Ini Kata Kata Sharnaaz Selepas Dia Mengaku Tidak Bersalah Didepan HakimMahkamah Atas Tuduhan Pvkul Org Kerana Minyak Masak

PELAKON Sharnaaz Ahmad mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Jenayah, Kuala Lumpur pada Rabu atas pertuduhan menumbuk dan menendang penghuni sebuah kondominium di Segambut pada Jun tahun lalu.

Pengakuan itu di hadapan Majistret Atiqah Mohamed@Mohamad Saim selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan jurubahasa mahkamah.

Mengikut pertuduhan, Sharnaaz atau Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 38, yang mendiami kondominium sama didakwa menumbuk dan menendang mangsa selepas rakannya hendak menghantar minyak masak dilarang memasuki kawasan kondominium berkenaan oleh pengawal keselamatan di situ.

Sharnaaz mengaku tidak bersalah atas pertuduhan menumbuk dan menendang seorang penduduk di kondominium di Segambut.

Kejaidan dipercayai berlaku selepas berlaku pertengkaran mulut di antara mangsa dengan pengawal keselamatan sebelum aktor terbabit datang secara tiba-tiba dan memukul mangsa.

Dalam kejadian tersebut, mangsa mendakwa Sharnaaz menumbuk dan menendang muka, dada, perut serta bahagian belakang badan selain mengugut untuk membu nuh.

Sharnaaz didakwa di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan, boleh dihukum maksimum penjara setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya.

Sebelum itu, Sharnaaz hadir ke mahkamah kira-kira jam 9:35 pagi memakai baju kemeja berwarna biru gelap dan ditemani pengurus serta dua orang peguam.

Terdahulu pelakon filem Jebat itu telah direman selama tiga hari pada Jun 2022 bagi membantu siasatan kes berkenaan.

Sementara itu, pada prosiding sama, Shaarnaz diarahkan membayar ikat jamin sebanyak RM2,000 dengan seorang penjamin manakala kes itu akan disebut semula pada 6 Mac depan bagi serahan dokumen.

Ini kata kata Sharnaaz di luar mahkamah

Sharnaaz atau Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 38, berkata, pertuduhan itu bagaimanapun tidak menganggu aktiviti hariannya sebagai seorang selebriti kerana apa yang berlaku adalah lumrah sebagai seorang manusia.

“Insya Allah tiada apa yang menganggu kerja harian saya dan apa yang berlaku adalah warna dalam hidup yang perlu dilalui.

“Jadi kita kena nikmati sahaja warna-warna kehidupan itu walaupun warna itu kadang-kadang tak elok, kita harung sahaja,” katanya kepada mStar.

Dalam pada itu, Sharnaaz berkata, dia sudah bersedia berdepan dengan perbicaraan kes berkenaan memandangkan ia sudah pun berlaku.

Kata Sharnaaz, setiap apa yang berlaku mempunyai sebab tersendiri dan berharap ia akan selesai dengan baik.

“Nak kata bersedia atau tidak, saya kena juga sedia sebab benda pun dah berlaku. Benda yang terjadi ada sebab.

“Bagi saya ini basic sebab benda ini lelaki sama lelaki, jadi ada perangai kita sendiri. Tetapi lelaki kalau gaduh lain… gaduh hari ini, esok jadi kawan baik,” katanya.

Sumber: MSTAR ONLINE 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*