Ini Yg Terjadi Kepada Jurulatih Bola Tampar Sekolah Yg Menampar Pelajar Perempuan Yg Juga Pemain Bola Tampar

Persatuan Bola Tampar Malaysia (MAVA) telah menggantung jurulatih yang menampar pemainnya daripada melibatkan diri di dalam semua aktiviti bola tampar kebangsaan sehingga siasatan selesai.

Menerusi kenyataan di akaun Facebooknya, MAVA berkata, pihaknya juga telah menubuhkan satu Badan Siasatan untuk menyiasat kejadian tersebut dengan segera.

“MAVA mengambil perhatian serius berkenaan klip video yang melibatkan Jurulatih Pasukan Melaka B- 14 (Wanita) yang didapati menampar dua orang pemain wanita pasukan tersebut yang kini tular di media sosial.

“Pihak kami turut akan berhubung dengan pihak-pihak yang berkaitan serta pihak berkepentingan,” katanya.

Tambahnya, MAVA sama sekali tidak akan bertoleransi dengan sebarang penggunaan kekasaran ke atas mana-mana pihak serta bersedia untuk mengambil tindakan selanjutnya mengikut lunas undang-undang serta perlembagaan MAVA.

Terdahulu, video yang disiarkan secara penstriman langsung di Facebook itu tular di media sosial sekaligus menerima kecaman daripada orang awam.

Di dalam video tersebut kelihatan jurulatih pasukan Melaka itu dilihat menampar dua pemainnya yang menyebabkan pasukan kehilangan mata sebelum tempoh rehat permainan.

Perkara ini juga mendapat perhatian Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek dan Menteri Belia dan Sukan (KBS), Hannah Yeoh dimana siasatan telah pun dijalankan terhadap jurulatih terbabit.

KOMEN NETIZEN:

komen

Sumber – KOSMO! ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*