dalam hidupnya sendiri.

Ashikin menyifatkan manusia di luar sana terlalu kecam dek kerana apabila seorang pelakon bersuara tetapi dikatakan meroyan dan membuka aib.

Ibu kepada pelakon itu turut mempersoalkan dimana keadilan buat diri dan anaknya yang lebih 15 tahun berdiam diri. Askhin turut menjawab persoalan ramai mengapa dia tidak membuat laporan polis, jelasnya bekas suaminya tidak pernah ditangkap kerana mempunyai ramai kroni.

Sejak semalam, tular di media sosial pendedahan berani pelakon remaja tersebut berkenaan kisah kehidupannya dengan bapa kandung.

Apa yang dikongsikan di saluran YouTube brosgang itu telah menuai pelbagai maklum balas dan ada di antara mereka menganggap ia sebagai aib yang didedahkan kepada umum. akwaan yang dibuat pelakon remaja itu telah mengundang respon Menteri Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Mohd. Harun.

Sumber: BH | FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*