Selepas Aliff Aziz Cakap Tidak Akan Berjumpa Sophia AlBarakah. Netizen Kecam Bella Sebab Gelaran Yg Diberi Kepada Sophia

Kontroversi rumah tangga antara pelakon Aliff Aziz dan Bella Astillah semakin hangat diperkatakan lebih-lebih lagi apabila rakan heroinnya, Sofia Albarakbah tidak hadir pada sidang media drama terbaharu mereka berjudul ‘Ku Akad Kau Dengan Bismillah’ pada Rabu atas alasan kerja.

Malah, keadaan menjadi lebih panas selepas Bella tampil mendedahkan bukti tangkap layar perbualan WhatsApp antara dirinya dan Sofia.

Media sosial Sophia AlBarakbah diserang netizen - Kosmo Digital

“Kenapa tadi lari? Kenapa tak datang PC? Kepada yang cakap saya fitnah, saya maafkan awak. Tapi saya lah orang yang paling takut nak cakap benda yang tak betul.

“Kenapa saya berani bagi statement sebab ia sahih. Saya tiada plan nak bagi apa-apa statement dah tapi bila saya tengok Sophia pun bagi statement konon tak nak involve satu Malaysia.

“Tapi inilah sebabnya dia tak nak involve satu Malaysia,” katanya.

Turut menarik perhatian apabila Bella menyimpan nama Sophia sebagai ‘Sophia B**sia’.

Terbaharu, berdasarkan pemerhatian di ruangan komen portal hiburan XTRA, rata-rata netizen tampil menegur tindakan Bella yang dianggap ‘over’ dan membuka pekung suami sendiri.

Bahkan, ada yang memintanya untuk menjaga aib dengan menyelesaikan masalah dengan cara baik dan profesional.

POKOK TAKKAN GOYANG TIBA TIBA

Namun, terdapat juga segelintir netizen yang berpendapat, tujuan Bella mendedahkan perbualan tersebut bukanlah sengaja mahu meraih perhatian atau publisiti apatah lagi mahu membuka aib suami melainkan mahu menunjukkan bukti bahawa wanita ‘penyondol’ yang dimaksudkannya sebelum ini adalah Sofia.

Terdahulu, Sofia tampil memberi kenyataan melalui pesanan mesej dengan berkata dia tidak mahu membuat sebarang kenyataan berkaitan kontroversi tersebut buat masa ini.

Sebelum ini, Sophia AlBarakbah tampil memberitahu bahawa dirinya enggan membuat sebarang kenyataan kerana tidak mahu memanjangkan cerita serta lebih memilih untuk menyelesaikan masalah ini antara dua pihak saja.

Sumber : XTRA / Beautiful Nara

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*